Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie

Widzę że to nie był głupi pomysł stworzyć grupę Tarnogórską, nie ma to jak mieszkać w grodzie Gwarków. No niestety nie udało mi kupić działki w naszym powiecie ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Na razie pomieszkam w bloku. Jeśli by któryś z was budujących potrzebował fachowców od elektryki, wentylacji itp. dajcie znać znam kilku dobrych specjalistów.

Pozdrawiam

Witam,

Pozwolę sobie dołączyć do tej grupy. Niedawno kupilismy działkę w gminie Tworóg i mamy nadzieję w przyszłym roku rozpocząć budowę. Na razie jesteśmy na etapie "przymierzania" się do projektu, problem z metrazem, nie chcemy dużego domu ale tak aby nie był za mały (rodz 4os) przebieramy na razie w projektach parterowych z użytkowym poddaszem ok 120m. Zobaczymy co z tego wyjdzie Może cos poradzicie i podzielicie sie własnymi doswiadczeniami odnosnie wielkości domu ?

Pozdrawiam wszystkich

Witam! jestem od niedawna mieszkanką gminy Świerklaniec. własnie ukończylam budowe domu w Orzechu. Mając kilkuletnie doświadczenie budowania systemem gospodarczym mogę śmiało polecic hurtownię BUILDER z obwodnicy, bo faktycznie mozna uzyskac rabat i zwrocic niezuzyty towar.

teraz jestem na etapie zagospodarowywania terenu wokol domu i

poszukuję sprawdzonej firmy brukarskiej z okolicy.

jesli ktos zechce mi pomoc bede b.wdzieczna.pozdrawiam

Budujemy w gminie Bobrowniki dokładnie w Rogoźniku- więc też w okolicy- ni to Ślask ni Zagłębie więc zpisałam się do obydwu grup, a tu wyrosła jeszcze Tarnogórska- a co mi tam

Mamy stan surowy zamkniety, własnie jesteśmy na etapie poszukiwania glazurnika. Jesli macie jakiegoś sprawdzonego fachowca co szlifuje kafelki to bardzo prosze o namiary. :D

• 2 weeks później...
mam namiary na Pana z Katowic ktory zajmuje sie badaniami geotechnicznym :) :D Firma nazywa się GEO-TECH :) :lol:

dziekuje :D

znalazlam juz te firme w internecie

czy korzystales z uslug tego pana ?

tak, korzystalismy i wszystko bylo ok:) nawet byla mozliwosc pertraktowania cen, poniewaz robilismy badania wspolnie z sasiadami na 5 dzialkach:)

własnie ukończylam budowe domu w Orzechu. (...)

teraz jestem na etapie zagospodarowywania terenu wokol domu i

poszukuję sprawdzonej firmy brukarskiej z okolicy.

jesli ktos zechce mi pomoc bede b.wdzieczna.pozdrawiam

Witamy we wsi!

Kiedys pracowałem przy układaniu kostki z Krzysztofem Bra wko - człowiek kieruje pracami brukarskimi głównie w Chorzowie. Zna się na rzeczy. Mieszka przy ulicy Bytomskiej, naprzeciw restauracji zajazd.

• 1 month później...

Witam wszystkich budowlańców i nie tylko.

Zakupiłem działeczkę i chcę się się budować. Lokalizacja ul. Szczęść Boże. Technologia: beton komórkowy (ściana jednowarstwowa), strop żelbetowy. Czy ktoś buduje coś podobnego lub budował? Można obejrzeć budowę? Proszę o podzielenie się spostrzeżeniami. Na co zwrócić uwagę podczas przygotowywania dokumentów do pozwolenia na budowę? itp. itd.

Pozdrawiam

własnie jesteśmy na etapie poszukiwania glazurnika. Jesli macie jakiegoś sprawdzonego fachowca co szlifuje kafelki to bardzo prosze o namiary. :D

Hej Monika, czy udało Ci sie znależć tego glazurnika? :)

Jak tak i jesteś zadowlona to ładnie się uśmiecham :D.

Nasz "fachowiec" w ostatniej chwili nas zostawił, a czas nagli, bo do końca wakacji chcemy zamknąć remont (przynajmniej z grubsza).

Będę wdzięczna za namiary - szukam kogos, kto polozy kafelki, zrobi sufity podwieszane i wygladzi ściany.

• 1 month później...

Witam i ja. Wybudowaliśmy się rzut kamieniem od lotniska w Pyrzowicach. Ciągle wykańczamy ale mieszkamy już prawie 2 lata. (Jak ten czas leci a roboty nie ubywa). Monika $ Seba jak u Was na budowie? Sprzedaliście ten blaszak? Berberys30 my mamy ok 120m ale jesteśmy we dwoje i na razie wystarcza. Projekt z Atrium GL124. Trochę mały garaż,brak miejsca na spiżarnię ale reszta ok.

U nas ceny za m2 ziemi jeszcze w tamtym roku znajomi zapłacili 15,-(transakcja zakończona w czerwcu br) nie wiem jak obecnie.

• 1 month później...

Witam wszystkich baaardzo serdecznie :D Otwieram dzisiaj forum, zaglądam na grupy budujące - i tu czeka na mnie bardzo miła niespodzianka! Grupa Tarnogórska ! Jak to miło, że ktoś wpadł na tak genialny pomysł :D Tylko szkoda, że tak mało osób tu zagląda :( , ale mam nadzieję, że to się zmieni.

Ja dopiero jestem na początku drogi do własnego kawałka ziemi z wymarzonym domkiem - czekam na pozwolenie na budowę. Ten kawałek ziemi już mam od roku, a znajduje się on w Radzionkowie na ślicznej górce.

A tak przy okazji szukam kierownika budowy.....

• 3 weeks później...