Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

... bo trzeba malować konserwować itp.

Znajomych nie dorwałam, więc spróbuję jutro. A co do ceny mylisz się. Dom 300m2, samych drzwi balkonowych sztuk 3 lub 4 a koszt 16 tys. I to była najtańsza oferta. Zresztą napisze dokłądnie gdzie to się sam przekonasz. Mówię co od nich słyszałąm.

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie Agnes konserwacja i jeszcze nie wiadomo czy drewno jest dobre czy nie za suche, może za mokre,a jak jeszcze wstawisz do nie doschnietych murów to się wypatrzy.Nie wiem jak inni ja już jestem zdecydowana na PCV choc do okien daleko ( a szkoda :( ).

No i kupiłem!Wybrałem firme JAREX ul.Przesmyk3/boczna obok zajezdni/.

Profil DECEUNINCK.Mają sporo okien na magazynie i czas oczekiwania jest do tygodnia.Można samemu montowac gwarancja i tak jest./nie jak w niektórych firmach/.Cenowo niezle + możliwość rat /10 rat bez odsetek tzn kredyt 0%.Okienka ładnie wykonane.

:) Jak coś to pytaj. :D

Cześć dziewczyny (w przewadze :lol: )

Rozmawiacie o oknach, więc dołączę do dyskusji. Mianowicie ja nie mogę wyjść z szoku, po dzisiejszej wizycie na budowie. I bynajmniej nie chodzi o moje okna, tylko sąsiada, który zaczynał budowę razem z nami. Nasze okna siedzą na swoich miejscach już od czerwca i mają się dobrze.

Sąsiad zamówił drewniane Urzędowskiego. Czekał na nie jakieś 2 m-ce (ok. 2-3 tygodnie dłużej niż przewidywała umowa). No i dzisiaj przyszły.

Trudno mi określić to co zobaczyłam i absolutnie nie chodzi o same okna, ich z bliska nie oglądałam. Chodzi o całkowitą! (z podkreśleniem na: !) niefrasobliwość inwestora. Najpierw powiększył otwory okienne w stosunku do projektu, potem zamówił okna w rozmiarach typowych, bo na wymiar były za drogie. Mimo, że czekał 2 m-ce na okna, nie dostosował otworów do zamówionych okien.

Efekt... Krótko mówiąc żałosny, okna zamontowane na "słowo honoru", bo bez pianki i śrób, tylko na jakieś kliny, a po bokach po kilka, kilkanaście cm szpar.

W zasadzie dziwię się, że w ogóle przedstawiciele Urzędowskiego zdecydowali się na montaż.

Wiesz co Jolana, właściwie, to już chyba nie wielu rzeczom się dziwię... Jak czytam na Forum, że ktoś buduje dom, jest na etapie, np. ścian parteru, albo stanu zero a nie wie, czy będzie robił balkon, jak poprowadzi wieniec w śc. kol. itp. .... To chyba Twój sąsiad z tego gatunku.....

Ale fakt Urzędowski to znana firma, dziwi też że zainstalowali okna...

Witam Jolana !

No to ten inwestor troche chyba nie teges,albo może swój 1 dom buduje wedle przysłowai czyli dla wroga :) .A Ci montażyści to trochę nie rozważni bo jak mu dali gwarancję to jeszcze za to będą płacić jak się coś przydaży. Ciekawi mnie tylko jak w takim domu będzie się mieszkało bo może większość rzeczy tak tam wygląda.Jak ktoś już na tym forum napisałam planuje się pałac potem brak kasy i wychodzi co wychodzi.

Agnes masz rację ja też jak to czytam to nie wiem czy ze mną coś nie tak czy z nimi :roll:. Właśnie mój mąż rysyje plan zagospodarowania działki tak jak my to widzimy - zobaczymy co na to architeket. :wink:

Pozdrawiam Aga.

Cześć

Maniekjg u mnie montowała ekipa ponieważ ani ja ani mój mąż nie znamy się na tym więc polecilismy to fachowcą tak jak wcześniej pisałam mam okna 3 lata i pracował ( uje ) tam kolega mojego męża. Z ekipy byliśmy zadowoleni zrobili szybko nawet za bardzo nie zabrudzili mieszkania,oczywiście wcześniej musieli wyciągnąć stare okna. Jednak cały czas byliśmy w domu jak mątowali bo ja juz mam taką nature że jak sama nie dopatrzę od A do Z to szukam dziury w całym.

Już się wszyscy śmieją,że muszę zakupić kalosze i kask bo napewno zamieszkam na budowie :wink: a robotnicy nie będą mogli na mnie patrzyć. Ale trudno w końcu to mój dom.

Pozdrawiam Aga.

Ps. trochę odbiegłam od tematu - wybacz. :wink:

Witam JG.i okolice.Aga fajnie że ałożyłaś grupkę,tylko szoda że tak nas mało, mamy niewielkie pole do wymiany doświadczeń itp..wporównaniu zresztą reginów polski.Mamy już dzialkę,warunki zabudowy,i projekt wdrodze.Jesteśmy na etapie poszukiwań geodety,wykonawcow wmiare tańszych i reszty pozwoleń.Wybraliśmy projekt APS97 z Archi-projekt.Co sądzicie o tym domku?

Projekt jet piękny, jedyne czego Ci nie zazdroszczę to dach. jaką ma powierzchnię? Pewnie blisko 250m2? Szkoda, że masz tylko jedną łązienkę z prysznicem, coć to kwestia gustu (u mnie było jedno z kryterió, ponieważ mam ciągle w pamięci kolejki pod łazienką w domu trzech bab :-? ). Napisz koniecznie coś więcej. Pozdrowienia A.