pioput 05.04.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi, ile może kosztować przyłącze wod-kan? mamy już projekt zrobiony dawno przez wodociągi. To zalezy od lokalizacji (gminy) oraz dlugosci przylacza. Ja w tym roku za 20m przylacza z punktem czerpalnym wraz kosztami koparki i materialami zaplacilem prawie 3000zl Do tego ok 1000zl za studzienke wodomierzowa i projekt przylacza. Razem prawie 4000zl. Przylacze wykonywal lokalny zaklad komunalny, ktory zaopatruje w wode. Gmina Ozarowice. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Bardzo dziękuję za odpowiedź, projekt przyłącza już mamy dawno zatwierdzony, do przekopania mamy jakieś 8m w linii prostej więc nie będzie tak źle Budujemy w Zabrzu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 05.04.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi, ile może kosztować przyłącze wod-kan? mamy już projekt zrobiony dawno przez wodociągi. Gmina Ożarowice, 14m długości, przyłączenie do domu 2100zł. Projekt 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 05.04.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dzięki Jodełka również za odpowiedź skontaktowałaś się z moimi fachmanami od kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 05.04.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Dzięki Jodełka również za odpowiedź skontaktowałaś się z moimi fachmanami od kominków? wysłałam do nich zapytanie ale niestety nie odpowiedzieli:( Po rozpoznaniu rynku ostatecznie wybrałam pierwszą propozycje (z targów budowlanych), Pan Matlak będzie nam robił kominek. Jutro wchodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 06.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 wysłałam do nich zapytanie ale niestety nie odpowiedzieli:( Po rozpoznaniu rynku ostatecznie wybrałam pierwszą propozycje (z targów budowlanych), Pan Matlak będzie nam robił kominek. Jutro wchodzi:) Wrzuć później focie z Twojego kominka Ale Ci zazdroszę już takiego etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 07.04.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Powiedzcie mi, ile może kosztować przyłącze wod-kan? mamy już projekt zrobiony dawno przez wodociągi. ja dałem 5.500 za 60 m + projekt 400.Mam jeszcze pytanie czy bramę garażową wstawić przed tynkowaniem czy dopiero po?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 07.04.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, my mamy 6 metrów do przebicia, tylko, że szkopuł w tym, że 2 metry jest do przebicia w asfalcie... i trochę się obawiamy, że to może kosztować, bo to rozcięcie trzeba później miastu naprawić. Już nie pamiętam ile dawaliśmy za projekt ale chyba coś koło 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 08.04.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 ... jeszcze pytanie czy bramę garażową wstawić przed tynkowaniem czy dopiero po?? Przed wstawieniem musisz mieć tynk wokół ościeży drzwi. Prowadnice są przykręcane na gotowo. Natomiast sama brama musi być zabezpieczona na czas tynkowania np: folią. No i czasem nie smaruj bramy dopóki nie skończysz budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 08.04.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Przed wstawieniem musisz mieć tynk wokół ościeży drzwi. Prowadnice są przykręcane na gotowo. Natomiast sama brama musi być zabezpieczona na czas tynkowania np: folią. No i czasem nie smaruj bramy dopóki nie skończysz budowy. ok dzięki czyli jednak nie montować przed tynkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolot 08.04.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Ratunku! Wszystko szło w miarę sprawnie az tu nagle fachowiec od płyt kg i kafelek poinformował nas ze wyjeżdża i może do nas przyjść za miesiąc (a juz ponad miesiąc na niego czekamy). No i klops. Nie jakiś tam mały klopsik ale wielgachne klopsisko! Tak więc na już potrzebuje fachowca do sufitu podwieszanego i kafelek. Dajcie proszę namiary jeśli macie sprawdzoną ekipę. Posłałem ci na priv alenie wiem czy doszło jak nie to:http://www.remontzagrosze.pl/kontakt.html Zadzwoń nawet teraz robili też domek w Zendku to się dogadajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 08.04.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Czy ktoś robi lub zrobił u siebie system "inteligentnego domu" ? chodzi mi albo o jakis bardziej rozbudowany system robiony przez firmy się w tym specjalizujące (systemy BMS) lub system stworzony przez Was , za pomocą dostępnych sterownik PLC typu np Sterbox. Zastanawiam się nad tym aby mieć kontrolę sterowania nad oświetleniem, roletami, temp i kilkoma innymi rzeczami. Czekam na informację, Pozdrawiam i życzę spokojnych świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 09.04.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 ja dałem 5.500 za 60 m + projekt 400.Mam jeszcze pytanie czy bramę garażową wstawić przed tynkowaniem czy dopiero po?? cześć, Bramę absolutnie przed tynkowaniem, żeby wszystko było elegancko dopasowane. Pozdrawiam, Cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 09.04.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Cześć wszystkim, Poszukuję magika do założenia ogrodu, brukarzy, trzeba też zrobić płot (podmurówka, słupki, siatka z tyłu i boków, z przodu murowany, deski poziome.Ogród - to brzmi dumnie - to ma być głównie trawa i taras. Prosze o namiary na priv-a jeśli macie sprawdzoną ekipę. Pozdrawiam, Cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 09.04.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Posłałem ci na priv alenie wiem czy doszło jak nie to:http://www.remontzagrosze.pl/kontakt.html Zadzwoń nawet teraz robili też domek w Zendku to się dogadajcie Na priv nie doszło niestety. Jutro do nich zadzwonię. Dziękuję za namiary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSETZGIPS 09.04.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Jodełka,jak tam sufity? Gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 10.04.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Jutro zaczynają Z tym sobie poradziłam, teraz szykam speca od kafelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 11.04.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Latem lub jesienią planuję wykonać ogrodzenie z siatki z podmurówką prefabrykowaną. Znacie może jakąś firmę godną polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 12.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 sprzedam:bloczek betonowy okolo 100 szt. - 1.5 zł/sztpustak teriva 1 okolo 50 sztul - 1 zł /sztpustak wentylacyjny porotherm fi 150 okolo 50 sztuk - 1,5 zł/sztuka509743756 odbior świerklaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 12.04.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Dzień dobry Czy możecie polecić kogoś do drewnianych schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts