AgnesK 21.08.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Zalmar, witamy z otwartymi ramionami! Koniecznie podaj namiar na tego architekta! Ja idę jutro do najtańszej babeczki, jaką udało mi się znaleźć. Z tego co wiem bierze ok 1600. Ten twój architekt robi Ci także zagospodarowanie działki itp, wszystko do pozwolenia na budowe? Projekt domu super. Aga, a czy to nie coś dla Ciebie? Fajnie,że nam się grupa rozrasta. Jolana, tak myślałam że to na myśl o kasie , któą już włożyliście?... Ale już masz swój domek. Gratulacje. Zalmar koniecznie odezwij się w sprawie architekta. Pozdrowienia Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 No właśnie chyba dla mnie jeszcze tylko skonsultuje z mężem ( bo teraz to śpi i zobaczymy ) no i u mnie jeszcze konsultacja z moimi dziewczętami ale myślę że będzie oki.Myślę że kolega bedzie się dzielił swoją wiedzą.Pozdarwiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 22.08.2003 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Działka jest na terenach pod budownictwo jednorodzinne, moja jest pojedynczą działką co nie jest budowlana. Apropo domek faktycznie śliczniutki:)Ja myśle o Domku z gankiem D44 jest podobny, bez garażuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 22.08.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Witam grupe z Jeleniej.Co prawda nie buduje od podstaw tylko remont+dobudówka ale dopisuje sie. A już myślałem że sam tu jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.08.2003 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Cześć ! Widzę że grupa sie rozrasta a juz myślałysmy z Agnes że same tu bedziemy a tu prosze proszę nie jest tak źle. Pozdrawiam i witam gorąco.Przebudowa czy budowa zawsze doświadczenia mozna wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.08.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Maniekjg- witamy, witamy Łączmy się w budowlanym trudzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 22.08.2003 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 witam, sorki, ze nie odpowiedzialem w miare szybko odnosnie architekta, ale mialem dzis urwanie glowy w pracy, chcialem bardzo ale nie dalem rady, wiec jestem juz po pracy i pisze z domku. Co do namiarow na architekta - nie ma problemu, mysle tylko, ze lepiej bedzie na priv, aby na forum nie uzywac numerow telefonow ani nazwisk... jezeli AgnesK masz gg daj znac na moj nr gg: 5185551, w zasadzie mam wlaczone od rana do wieczora... Gosia Łódź: nie bardzo rozumiem Twoją sytuację z działką, jeżeli jest rolna a kategoria gruntu jest od I do III to trzeba te grunty wyłączyć z produkcji rolnej - ja tego nie przerabiałem więc nie bardzo pomoge, proponuje przedzwonić do starostwa na kochanowskiego (tel. 647 31 00) i podpytac natomiast jezeli natomiast grunty sa kategorii IV i wyzszej (czyt. kiepsciuchne) to nie trzeba ich wylaczac z produkcji rolnej..... mozna spokojnie sie na nich budowac... natomiast jezeli wszystkie dzialki dookola sa budowlane to proponuje przedzwonic do wlasciwej gminy (do wydzialu architektury), na terenie ktorej jest ta dzialka i dowiedziec sie jak zrobic z niej dzialke budowlana jak bym mial wiecej szczegolow chetnie pomoge... krotko opisze moja sytuacje z dzialka: kupilismy dzialke rolna kat. gruntu IV (w bardzo atrakcyjnym miejscu za w sumie niewielkie pieniadze), tyle ze jej poprzedni wlasciciel wystapil juz wczesniej o wprowadzenie jej do planu zagospodarowania przestrzennego gminy jako dzialki budowlanej, w zwiazku z czym w momencie kupowania byla ona ujeta w studium uwarunkowan i zagospodarowania przestrzennego gminy (jest to dokument bez mocy prawnej) jako dzialka budowlana, dopiero na podstawie tego studium zostanie opracowany plan zagospodarowania przestrzennego gminy, który jest dokumentem prawnym i nie mozna wobec czego budowac sie tam, gdzie ten dokument np. ustanowil tereny rolne czy rekreacyjne. Tak wiec w naszym przypadku plan zagospodarowania przestrzennego gminy jest obecnie opracowywany i podobno w polowie 2004 powinien zostac ustalony. Ale nie czekalismy na zmiany w planie (bo np. dla osiedla Czarne trwalo to ok. 3 czy 4 lat wiec w tym przypadku tez moze byc roznie) i wydzierzawilismy ponad 1 ha gruntu rolnego, tak aby moc wybudowac siedlisko rolne (i tym sposobem stalismy sie rolnikami ), mamy juz z gminy warunki zabudowy, praktycznie wszystkie potrzebne dokumenty, czekamy tylko, az architekt skonczy adaptacje i skladamy teczke papierow do starostwa o pozwolenie na budowe.... cholera jak to czytam.....strasznie to trudne do zrozumnienia.... jezeli czegos nei rozumiecie - pytajcie, w miare mozliwosc postaram sie wyjasnic niejasnosci.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 22.08.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Zalmar, dzięki za architekta, ale ta babeczka z którą dzisiaj rozmawialiśmy jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.08.2003 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Agnes poczytałam o wizycie u architekta i trochę Ci zazdroszczę A dzisiaj w szczególności bo mi sąsiadka łazienkę zalał ale cóż może jeszcze trochę i już mnie nikt nie bedzie zalewał co najwyżej ja sama. pozdrawiam gorąco Aga - masz może gg jesli tak to wyslij mi nr na priv jesli możesz i chcesz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.08.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Oj coś cieniutko u nas juz nawet nikt nas odwiedzic nie chce a i sami mało piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 27.08.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Może nie cieniutko . Wiara jest zabiegana-ja np.szukam okien w J.Górze,i jest sporo miejsc do odwiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.08.2003 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Tak,tak wiem sama jestem zabiegana ale to akurat ma mały związek z budową choć parę spraw budowlanych załatwiam przy okazji.Maniekjg daj znać jak już kupisz te okno (jakie,gdzie i za ile). Co prawda u mnie do okien jeszcze daleko ale zbieram oferty,żeby juz mieć w przyszłości. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 27.08.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Jeżeli interesują Cie okna PCV +Rolety zew. to zrobie sprawozdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 27.08.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Maniek jg, znajomi kupili REWELACYJE okna pcv drewnopodobne (nie widać różnicy!) z szybami antywałam, i mają jakiś tam współczynnik (kurka zapmniałąm jaki), w każdym razie nie przepuszczają ciepłą i gorąca i domu (szyby się nagrzewają). Byliśmy w nich przy ponad 30 st a tam jakby mieli klimatyzację! Nie pytałam jeszcze o namiary bo do okien u nas daleko. Jak chcesz zapytam (i rabat dostali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 27.08.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 To sie zgadza ,tylko że PCV o kolorze drzewa jednostronnie to +20% dwu +40% ceny-czyli że jesteśmy już cenowo w oknach drewnianych.Wiec to chyba mija sie z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.08.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Cześć ! Co prawda do okien jeszcze daleko nawet bardzo nie mniej jednak wygląd juz jest sprecyzowany:będą z PCV ( mam takie teraz i jestem zadowolona ) kolor biały taki będzie pasował do elewacji czyba żeby cos sie urodziło później, no i szprosy.Raczej zdecydujemy się na rolety choć w projekcie są okiennice.Maniekjg jeśli możesz krótkie sprawozdanie to proszę. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 27.08.2003 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Aga J.G. ....ten projekcik jest taki ładny z tymi okiennicami... tam pasują okna drewniane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 27.08.2003 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 tak tylko chciałem nadmienić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 27.08.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Hej Aga, ja też mam okna z PCV, z jednej strony białe, z zewnątrz złoty dąb. Do tego rolety nałożone na onka, prowadnice rolet też w kolorze złoty dąb. Bardzo mi się moje okna podobają. I nie sądzę, by były gorsze od drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.08.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Może i ładnie ale cos drewniane okna mnie nie przekonują nie wiem dlaczego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts