Jumanji 17.12.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 witam, budujemy z żoną domek w Bobrownikach Śląskich i nie możemy się doczekać na oddanie kanalizacji. Pierwotnie miała powstać do końca tego roku, jednak termin przełożono na lato 2014 (jak się okazało po rozmowie z sąsiadem budowę przekładają od 9lat), w związku z tym zastanawiamy się nad przydomową oczyszczalnią ścieków. - można w TG budować przydomowe oczyszczalnie? - możecie polecić jakąś firmę, która doradzi, sprzeda, zamontuje i uruchomi oczyszczalnię - ma ktoś taki sprzęt, polecacie, czy nie? - chcemy zastosować oczyszczalnię z odprowadzeniem wody do cieku (nie rozsączanie) My też chcieliśmy mieć oczyszczalnię ścieków (budujemy w Rudzie Śląskiej). Ale niestety nie dostaliśmy na to zgody bo planowane jest wykonanie kanalizacji (niestety nawet nie ma terminu kiedy może powstać). Więc musimy zrobić zwykłe szambo i jak powstanie kanalizacja podpiąć się do niej Najlepiej wystąp z pismem do Wydziału Ochrony Środowiska w Urzędzie , po konsultacji z wod - kanem wydadzą opinię i wszystko będzie jasne (tak przynajmniej u nas wyglądała procedura). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 17.12.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 witam, budujemy z żoną domek w Bobrownikach Śląskich i nie możemy się doczekać na oddanie kanalizacji. Pierwotnie miała powstać do końca tego roku, jednak termin przełożono na lato 2014 (jak się okazało po rozmowie z sąsiadem budowę przekładają od 9lat), w związku z tym zastanawiamy się nad przydomową oczyszczalnią ścieków. - można w TG budować przydomowe oczyszczalnie? - możecie polecić jakąś firmę, która doradzi, sprzeda, zamontuje i uruchomi oczyszczalnię - ma ktoś taki sprzęt, polecacie, czy nie? - chcemy zastosować oczyszczalnię z odprowadzeniem wody do cieku (nie rozsączanie) Jeśli budujecie od strony kopalni zabytkowej na terenie objętym szkodami górniczymi bedziecie musieli zrobić dodatkowe ekspertyzy geologiczne a i tak bez rozsączania chyba się nie obejdzie (potrzebna duża działka). Ja też czekałem na tą kanalizację - ostatecznie byłem zmuszony wkopać szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1. 04.01.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 witam, budujemy z żoną domek w Bobrownikach Śląskich i nie możemy się doczekać na oddanie kanalizacji. Pierwotnie miała powstać do końca tego roku, jednak termin przełożono na lato 2014 (jak się okazało po rozmowie z sąsiadem budowę przekładają od 9lat), w związku z tym zastanawiamy się nad przydomową oczyszczalnią ścieków. - można w TG budować przydomowe oczyszczalnie? - możecie polecić jakąś firmę, która doradzi, sprzeda, zamontuje i uruchomi oczyszczalnię - ma ktoś taki sprzęt, polecacie, czy nie? - chcemy zastosować oczyszczalnię z odprowadzeniem wody do cieku (nie rozsączanie) Ad1-najlepiej pytaj się w Starostwie-Wydziale Budownictwa czy na swoim terenie możesz wybudować oczyszczalnie . Chociaż sam możesz sprawdzić w mpzp. ad2- ja sam robiłem chociaż mam z rozsączaniem a więc troche więcej roboty ad4-raczej dobry pomysł bo mniej roboty przy takiej oczyszczalni-montaż zbiornika i odprowadzenie rurą do cieku wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.01.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Sprzedam pustaki ceramiczne Cerpol Kozłowice MEGA-MAX 240/238 P+W. 2,5 palety około 180szt. Odbiór osobisty, atrakcyjna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 21.01.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Szukam stolarza do wykonania obudowy schodów oraz drzwi wewnętrznych - ktoś może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karpla 26.01.2014 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam planuję na wiosnę zacząć budowę domu projekt KARMELITA 2M jestem ciekawa czy w naszej okolicy może powstał lub powstaje taki domek? jeśli tak to proszę o wpisy pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makre 29.01.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Szanownych Forumowiczów Poszukujemy ekipy do wykonania wg projektu zjazdu z drogi publicznej na budowę. Projekt zrobiony i zatwierdzony przez UM. Projekt standardowy, bez wodotrysków.Jeśli ktoś robił będę wdzięczny za informację ile taka 'przyjemność' kosztuje. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
82piotr 06.02.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam. Możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę od zabudowy poddasza płytami GK? Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.02.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Sprzedam pustaki ceramiczne Cerpol Kozłowice MEGA-MAX 240/238 P+W. 2,5 palety około 180szt. Odbiór osobisty, atrakcyjna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 07.02.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Mogę polecić mojego wykonawcę zabudowy poddasza i ocieplenia wełną. Jest naprawdę super dokładny i z dobrymi pomysłami. Powołajcie się na Wojtka z Poziomkowej. Mateusz Łaska - 723 413 143 - od maja/czerwca będzie wolny - do tego czasu pracuje u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont 12.02.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Witam. Możecie polecić jakąś sprawdzoną ekipę od zabudowy poddasza płytami GK? Będę wdzięczny. 501292470 janek polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 21.02.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Sprzedam pustaki ceramiczne Cerpol Kozłowice MEGA-MAX 240/238 P+W. 3,5 palety około 250szt. Odbiór osobisty, atrakcyjna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neumann55 25.02.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Witam Polecam stolarza z Miedar . Robi drzwi ,schody i co potrzebne jest do wykończenia domu. Tel. Daniel 606-960-106 i Grzegorz 692-579-469. PozdrawiamSzukam stolarza do wykonania obudowy schodów oraz drzwi wewnętrznych - ktoś może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 10.03.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2014 Jakiegoś brukarza możecie polecić? Mam spory podjazd do zrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 30.03.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 DREWNO DO KOMINKA ??? ktoś ma sprawdzonego taniego dostawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.04.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Witam. Szukam firmy do SSO bardzo proszę o informację jakie firmy polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekGBytom 09.04.2014 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 WitamMożecie polecić jakąś sprawdzoną firmę która wykona przydomową biologiczną oczyszczalnię ścieków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinOrzech 12.04.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Oddam ziemię z wykopów + ziemia rodna (humus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart Simpson 12.04.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam.Czy ktoś może polecić sprawdzonego majstra od hydrauliki i co. Może jeszcze jakby ktoś miał jakaś ekipę tynkarska z okolicy to tez z chęcią skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszbro 15.04.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Sprzedam stemple drewniane, długość 2,7m , 3,0m i krótsze, 4 zł/ szt. zostało około 50 sztuk. Została nam też paleta pustaków winnerberger 25 cm profi (szlifowane), cena do uzgodnienia. Odbiór Wilkowice koło Zbrosławic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts