nefestus 30.09.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Widze, ze ta grupa umilkla!! A u mnie na budowie ścianki szczytowe i kominy juz prawie gotowe. Fachowiec od kanalizacji polozyl rurki - ide go sprawdzic - juz mi sie to nie podoba. Pewnie cos porabal. Natomiast ekipa od scian, w zasadzie calego stanu surowego otwartego, jest SUPER. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 01.10.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Fachowiec pomylil rysunki ktore mu dalem. Wzial pierwsza wersje przed zmianami. Beda poprawki. Znowu opoznienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.10.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam klubowiczów, budujących i mieszkających w TG i okolicach Mieszkamy w Katowicach ale podjęliśmy decyzję o budowie na razie jesteśmy na etapie poszukiwania kawałka ziemi w Swierklańcu, Orzechu, Nakle może ktoś z Was ma namiary na sprzedającego? może możecie polecić jakieś inne fajne miejsce w tej okolicy? Widzialam ostatnio ogłoszenia wbite na działkach jadąc obwodową piekarską. Ładne działki ale trzeba jeżdziź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.10.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Fachowiec pomylil rysunki ktore mu dalem. Wzial pierwsza wersje przed zmianami. Beda poprawki. Znowu opoznienia. Pozdrawiam i życzę postyępów prac . Ja mam wkońcu ukochane wz. Projekt wybrałam IMBIR z domowych klimatów. W przyszlym tygodniu ma być już dostępny. Mapka do celów projektowych powstaje. Z 3-4 tyg będzie. Dajcie proszę namiary na architekta ponownie bo wszystko mi sie straciło, komputer przeinstalowywano i .... Muszę znaleśc kogoś kto dokona paru zmian, drobnych ale jednak i zaadoptuje na działce. Chcę ruszać wiosną, już chce i to bardzo A co uwas ? Wszyscy zamilkli ................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 06.10.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam.U mnie oczekiwania na fachowcow od dachu. W przyszly tydzien (jak dobrze pojdzie) zaczna robic mi dach. Teraz potrzebuje kogos od okien, drzwi i bramy garazowej. Znacie kogos?Mam pare namiarow ale musze porownac z innymi. Ciekawy jestem czy beda bardzo odlegle terminy?Pozdrawiam Architekta nie mam tu na miejscu. Projekt sam robilem a znajomy z Pszczyny mi podpisal. Gizela czy masz juz ekipy do budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 06.10.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witaj, nie mam jeszcze ekipy i ubolewam nad tym bo chciałabym zrobic wstępne wyceny. Będę zbierać namiary i wolne terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 06.10.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Ja moge moja ekipe zdecydowanie polecic. Stan surowy otwarty: fundamenty, ściany, stropy, kominy itp.Postawili mi domek (stan surowy otwarty bez dachu) i jestem zadowolony. POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 06.10.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Fachowiec pomylil rysunki ktore mu dalem. Wzial pierwsza wersje przed zmianami. Beda poprawki. Znowu opoznienia. Pozdrawiam i życzę postyępów prac . Ja mam wkońcu ukochane wz. Projekt wybrałam IMBIR z domowych klimatów. W przyszlym tygodniu ma być już dostępny. Mapka do celów projektowych powstaje. Z 3-4 tyg będzie. Dajcie proszę namiary na architekta ponownie bo wszystko mi sie straciło, komputer przeinstalowywano i .... Muszę znaleśc kogoś kto dokona paru zmian, drobnych ale jednak i zaadoptuje na działce. Chcę ruszać wiosną, już chce i to bardzo A co uwas ? Wszyscy zamilkli ................... Cześć Gizela , adaptację robi mi architekt z Tarnowskich Gór. Naprawdę super kontaktowy gość. przesyłam Ci namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 06.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Nefestus gdzie można zobaczyc zdjęcia z Twojej budowy? prowadzisz dziennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 07.10.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam. Niestety nie prowadze muratorowego dziennika budowy - za malo czasu aby wszystko zapisywac. Zdjecia moge na maila podeslac - jesli ktos chce. Pozdrawiam PSKris ja tez poprosze namiary na architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 09.10.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Dziekuje Kris za namiary, bardzo dziękuję, czekam na projekt i ruszam do architekta . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 09.10.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 prosze bardzo, udało sie umówić? jest z nim trudny kontakt tak do 16-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 10.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Okazało się, że to rodzina dobrej znajomej Świat jest mały ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafirt 14.10.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Pilnie oddam ziemie ok. 10 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 15.10.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam. Mam pytanko: Czy ktos ma do sprzedania piecyk "koza" najlepiej uzywany sprawny? Trzeba juz myslec o grzaniu w murach. I pytanko z innej beczki: Czy chudy wylac z betonu z betoniarni czy wziac fachowcow od wylewek i oni to zmieszaja ale juz bez kruszywa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek_tg 15.10.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 ja chudziaka wylewałem sam ale kruszywo dawałem nawet jak lejesz z betoniarni to to lepiej kruszywo dać zawsze to wzmacnia beton a co do lania to dla mnie tańsze było robienie betonu in situ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 22.10.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam. To ja chudego z betoniarni wezme. Dzieki. Jakie znacie preparaty do gruntowania betonu i co na gore polozyc. Slyszalem, ze pape asfaltowa (nie wchodzi w reakcje ze styropianem. Jakie macie doswiadczenia na tym polu? 3manko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek_tg 22.10.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 najlepszy jest dysperbit i folia, papa na lepiku mówią ze może smierdzieć ale pod sciany możesz dac , pod podłogę już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 22.10.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam wszystkich forumowiczów!! Dołączamy do budujących się w Tarnowskich Górach (Sowice). Póki co jesteśmy na początku „długiej drogi” czyli mamy działkę i mamy projekt…więc papiórkologię czas zacząć :/ zastanawia mnie czy wiecie coś na temat planu zagospodarowania T.Gór (północ) ? Z tego co wiem takowego miasto nie posiadało…ale natknęłam się w necie na to: http://www.gwarek.com.pl/artykul.php?a=1056 nie wiem czy to już weszło w życie czy póki co nadal obowiązują WZ-tki? Mam też zapytanie dotyczące warunków zabudowy właśnie, mianowicie, w warunkach zabudowy mamy określoną wysokość domu jako, cytuję : „wysokość obiektów około 8 metrów” …czy dobrze rozumiem, że ok.8m to jest do 8 metrów i w grę nie wchodzi już projekt np. z wysokością 8,1m? Czy miał ktoś podobną sytuację i może mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 22.10.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam wszystkich forumowiczów!! Dołączamy do budujących się w Tarnowskich Górach (Sowice). Póki co jesteśmy na początku „długiej drogi” czyli mamy działkę i mamy projekt…więc papiórkologię czas zacząć :/ zastanawia mnie czy wiecie coś na temat planu zagospodarowania T.Gór (północ) ? Z tego co wiem takowego miasto nie posiadało…ale natknęłam się w necie na to: http://www.gwarek.com.pl/artykul.php?a=1056 nie wiem czy to już weszło w życie czy póki co nadal obowiązują WZ-tki? Mam też zapytanie dotyczące warunków zabudowy właśnie, mianowicie, w warunkach zabudowy mamy określoną wysokość domu jako, cytuję : „wysokość obiektów około 8 metrów” …czy dobrze rozumiem, że ok.8m to jest do 8 metrów i w grę nie wchodzi już projekt np. z wysokością 8,1m? Czy miał ktoś podobną sytuację i może mi odpowiedzieć na nurtujące mnie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts