Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

Lamp zgadza się namiary są od Ciebie :) Nie wiem w sumie czy te ceny są akceptowalne, które mi dali, ale to było chyba 260 za b-20 i 270 za b-25 netto z pompą i transportem. Co mnie zaskoczyło, to ceny w Wodzisławiu i Rybniku. Z transportem do Tarnowskich Gór wychodzi prawie tyle samo, tyle, że brutto, a to przecież gdzieś 50 km. Daltego zaczęłam się zastanawiać czy w okolicy nie powinno być gdzieś taniej :-?

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lamp zgadza się namiary są od Ciebie :) Nie wiem w sumie czy te ceny są akceptowalne, które mi dali, ale to było chyba 260 za b-20 i 270 za b-25 netto z pompą i transportem. Co mnie zaskoczyło, to ceny w Wodzisławiu i Rybniku. Z transportem do Tarnowskich Gór wychodzi prawie tyle samo, tyle, że brutto, a to przecież gdzieś 50 km. Daltego zaczęłam się zastanawiać czy w okolicy nie powinno być gdzieś taniej :-?

Gdy kupowałem beton, tak daleko jak w Rybniku nie sprawdzałem, a z bardziej okolicznych betoniarni ta wychodziła przyzwoicie. Możliwe, że wszyscy w naszej okolicy trzymają podobne ceny i nikt się nie wychyla. Może w rejonie Rybnika jest większa konkurencja i trzeba bardziej agresywnie zdobywać klienta.

Pozdrawiam

Lech

Witam wszystkich budujących w Tarnowskich Górach!

Proponuję swoje usługi w zakresie nadzoru budowlanego, załatwiania wszelkich formalności związanych z budową, wyszukiwania atrakcyjnych ofert wykonawstwa i materiałów budowlanych. Posiadam uprawnienia do kierowania robotami budowlanymi bez ograniczeń w specjalności konstrukcyjno-budowlanej. Zapewniam stały i bezpośredni nadzór nad wykonawcami prac oraz doradztwo w zakresie przepisów budowlanych.

Gdzie kupowaliście beton w okolicy i za ile?

Proszę Was poratujecie! Jedyny namiar jaki mam to na betoniarnię w Piekarach, ale ceny są zabójcze. Przecież to nie jest normalne, żeby beton ściągany z Rybnika był tańszy:)

Może ktoś jeszcze ma namiary na inną betoniarnię w okolicy z rozsądnymi cenami :wink:

Jest betoniarnia na Sienkiewicza, za Chemetem po jewej stronie przed wiaduktem. Co do cen to nie wiem, ale podobno można dostać beton w przyzwoitej cenie. Kiedys to był Polak a teraz Hoger z Lublińca

mówiło sie o tym roku ale jakos tego nie widzę,

Dzieki Kris. Pytam bo mam dzialke do podzielenia, a nic nie mozna zrobic dopoki jest wylozony plan...

Czy ktos z was robił cos takiego? Jedna działka, dwoch wspolwlascicieli...no i teraz trzeba podzielic. Jesli ktos to przerabiał, napiszcie prosze co i jak sie robi.

Z gory wielkie dzieki.

jak jest PZP to powinny byc okreslone warunki podzialu. Bez PZP trza miec Warunki Zabudowy. Mogę geodetę polecić.

Ad. cen betonu

To w T.G w Hogerze ceny zabójcze w porównaniu np. do tego co oferuje Górażdże w Zabrzu-Grzybowicach, mianowicie:

Ceny w Hogerze (T.G):

B15 = 239zł netto co daje 291zł brutto !!!! - bez transportu, bez pompy

B20 = 263zł netto co daje 320zł brutto !!!! -bez transportu, bez pompy

-nawet już nie pytałam o transport i cenę pompy

Ceny w Górażdze (Zabrze-Grzybowice):

B15 = 245zł netto z transportem do T.Gór

B20 = 250zł netto z transportem do T.Gór

(za udostępnienie pompy 200zł /+200zł za każdą godzinę pracy pampy)

do Piekar Sl. nie mogłam sie dodzwonić

P.S Powtarzam moją prośbę o namiary na ekipę budowlaną (solidną , tania z okolic Śląska, pliiiiiiiiiiiiiiissssssssssss

Ad. cen stali to w Inpolu chcą :

- za pręty żebrowane f12 = 1890 netto/ tonę (2305 brutto/t)

- za walcówkę i pręty gładkie (odcinki 6 metrowe) =2100netto/tonę (2562brutto/t)

chyba drogo kurcze... http://www.puds.pl/index.php?option=com_ics&id=3&Itemid=134

tu jest po 1540zl --> http://marketeo.com/pl/Oferta/Stal-zbrojeniowa-pr%C4%99ty-%C5%BCebrowane-BST500S-od-Fi-10-do-Fi-32-190671.html

Ad. cen betonu

To w T.G w Hogerze ceny zabójcze w porównaniu np. do tego co oferuje Górażdże w Zabrzu-Grzybowicach, mianowicie:

Ceny w Hogerze (T.G):

B15 = 239zł netto co daje 291zł brutto !!!! - bez transportu, bez pompy

B20 = 263zł netto co daje 320zł brutto !!!! -bez transportu, bez pompy

-nawet już nie pytałam o transport i cenę pompy

Ceny w Górażdze (Zabrze-Grzybowice):

B15 = 245zł netto z transportem do T.Gór

B20 = 250zł netto z transportem do T.Gór

(za udostępnienie pompy 200zł /+200zł za każdą godzinę pracy pampy)

Ja brałem u Polaka raz i potem już Berger Beton 3x. W zasadzie polecam obydwie ze wskazaniem na Berger, ale Polak wtedy miał przeprowadzkę i beton wozili z Myszkowa.

Berger ceny zawsze miał niższe niż Górażdże Zabrze.

http://pl.bergerbeton.de/index2.php?sys_param_pageID=218&&sys_param_reloadFrameset=1

Nikt nie ma namiarów na tanie drewno? :(

z tartaku w Strzybnicy odpisali mi tak:

"-Elementy więźby dachowej impregnowane(drewno sosnowe)- 720 zł netto za m3

-Łaty i kontrłaty impregnowane- 720 zł netto za m3

-Stemple budowlane- 6 zł za szt.

-Transport 100 zł.

Czas realizacji zamówienia do 2 tygodni.

Jeżeli życzą Państwo sobie fakture do cen należy doliczyć 22% Vat.

W razie pytań lub niejasnosci proszę o kontakt 507 067 932"

Ale tanio to to nie jest

:o nie wiem ile sobie jeszcze policzą za transport

W Pszczynie jest po 550zł (ale bez impregnacji i transportu :-? ) http://www.allegro.pl/item565059097_wiezby_wiezba_dachowa_laty_krokwie_tartak.html

Czy nie ma ktoś namiarów na coś taniego z okolicy???

cd.... kurcze nie zauważyłam, w Strzynicy za transport chcą 100zł :)

Brałem tam, z tym transportem to idzie się ugadać. Co do jakości samego drewna ze Strzybnicy to przywozili mi więźbę na dwa razy. Pierwszy transport był dobry, cieśla chwalił to drewno. Z drugim już nie było tak kolorowo... Na szczęście tego gorszego było mało.

Wcześniej polecono mi ten tartak - widocznie ci co polecali dostali to dobre :-)

Pozdrawiam

Lech