Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa jeleniogórska + okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 801
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Agnes.

My mamy na oku pewnych budowlańców którzy postawili dom dla szwagra i jego sąsiada i mieli drobne zastrzerzenia tylko co do dachu pozatym ok.Wprzyszłym tygodniu chcemy znimi porozmawiac,to ci coś szepne zobaczymy jaki mają harmonogram i co powiedza cenowo.

a tak wogóle to kiedy macie zamiar zacząć i jak można wiedziec wktórym miejscu chcecie zakotwiczyć "Praktycznego"?

Witam.Aga dzieki za namiary,zaczynam kompletowac tych wszystkich geodetów,architektów i będziemy ustalać kto co i za ile.Będziemy sie starać znaleś przedewszystkim kogoś kto nam pomniejszy ten garaż i zajmie sie całą resztą za jednym machem.I doszliśmy do wniosku że zaczniemy na wiosnę,bo raczej sie nie wyrobimy ztymi papierami,ulgi budowlanej już niema to poco sie spieszyć.

Aga za kościołem jest taka zarośnięta łączka a wtym 3 działki ta jedna przylegająca do granic kościoła jest do sprzedania jeszcze. Ja jestem z

sygietyńskiego ,a propo ile dałas za wasza działkę jak można wiedzieć?

Anima, my budujemy między Kowarami a Ścięgnami (w Krzaczynie), start na wiosnę. Harmonogram wygląda następująco:

2004 stan zero

2005 stan surowy otwarty

2006 wykończeniówka i przeprowadzka :D

Jeśli chodzi o architekta, to już Aga wie, my za wszystko (zagosp. działki, przyłącza, ZUD, adaptacja) mamy zapłacić max. 1800.

Anima koniecznie informuj nt. ekipy.

Pozdrowienia

Słyszałam że jest fajna frajda ztakiej makietki,ale niestety ja też niemam takiej.

Agnes zaczynamy wiosną2004 i na jesień chcemy się wprowadzić, oczywiście jak nas koszta nie przerosną i nie będzie jakiś niespodzianek.Zalezy nam na tym by jak najszybciej uciec od tego pioruńskiego czynszu.pa pa

color=indigo][/color]

Kurcze wkurzamy sie z synem bo mąz odpalił biosa i potym co chwile wyłancza nam sie komp.Tutaj prawie każdy ma mieszkanie wlasnosciowe ale ze spłatą kredytu i ten kredyt nie jest duzy bo chyba 130 zl ale czynsz jest bardzo duży szczegolnie to c.o.Szwagier domek o pow.160m ogrzewa za tyle co ja mam dopłaty na koniec roku.Aja ogrzewam 44m.To gdzie tu jest sens siedzieć.

cześć! No tak praca i jeszcze raz praca - cieszę sie ,że jesteś zadowolony z okien moja mama też u nich zamówiła i na początku października będą jej wstawiać.

Pozdrawiam Aga.

Co do parapetów to widziałam w cermagu na Wincentego Pola nie orientuję się jednak co do ceny.