kolorado 26.11.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Nie - szukam dopiero i dlatego pytam... Ale ja chcę głębinówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 29.11.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 to może tak może ktoś ma ekipe która kopie studnie z kręgami ?? to prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iw1719499402 29.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Szukam do budowy dwóch bliźniaków, w Gliwicach.Proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.12.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Kochani zamwłam projekt Uffff. Jest to domek z kamienną werandą w "Otrębusach" z pracowni http://www.soprojekt.pl. Dawajcie swoje opinie. Jestem przed adaptacją. Wszelkie opinie mile widziane. Pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 03.12.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 A i mam parę dylemacików. A mianowicie chcię studnię wykopać i szukam magika od wyszukiwania wody na działce. Chcę to wiedzieć przed adapytacją. Chciałam założyc baterie słoneczne do wytwarzania własnego prądu. Okazuje sie, że przy tych cenach pradu to szybko sie zwróci inwestycja i czy znacie kogoś kto juz to przechodził. No i moje ostatnie pytanie to o kolektory słoneczne do podgrzewania wody wraz z ogrzewaniem domu. Co o tym sadzicie i czy nasze miasto coś refunduje a jeśli tak to co i z jakim piecem 9na jakie paliwo).Pozdrawiam uff. Pewno jako baba glupot napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek_tg 03.12.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 jak chcecie robić studnię to sie zgłoście do firmy. Ja wysłałem gościowi wspólrzędne działki i mi określił na jakim poziomie jest woda on i mają jakieś mapy i różdżkarza nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 05.12.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 jak chcecie robić studnię to sie zgłoście do firmy. Ja wysłałem gościowi wspólrzędne działki i mi określił na jakim poziomie jest woda on i mają jakieś mapy i różdżkarza nie potrzeba do jakiej firmy daj namiary i napisz ile to kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek_tg 07.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 nie pamiętam już wiem ze z czestochowy byli a kosztuje około 400 zł na metr. są gdzis na alegro tansze po 250 ale to nie na slasku tak wiec jak u nas jest woda na 40m to sie studni woge nie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerina 07.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 GizelaPoczytaj na forum na temat kolektorów. Opinie są skrajne. My też chcieliśmy takie rozwiązanie, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Kolektory są jeszcze bardzo drogie (około 12 tys.zł), a ich żywotność to góra 20 lat. Taka inwestycja niekoniecznie się zwróci. Co innego jeśli gmina w części finansuje taką inwestycję. Warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 08.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Katerina dziekuję za rady. Podobno inwestycje gminy zwracają w 80 lub 50 procentach. Zalezy czy są powiązane z ogrzewaniem czy nie. Muszę się dowiedzieć. Mój znajomy zakladał kolektory w Rudzie Ślaskiej. Koszt to 8 tyś łącznie. Są zintegrowane z ogrzewaniem. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gucio913 09.12.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 mam do sprzedania działki budowlane w myszkowicach powiat będzin dwie małe działki tel 512 234 164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 09.12.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 witam ja ponowie pytanie czy ktos ma jakies namiary na studnie ale takie z kręgami kto to robi ?? Plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 12.12.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Gizela Z tego co się dopytywałam w UM i w w innych funduszach to niestety nie ma dofinansowania dla nowobudowanych domów. Istnieje program zmniejszenia emisji dla starych domów, gdzie dofinansowują wymianę kotła, ocieplenie, kolektory itp. Chodzi o wymianę starych pieców węglowych. Nas to niestety nie dotyczy, bo jak sie wyraził jakiś Pan w UM, jesteśmy zobowiązani budować dom wg nowych norm ekologicznych i dlatego dofinansowanie nie przysługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanraf 29.12.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Hej ludziska Macie przerwę w budowie, czy idziecie dalej? Na jakim etapie? Tak jestem ciekawa, czy niska temperatura nie popsuła wam planów, bo mnie troszeczkę. Ale nie damy się. Za tydzień przychodzi ekipa do dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nefestus 29.12.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam. U mnie prawie stan surowy zamkniety. Prawie poniewaz brakuje mi dwoch okien w dachu. Podobno domek musi przemarznac aby bylo wszystko OK? Czy macie jakies zdanie na ten temat? Czy nie czekac na nic i robic w srodku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bordowa08 31.12.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Witam wszystkich i miło mi dołączyć do grupy Tarnowskie góry i okolice. Jestem z Bytomia a mój domek powstanie w gminie Zbrosławice a dokładnie wŁubkach. Jestem dopiero na etapie początkowym. Zamówiłam projekt - poema 2 w ign projekty i teraz zastanawiam się czy zlecić badania geologiczne. W firmie geotechnika Katowice zażyczyli sobie ok 1200 zł. Trochę to kasy jest. Może ktoś z was mógłby kogoś polecić. No i szukam geodety i kogoś kto mógłby mi zaprojektować przyłącze wody. Ciężki ten początek uf!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 05.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Gizela Z tego co się dopytywałam w UM i w w innych funduszach to niestety nie ma dofinansowania dla nowobudowanych domów. Istnieje program zmniejszenia emisji dla starych domów, gdzie dofinansowują wymianę kotła, ocieplenie, kolektory itp. Chodzi o wymianę starych pieców węglowych. Nas to niestety nie dotyczy, bo jak sie wyraził jakiś Pan w UM, jesteśmy zobowiązani budować dom wg nowych norm ekologicznych i dlatego dofinansowanie nie przysługuje. No to lipa . Dziwię się, że tak traktują sprawę ekologi. Przecież korektor to oszczędność i ekologia. Nie mamy obowiązku go kupować. Zachętą może być dopłata i wsparcie dla budujących. Widzę, że trzeba się wybudować zamontować piec węglowy a potem przerobić na korektor i gaz i baterie . Tak zrobiła moja znajoma i jest zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 05.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam wszystkich i miło mi dołączyć do grupy Tarnowskie góry i okolice. Jestem z Bytomia a mój domek powstanie w gminie Zbrosławice a dokładnie wŁubkach. Jestem dopiero na etapie początkowym. Zamówiłam projekt - poema 2 w ign projekty i teraz zastanawiam się czy zlecić badania geologiczne. W firmie geotechnika Katowice zażyczyli sobie ok 1200 zł. Trochę to kasy jest. Może ktoś z was mógłby kogoś polecić. No i szukam geodety i kogoś kto mógłby mi zaprojektować przyłącze wody. Ciężki ten początek uf!! Witaj mogę polecić mojego geodetę 693-958-353. Szybko i kontretnie mapki 2-3 tygodnie. Co do cen też elastycznie. Tyczenie budynku jeszcze przede mną to sie nie wypowiadam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizela 05.01.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 LUDZISKA MAM PROJEKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek_tg 05.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Witam. U mnie prawie stan surowy zamkniety. Prawie poniewaz brakuje mi dwoch okien w dachu. Podobno domek musi przemarznac aby bylo wszystko OK? Czy macie jakies zdanie na ten temat? Czy nie czekac na nic i robic w srodku? Pozdrawiam jak mnie uczyli w szkole to dom powinien postać ale to było kiedyś. gdy jest grunt wysadzinowy lepiej pczekać bo przy mrozach moze popękć i to jest normalne natomiast roń boże ocieplac i tynków zewnętrznych. Co do środka to smiało nim zrobisz instalacje to bedzie można bez problemu tynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts