Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pustaki roben mają wymiary 30,8 cm na 23,8 cm więc wchodzi ich na m2 ok. :13,5

Chociaż producent obliczył , że 13 :

CYTAT ZE STRONY PRODUCENTA

Grubość ściany [cm] - 24,0

Wymiary gr. x dł. x wys. [mm] - 240 x 308 x 238

Ilość szt./m2 - 13

Ilość szt. /paleta - 72

W ten sposób cena metra skoczy ci do 65 zł

• 1 month później...

Witam Wszystkich z okolic Jeleniej Góry. Widzę, że grupka troszkę mało gadatliwa ale liczę że z początkiem sezonu coś się ruszy. Jestem dopiero na etapie planowania budowy domu więc w chwili obecnej mogę wam tylko pozazdrościć. Interesuje mnie bardzo projekt "Lolka" Budował go ktoś może?

Marek Dzit Dowiadywałeś się w EL-Stanie ? Przedstaw ilość jaką potrzebujesz i cenę jaką dostałeś w Arkadi - najlepszy sposób na utargowanie :wink:

• 1 month później...

zaraz śpi ;)

my przez zimę załatwiliśmy: kupno projektu (stanęło na projekcie DROZD EKO z archetonu). projekt w adaptacji przez miejscowego projektanto-architekta, geodeta robi mapę do celów projektowych. Ekipa przyklepana na czerwiec. Może się uda.

Po ile u Was materiały? w Castoramie i Leroy M. w Zgorzelcu identycznie:

- porotherm - ten większy - 6,70

- cement 25 kg - kl II - 9 zł, kl I - 10 zł

dokładnie to jest facet od przyłączy i robi nam niewielkie przeróbki w konstrukcji, czy jest stricte architektem czy tylko inż budownicta nie wiem.

w kazdym razie facet pracowal w naszym starostwie i wie jak robic zeby dobrze zrobic. nie wiem czy opłaca Ci sie zalatwiac takie rzeczy aż w Zgorzelcu (60 km z JG), ale jezeli tak to odezwij sie na gg #44271

• 2 weeks później...

Witam! Zaczynam budowę w okolicach JG - projekt Sosenka z" Dobry Dom". Sciana JW z ytonga. Czy ktoś może polecic gdzie ten materiał można tanio kupic? Arkadia w Lwówku Śl. proponuje 16zł za sztukę, czy to dobra cena? A gdzie są najtańsze bloczki fundamentowe w naszym regionie? Szukam jeszcze, dobrego fachowca od projektu przyłączy, woda + kanaliza z JG, Lwówka lub Bolesławca.

Wszystkim budującym życzę dużo optymizmu, mimo pogody, która jak sądzę nie tylko nam pokrzyżowała plany. Pozdrawiam całą grupę budujących z okolic! :lol:

• 3 weeks później...

Witam.

Jesli chodzi o studnie to nie potrafie tobie pomoc jeszcze sam nie podejmowalem tego tematu.

Mam prośbę ,czy ktoś z grupy jeleniogórskiej może polecić ekipę budowlaną która

solidnie postawi dom od stanu zero do dachu.

[email protected] lub sms-a na 00353851255907(oddzwonię)

Dzieki za podpowiedz. Napewno skorzystam.

Moj projekt jest ze stajni Lipinskich LMP 97 z kilkoma zmianami. Jak juz wspomnialem jestem na etapie ZERO. Moze bedzie ktos wstanie odpowidziec ile srednio wyniosą mnie koszta samej robocizny do stanu SUROWEGO OTWARTEGO.

Witam.

Prosze o opinie tego co zmajstrowalem z projektem Lipinskich.

Moj wybor padl na LMP 97 lipinskich.

http://www.projekty24.com.pl/images/projekty/10916bb373.jpg

http://www.projekty24.com.pl/images/projekty/887f566082.jpghttp://www.projekty24.com.pl/images/kondygnacje/72825e60d2.jpghttp://www.projekty24.com.pl/images/kondygnacje/5a46406305.jpg

Zmiany jakie zostaly wprowadzone to:

1)garaż dostawiony do domu i zostal powiekszony o przestrzen dzielaca go od domu ok 1,5m.

2)wejscie do garazu przeniesione pod schody.

3)lazienka na parterze polaczona z kotlownia.

4)w salonie- sciana z drzwiami tarasowymi zostala przesunieta do mometu gdzie konczy sie balkon.

5)pietro- jedna lazienaka ktora zostala umieszczona w polaczonych ze soba pomieszczeniach gospodarczych.

6)lazienka 2.2- zostala pomieszczeniem gospodarczym(np.pralnia,garderoba )

7)lazienka 2.5- sciana dzielaca lazienke z pokojem przeniesiona na druga strone pokoju ,a wejscie do nowo powstalej garderoby teraz jest z pokoju srodkowego(z balkonem).

Z gory dzieki.

• 3 weeks później...

Witam grupę Jeleniogórska!

Oboje z mezem nie pochodzimy z regionu, ale piekne tereny skusily nas do przeprowadzenia sie tu izamieszkanie na dzialce z widokiem na Śnieżke. Problem w tym, ze nie dość, ze kompletni z nas budowlani laicy ( z wykonczeniem nie bedzie problemu, maz sie tym zajmuje), to nikogo nie znamy w okolicy :-) . Chcemy zaczac budowe w sierpniu tego roku ( jesli cala paperologia nam sie nie posypie) i szukamy w zawiazku z tym ( oczywiscie z polecenia, najlepiej niezbyt drogo i solidnie ma sie tozumiec :-) )

- architekta, ktory zrobi adaptacje,

- geodety

- kogos z kopara

- i firmy zajmujacej sie kopaniem studni

Z góry bardzo dziekujemy za jakiekolwiek info!

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...