Justka i Darcio 27.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Bardzo Was proszę o poradę. Została mi polecona firma z Lublińca do instalacji wodnej i co. Firma jest w kooperacji z Hefem i taki też piec planowałem do naszej kotłowni. Pan z firmy zrobił mi kosztorys na całość instalacji, który opiewa na sumę 35.000! W tej cenie jest kocioł (10.000), wszystkie grzejniki (Radson ok 6.000), zasobnik CWU (ok 1.500), wszystkie pozostałe materiały razem z podłogówką na powierzchni około 60m2 to kwota około 13.000, przy czym cała powierzchnia do ogrzania to jakieś 170 m2. W kosztorysie pod pozycją: robocizna jest kwota 3.500 zł. Nie jestem w tych sprawach specjalistą, i nie wiem czy 35 tyś. za kompletną instalację co i wodną to dużo czy mało?Jeżeli macie jakieś rozeznanie w tej kwesti to proszę o poradę, ile kosztawała instalacja co i wodna w Waszych domkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 28.10.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam, Ja też poproszę o takie info. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 01.11.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 DO BARTKA 94 ..ja mam namiary na dobrego ...od ociepleń.... robi dokładnie.. jeśli chcesz pisz mi na pryw...dam .nr..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 01.11.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Witambrdzo proszę o namiary sprawdzonych i solidnych ekip do:1. ocieplenia poddasza wełną oraz wykonania sufitów i skosów z k-g.2. wykonania tynków maszynowych oraz wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 01.11.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 bardzo proszę także o namiar o tanią hurtownię z art. elektrycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.11.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 MESKON Katowice (są na Allegro)DAMEX Mikołów (są na Allegro)ELPAS Ruda ŚląskaELEKTRA ZabrzeLIBRA Tarnowskie Góry (są na Allegro) Jeśli kupujesz jako osoba fizyczna to rabat zależy od dobrej gadki + wartość zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lirefleks 04.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Bardzo Was proszę o poradę. Została mi polecona firma z Lublińca do instalacji wodnej i co. Firma jest w kooperacji z Hefem i taki też piec planowałem do naszej kotłowni. Pan z firmy zrobił mi kosztorys na całość instalacji, który opiewa na sumę 35.000! W tej cenie jest kocioł (10.000), wszystkie grzejniki (Radson ok 6.000), zasobnik CWU (ok 1.500), wszystkie pozostałe materiały razem z podłogówką na powierzchni około 60m2 to kwota około 13.000, przy czym cała powierzchnia do ogrzania to jakieś 170 m2. W kosztorysie pod pozycją: robocizna jest kwota 3.500 zł. Nie jestem w tych sprawach specjalistą, i nie wiem czy 35 tyś. za kompletną instalację co i wodną to dużo czy mało? Jeżeli macie jakieś rozeznanie w tej kwesti to proszę o poradę, ile kosztawała instalacja co i wodna w Waszych domkach. Pozdrawiam. około 130m2 do ogrzania: wod-kan, co, gaz, na całości podłogówka + 3grzejniki (2łazienki), piec gazowy z zasobnikiem cwu (~9tys.) - całość (materiał i robocizna) ~40tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.11.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 MESKON Katowice (są na Allegro) NIE polecam! Zamówiłem u nich przewód przez alledrogo czekałem miesiąc i nic! Słaby kontakt ! Nawet łaskawie maila nie napisali. Dobrze że wybrałem odbiór osobisty i nie wpłaciłem kasy. Co to za hurtownia co nie może sprowadzić 260m kabla! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 04.11.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 NIE polecam! Zamówiłem u nich przewód przez alledrogo czekałem miesiąc i nic! Słaby kontakt ! Nawet łaskawie maila nie napisali. Dobrze że wybrałem odbiór osobisty i nie wpłaciłem kasy. Co to za hurtownia co nie może sprowadzić 260m kabla! Ja natomiast mam same dobre wspomnienia z zakupów u nich. Raz kupowałem osobiście (duużo, na cały dom), drugi raz wysyłkowo - nie było najmniejszych problemów. Dużo gorsze wspomnienia mam z LIBRY z Tarnowskich Gór, której raczej nie mogę polecić. Chyba zależy to od handlowca na jakiego się trafi w danej firmie. A potem opinia idzie w świat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 04.11.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Dziękuję za namiary i opinie hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tg74 05.11.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Witam Wykonuję opinie geologiczno - górnicze wymaganą w mieście Tarnowskie Góry, ze względu na występowanie pomnika historii - sztolni, chodników, szybików oraz obszaru chronionego NATURA 2000 (wymóg wojewódzkiego konserwatora zabytków). Opinie wykonywane są starannie, szybko i tanio. Posiadam wykształcenie i doświadczenie niezbędne w wykonywaniu tego opracowania Proszę o kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 11.11.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Mam pytanie co do okien - czy możecie cos polecić. Jakąś firmę??? i jakie macie doświadczenia przy ich zakupie... Firm dużo każda obiecuje i kusi ale która propozycja najlepsza???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 11.11.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ponawiam prośbęPoszukuję sprawdzonych i solidnych ekip do:1. ocieplenia poddasza wełną oraz wykonania sufitów i skosów z k-g.2. wykonania tynków maszynowych oraz wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 11.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Mam pytanie co do okien - czy możecie cos polecić. Jakąś firmę??? i jakie macie doświadczenia przy ich zakupie... Firm dużo każda obiecuje i kusi ale która propozycja najlepsza??? Pozdrawiam hm.... trudno doradzać w sprawie okien, podobne oferty różnią się jakościowo i cenowo…. myślę, że więcej można poczytać na ten temat na forum o oknach, do którego załączam link http://forum.muratordom.pl/showthread.php?1792-szukam-dobrych-okien/page395 ......ja wybrałem okna u Jezierskiego i czekam na montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 12.11.2010 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 bardzo proszę także o namiar o tanią hurtownię z art. elektrycznymi . Przewody do instalacji YDY 3x1,5 3x2,5 prawdopodobnie najtaniej kupisz w Castoramie. Należy pamiętać o tym, że zawsze warto negocjować bez względu na to w której hurtowni robi się zakupy gdyż: na osprzęt instalacyjny w zależności od producenta możliwe rabaty od 15 do 25%, na aparaturę modułową (wyposażenie rozdzielni) w zależności od producenta rabat od 30 do 45% kable ziemne do przyłączy bądź do innych instalacji rabaty od cen producenta dochodzą do 70% A jestem taka mądra, bo mąż mi podpowiada:) Więcej z niego nie wyciągnę więc życzę powodzenia i udanych zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 14.11.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Przewody do instalacji YDY 3x1,5 3x2,5 prawdopodobnie najtaniej kupisz w Castoramie. .... I elektrycy będą Ci wdzięczni, bo ta izolacja jest prawdopodobnie cieńsza, łatwiej się przewody prostuje i układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 14.11.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 I elektrycy będą Ci wdzięczni, bo ta izolacja jest prawdopodobnie cieńsza, łatwiej się przewody prostuje i układa. …e tam zaraz wdzięczni, byle by tylko po rękach nie całowali:) wierze w pozytywny wydźwięk Twojego komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 14.11.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 . Przewody do instalacji YDY 3x1,5 3x2,5 prawdopodobnie najtaniej kupisz w Castoramie/quote] Byłem dzisiaj w Castoramie i faktycznie porównując ceny z dwoma hurtowniami przewody są tańsze. No i oby elektrycy mnie nie całowali brrrrr J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 14.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Mam pytanie co do okien - czy możecie cos polecić. Jakąś firmę??? i jakie macie doświadczenia przy ich zakupie... Firm dużo każda obiecuje i kusi ale która propozycja najlepsza??? Pozdrawiam W sprawie okien polecam firmę Eurocolor z Pyskowic. Profesjonaliści, wszystko można zobaczyć w salonie, sprawdzić jak działa i jak wygląda. mają duży wybór okuć i profili. jako jedyni maja na stanie okna przesuwne HS (bezprogowe), o które nie mogliśmy się doprosić w innych sklepach. Okna mamy od miesiąca jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Wybraliśmy okna Brillant 80 trzyszybowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 15.11.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 W sprawie okien polecam firmę Eurocolor z Pyskowic. Profesjonaliści, wszystko można zobaczyć w salonie, sprawdzić jak działa i jak wygląda. mają duży wybór okuć i profili. jako jedyni maja na stanie okna przesuwne HS (bezprogowe), o które nie mogliśmy się doprosić w innych sklepach. Okna mamy od miesiąca jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi. Wybraliśmy okna Brillant 80 trzyszybowe. A jak to wyglądało u Was cenowo??? bo to tez ważna informacja. Chodzi mi o porównywalnośc z np. Oknplastem czy Oknolandem albo innymi firmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts