jarry1 13.09.2006 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 W oknie w kuchni i w pokoju gdzie niewiele dobiega słońca (i co do którego miałem podejrzenia, że jest więcej wilgoci niż gdzie indziej) mam zamontowane wywietrzniki higrosterowane - AERECO, poniżej strona www z opisem. http://www.aereco.com.pl/produkty.php?prod=EMM&zakladka=1&subZak=1&prodSite=main Ich podstawowa zaleta to uzaleznienie przepływu powietrza od wartości wilgotności względnej wewnątrz pomieszczenia. Problem polega na tym, że zamówienie ich z oknem czasami jest nieopłacalne bo sam nawiewnik wprost od przedstawiciela handlowego można kupić za około 130,00 pln (cena sprzed roku) a okno z zamontowanym nawiewnikiem jest czasami droższe o 300,00 pln. Tak więc jedno okno zamówiłem z nawiewnikem od razu, zapłaciłem o 200,00 pln więcej. Drugie okno zostało przez producenta na moje życzenie wykonane z rowkami wentylacyjnymi w ramie a wywiewnik dokupiłem osobne i sam zamontowałem. Montaż jest prosty i dobrze opisany na opakowaniu nawiewnika, można rownież skorzystać ze strony www.Wywiewnik jest praktyczny, działa automatycznie, istnieje też możliwość zamknięcia go na stałe jak np. stwierdzimy, że jest za zimno, za bardzo wieje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 13.09.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 WitajJarry1 dzięki serdeczne, a powiedz mi jeszcze jedno bo słyszałem że zimą zamarzają. Czy u ciebie był ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarry1 13.09.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 W zimie dwa czy trzy razy zamykałem jeden z nawiewników, ten w pokoju z którego akurat rzadko korzystamy. Robiłem to wtedy, gdy był duży mróz i nie było problemów z jego mechanicznym zamknięciem, gdyby zamarzł po prostu musiałbym to wtedy zauważyć. Wydaje mi się, że konstrukcja tego typu nawiewnika jest przemyślana i stąd prawdopodobieństwo, że coś zamarznie jest małe. Tym bardziej, że mechanizm automatycznej regulacji wielkości przepływu jest od strony pokoju, kuchni itd. więc jest w ciepłym pomieszczeniu. Póki co moje 2 letnie okna z tymi nawiewnikami działają bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 13.09.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 dzięki jarry1 a gdzie kupowałeś nawiewniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarry1 14.09.2006 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Na stronie AERECO można znależć "doradców klienta". Dla Katowic są podane 2 osoby, skontaktowałem się z pierwszą osobą z listy, telefonicznie bądż e-mailowo już dokładnie nie pamiętam. A potem telefonicznie uzgodniłem możliwość odebrania nawiewnika w umówionym miejscu w Katowicach. Pan "doradca" przywiózł nawiewnik i fakturkę o umówionej godzinie i na dodatek udzielił paru wskazówek montażowych. Choć jak już wspomniałem montaż jest bardzo prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 14.09.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 dzięki serdeczne jarry1 z kożystałem z twoich wskazówek i okazało się że w Tarnowskich Górach jest dystrybutor i montażysta. Naprawde jest taniej brać bezpośrednio od dystrybutorów, ceny jak sie orientowałem w punktach z oknami to od 200,00 do 300,00 złoty i to bez monytażu, twierdzą ze w oknach zamontowanych nie ma mozliwości montażu nawiewników. Po rozmowie z dystrybutorem się okazało ze jest taka możliwość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 07.11.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam Mam pytanko czy ktoś może orientuje się jak kalkulują się ceny działek w TG.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 10.11.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam serdecznie Wszystkich Rodaków z Ziemii Tarnogórskiej, Ja,choć urodzona w Bytomiu,mam nadzieję w przyszłości zapuścić korzenie w tych pieknych okolicach powiatu tarnogórskiego:nasze budowanie zaczynamy wiosną 2007(oby!!! ) W cenach działek niestety nie orientuje się;my mielismy to szczęście ,że dostalismy w prezencie od rodziców;wiem ,że w w okolicy jest dość duże zainteresowanie działkami,i chyba jest sporo działek budowlanych,ale może nie na sprzedaz w tej chwili,bo plan zagospodarowania zmienił się niedawno ,a więc sprzedaż działek wiązałaby sie z dodatkowymi opłatami. Gdybym miała jakieś namiary to dam znać. Powodzenia Pozdrawiam Wszystkich, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 10.11.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Witam serdecznie Wszystkich Rodaków z Ziemii Tarnogórskiej, Ja,choć urodzona w Bytomiu,mam nadzieję w przyszłości zapuścić korzenie w tych pieknych okolicach powiatu tarnogórskiego:nasze budowanie zaczynamy wiosną 2007(oby!!! ) W cenach działek niestety nie orientuje się;my mielismy to szczęście ,że dostalismy w prezencie od rodziców;wiem ,że w w okolicy jest dość duże zainteresowanie działkami,i chyba jest sporo działek budowlanych,ale może nie na sprzedaz w tej chwili,bo plan zagospodarowania zmienił się niedawno ,a więc sprzedaż działek wiązałaby sie z dodatkowymi opłatami. Gdybym miała jakieś namiary to dam znać. Powodzenia Pozdrawiam Wszystkich, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 21.11.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Potrzebne okna polecam firmę ROTEX z Tarnowskich Gór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 21.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jdb Witam serdecznie Wszystkich Rodaków z Ziemii Tarnogórskiej, Ja,choć urodzona w Bytomiu,mam nadzieję w przyszłości zapuścić korzenie w tych pieknych okolicach powiatu Gdzie dostaliście działkę, ja jestem zainteresowany Chechłem z powodu bliskości lasu i zalewu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadzik07 02.12.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Pozdrawiam wszystkich budujących Forumowiczów z Tarnowskich Gór. To moje rodzinne miasto, choć dawno iuż tu nie mieszkam. Życze wiele sukcesów i dużych postepów na budowach.Tadzik07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.12.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 witam podobnie jak jdb ,pochodze z Bytomia co prawda nie budujemy w Tarnowskich Gorach a w gminie Wozniki ,ale uznaje , ze to okolica , wiec z checia bede tutaj zagladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izolator 06.12.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam tarnogórzan po 30 latach spędzonych w TG ... własnie się wyprowadzam do Tworoga. I mam do Was prosbę. Kupiłem tam dom z istniejącym CO. dodtkowo chcę tam zamontować kominek z płaszczem wodnym ( dołaczyć do isniejącego ogrzewania). Czy możecie podsłać mi namiary na jakiegoś porządnego wykonawcę ? Może ktos z Was ma doświdczenie w tym temacie ? Bedę wdzięczny za pomoc!!!! Dziekuję ! ( BArtek 602 42 12 43) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 06.12.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witaj posłałem ci namiary na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_t 03.01.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam, przez ostatni czas szukałem działki budowlanej w rejonie Świerklańca-Piekar Śląskich. Mam trochę namiarów na prywatne osoby które mają/miały grunt do sprzedania. Jest ktoś zainteresowany? Ja kupuję małą działkę - niecałe 8 ar w Myszkowicach. 9 km od Świerklańca. Za rzeką. 35 zł/m2 czyli ceny znacznie niższe niż np. w Chechle (100zl/m2), Świerklańcu, Orzechu (70 zł/m2) czy pobliskich Bobrownikach Będzińskich (50 zł/m2). Czy zauważyliście że ceny działek w tym rejonie oszalały? Jeszcze przez lato w Świerklańcu 50 zł/m to było drogo a teraz ludzie chcą nawet i 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś101 04.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draazeka 25.02.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 i ja się przyłączam do tej grupy, powiedzcie mi jak długo trzeba czekać na pozwolenie na budowę w TG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 26.02.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam serdecznie Budowa Rybna Ja załatwiałem pozwolenie jakieś niecałe pół roku, ale z tego 3 miesiące zajęło załatwienie pozwolenia ze środowiska, bo akurat zaczęła obowiązywać nowa ustawa o ochronie środowiska Natura 2000. Nikt nie wiedział jak ma wyglądać wniosek i tym podobne. Potem musiałem się jeszcze odwoływać do wojewody, bo droga dojazdowa ma tylko 3 m i miasto nie chciało mi dać pozwolenia. Wszystko mogli przetestować na moim pozwoleniu, następnym będzie łatwiej. Ogólnie wszystko skończyło się dobrze i teraz kończę tynkować w środku. Terivę mogę polecić z Konopisk, tania i dobra, końcowe pustaki pełne w cenie na cały strop. Nie wiem jak inni, ale jako dostawcę większości materiałów mam firmę Builder z obwodnicy i też jestem zadowolony. Najważniejsze wszystkie materiały, które pozostaną można zwrócić !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 26.02.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witam serdecznie wszystkich budujących w okolicach Tarnowskich Gór.Jestem na etapie castingu firm montujących centralne ogrzewanie + ogrzewanie podlogowe i musze sie przyznac ze rozpiętość cenowa jest piorunująca -15 tyś róznicy od najtańszej wyceny do najdroższej. Mam pytanie czy ktoś zna jakaś rzetelną firmę od intalacji grzewczej w naszym rejonie za normalne pieniądze- a może komuś zrobili i jest ten kotś bardzo zadowolony.Pozdrawiam i czekam na wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts