Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z pozostałości po budowie mam do sprzedania:

- pręty 6 mm około 40 sztuk - cena 3,5 sztuka (do ew. uzgodnienia)

- skrzynka (rozdzielnia) na prąd tymczasowy jednofazowy wymiary: 46x36x25 - cena 80 zł

- blat kuchenny firmy Unico koloru ARTICO - Śnieżna biel o wymiarach: długość 307 cm, szerokość 120 cm – cena 550 zł.

Koszt takiego blatu o wymach 400 na 120 to ponad 1200 zł. Blat pozostał mi po montażu kuchni. Jest on firmy Unio, który pokryty jest specjalną powierzchnią antybakteryjną DUROPAL MicroPLUS, która w ciągu 24 godzin redukuje liczbę bakterii o ponad 99%.

To jest strona producenta: http://www.pfleiderer.pl/page/1342/kolekcja-unico

Witajcie

Pilnie poszukuję pilnie architekta adaptującego, który zna się na kwestii energooszczędności. Chodzi o to abym nie musiał sam się zastanawiać jak zaizolować, jaką centralę wentylacyjną wybrać itd. Z góry dziękuję za przesłane namiary.

Życzę powodzenia w poszukiwaniach. Ciężko ci będzie znaleść takiego. Mój nie wiedział co to pompa ciepła a o wentylacji mechanicznej ledwo co słyszał. Sam musiałem temat rozpracować. Duzo materiału i opinii jest na tym forum. Niestety wiąże się to z poświęceniem trochę czasu na przeczytanie :p

PS Szukaj młodych architektów oni są na bieżąco i niektórzy potrafią zrobić projekt instalacji wentylacji mechanicznej. Ale już na wybór danego modelu reku bym nie liczył. Modeli na rynku jak mrówek w mrowisku.

Dziękuję bardzo za odpowiedź i chęć pomocy. Tak więc działka znajduje się przy ulicy Bałtyckiej - za ASKO, zaraz obok Parku. Czy masz może jakieś informacje nt. tego terenu?

Pozdrawiam

zdaje sie ze tam jest sporo szybow.. calkiem niedawno byl artukul w gwarku na ten temat ze wskazaniem na osobe ktora temat wyrobisk drazy od kilkunastu lat, jak znajde namiary to podam - szukaj w gwarku.

pzdr

Czy ktoś może mi polecić dobrą ekipę do tynków wewnętrznych?

Pilnie potrzebuję.

Miałem umówionych gości ale kontakt się urwał - podobno zakończyli działalność :(

Z góry dziękuję.

Firma ARTEX tel: 507090530. Robili u nas tynki wapienno - cementowe i wylewki podłogowe. Z jakości tynków jesteśmy zadowoleni z wylewek (inna ekipa) już trochę mniej ale to były drobiazgi. Z tego co wiem to robili też u paru innych inwestorów z rejonu Tarnowskich Gór.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
to wychodzi ok. 65 zł/m2 więc nie wiem skąd twoja frustracja :eek:? Ja płaciłem 2012 70 zł/m2, natomiast nie wiem po co ci deskowanie? kładziesz gonty ??

To 14.000 to akurat najniższa zaproponowana cena. Dostałam jeszcze ofertę 17.500 oraz ponad 19.000. Te dwie ostatnie póki co najwyższe - wykonawca jest mistrzem dekarstwa.

A deskowanie po to, że wielu dekarzy zalecało. Lepsza, mocniejsza konstrukcja dachu. Ciszej i cieplej. Poza tym, jak mi grad kiedyś porozbija dachówki, to będzie lepiej do sprzątania ;) Nie będę musiała od razu pakować się w wykańczanie poddasza i nie będzie sterczała mi brzydka folia...