Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam klubowiczów, budujących i mieszkających w TG i okolicach

Mieszkamy w Katowicach ale podjęliśmy decyzję o budowie

na razie jesteśmy na etapie poszukiwania kawałka ziemi w Swierklańcu, Orzechu, Nakle

może ktoś z Was ma namiary na sprzedającego?

może możecie polecić jakieś inne fajne miejsce w tej okolicy?

Widzialam ostatnio ogłoszenia wbite na działkach jadąc obwodową piekarską. Ładne działki ale trzeba jeżdziź.

Fachowiec pomylil rysunki ktore mu dalem. Wzial pierwsza wersje przed zmianami. Beda poprawki.

:(

Znowu opoznienia.

Pozdrawiam i życzę postyępów prac :).

Ja mam wkońcu ukochane wz. Projekt wybrałam IMBIR z domowych klimatów. W przyszlym tygodniu ma być już dostępny. Mapka do celów projektowych powstaje. Z 3-4 tyg będzie. Dajcie proszę namiary na architekta ponownie bo wszystko mi sie straciło, komputer przeinstalowywano i .... Muszę znaleśc kogoś kto dokona paru zmian, drobnych ale jednak i zaadoptuje na działce. Chcę ruszać wiosną, już chce i to bardzo :)

A co uwas ? Wszyscy zamilkli ...................

Witam.

U mnie oczekiwania na fachowcow od dachu. W przyszly tydzien (jak dobrze pojdzie) zaczna robic mi dach. Teraz potrzebuje kogos od okien, drzwi i bramy garazowej. Znacie kogos?

Mam pare namiarow ale musze porownac z innymi. Ciekawy jestem czy beda bardzo odlegle terminy?

Pozdrawiam

Architekta nie mam tu na miejscu. Projekt sam robilem a znajomy z Pszczyny mi podpisal.

Gizela czy masz juz ekipy do budowy?

Fachowiec pomylil rysunki ktore mu dalem. Wzial pierwsza wersje przed zmianami. Beda poprawki.

:(

Znowu opoznienia.

Pozdrawiam i życzę postyępów prac :).

Ja mam wkońcu ukochane wz. Projekt wybrałam IMBIR z domowych klimatów. W przyszlym tygodniu ma być już dostępny. Mapka do celów projektowych powstaje. Z 3-4 tyg będzie. Dajcie proszę namiary na architekta ponownie bo wszystko mi sie straciło, komputer przeinstalowywano i .... Muszę znaleśc kogoś kto dokona paru zmian, drobnych ale jednak i zaadoptuje na działce. Chcę ruszać wiosną, już chce i to bardzo :)

A co uwas ? Wszyscy zamilkli ...................

Cześć Gizela , adaptację robi mi architekt z Tarnowskich Gór. Naprawdę super kontaktowy gość. przesyłam Ci namiary na priv

Witam wszystkich forumowiczów!!

Dołączamy do budujących się w Tarnowskich Górach (Sowice). Póki co jesteśmy na początku „długiej drogi” czyli mamy działkę i mamy projekt…więc papiórkologię czas zacząć :/ zastanawia mnie czy wiecie coś na temat planu zagospodarowania T.Gór (północ) ?

Z tego co wiem takowego miasto nie posiadało…ale natknęłam się w necie na to: http://www.gwarek.com.pl/artykul.php?a=1056 nie wiem czy to już weszło w życie czy póki co nadal obowiązują WZ-tki?

Mam też zapytanie dotyczące warunków zabudowy właśnie, mianowicie, w warunkach zabudowy mamy określoną wysokość domu jako, cytuję : „wysokość obiektów około 8 metrów” …czy dobrze rozumiem, że ok.8m to jest do 8 metrów i w grę nie wchodzi już projekt np. z wysokością 8,1m? Czy miał ktoś podobną sytuację i może mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie?

:-?

Witam wszystkich forumowiczów!!

Dołączamy do budujących się w Tarnowskich Górach (Sowice). Póki co jesteśmy na początku „długiej drogi” czyli mamy działkę i mamy projekt…więc papiórkologię czas zacząć :/ zastanawia mnie czy wiecie coś na temat planu zagospodarowania T.Gór (północ) ?

Z tego co wiem takowego miasto nie posiadało…ale natknęłam się w necie na to: http://www.gwarek.com.pl/artykul.php?a=1056 nie wiem czy to już weszło w życie czy póki co nadal obowiązują WZ-tki?

Mam też zapytanie dotyczące warunków zabudowy właśnie, mianowicie, w warunkach zabudowy mamy określoną wysokość domu jako, cytuję : „wysokość obiektów około 8 metrów” …czy dobrze rozumiem, że ok.8m to jest do 8 metrów i w grę nie wchodzi już projekt np. z wysokością 8,1m? Czy miał ktoś podobną sytuację i może mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie?

:-?