olek_tg 26.10.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 nie stawiaj takiego nie przechodzi testu blow door które juz jest obecnie stosowany na zachodzie w Polsce będzie później jak zawsze, a tak poza tym co murowane to murowane u nas nie ma klimatu na szkielety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 26.10.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam poszukuje namiarów na dobrego kafelkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 02.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Kupię drzwi budowlane, jeśli ktoś chciałby się takowych pozbyć Kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 09.11.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam grupę TG Cieszę się bardzo, że możemy się tu wszyscy wymieniać doświadczeniami Tak powinno być, a nie jak większość dziś znanych mi ludzi - byle dla siebie, byle komuś nie pomóc... Ja zaczęłam się bawić teraz w papierkologię. Wszystkiego dowiaduję się z neta i forum ) W ciągu dwóch tygodni wybrałam projekt, dokonałam zmian, wybrałam materiały z których ma być zbudowany, ściągnęłam papiery, wypełniłam, umówiłam się z geodetą na styczeń... Tak to jest jak się jest w Polsce 2 razy do roku ;P A budowę domu planujemy za 3 lata - tak żeby nie brać żadnych kredytów Oczywiście o pozwolenie będziemy się starali wcześniej - tj. w maju Zostało mi więc złożenie wniosków, zatrudnienie architekta do zagospodarowania terenu i złożenie wniosku o pozwolenie na budowę. Co z tym całym SUDP? Chyba mnie też nie ominie Pozdrawiam wszystkich budujących Czy ktoś buduje się w Reptach, ul. Kamienna lub ul. Turkusowa? [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekGBytom 12.11.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witam ! Czy ktoś buduje się w Reptach, ul. Kamienna lub ul. Turkusowa? może buduje to zbyt dużo powiedziane , ale niedawno zakupiłem działkę w tej okolicy. Co do planów to budowa za jakieś 3-4 lata. W międzyczasie podłączenie mediów, utwardzenie drogi. Myślę, że z papierkologią ruszę na wiosnę. Narazie trzymam kciuki za bezproblemowe pokonanie urzędów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 12.11.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 TomekGBytom Witam ! Czy ktoś buduje się w Reptach, ul. Kamienna lub ul. Turkusowa? może buduje to zbyt dużo powiedziane , ale niedawno zakupiłem działkę w tej okolicy. Co do planów to budowa za jakieś 3-4 lata. W międzyczasie podłączenie mediów, utwardzenie drogi. Myślę, że z papierkologią ruszę na wiosnę. Narazie trzymam kciuki za bezproblemowe pokonanie urzędów Pozdrawiam Aaaa to ja witam serdecznie Pana sąsiada z działki nr 6 - my mamy działkę nr 7 Też na wiosnę będziemy załatwiać papierkologię. Jeśli nie macie jeszcze wybranego geodety do mapek do cel. projektowych, to polecam Tarnogórskie Biuro Geodezji i Urządzeń Terenów Rolnych Szymik. Mecner. Vlachogiorgos Spółka Jawna Henryka Sienkiewicza 36, Tarnowskie Góry - 32 285 19 98 Obdzwoniłam już wielu geodetów. Ceny 1000 - 1500zł a oni robią za 600-800 do naszych działek. W dodatku bardzo miły Pan powiedział - z tego, co zrozumiałam - że On wyznaczał nasze działki (tzn. dzielił tą dużą na 10 małych) Pozdrawiam i gratuluję zakupu w świetnym miejscu Iwona[/b][/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekGBytom 13.11.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 dzięki za namiary, jak będzie tak daleko to napewno skorzystam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 13.11.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkich serdecznie. Właśnie zaczynam swoją przygodę z budową własnych 4 ścian. Działeczka zakupiona( okolice Gliwic) , projekt wstępnie wybrany http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-zefirantach/m49eda15a7260f,2209mam nadzieje że do wiosny uporam się z całą papierologią i może uda się ruszyć z budową. Jestem na etapie poszukiwania architekta (dostosowanie planu do działki) i jednocześnie kierownika budowy, oraz ekipy która podejmie się budowy SSZ. Dużo pracuje i niestety nie dam rady doglądać budowy i angażować się w budowę.Poszukuję solidnej ekipy , której można zaufać, nie trzeba pilnować i powierzyć budowę do stanu surowego zamkniętego lub pod klucz. Jeśli ktoś z Was może polecić solidnych budowlańców ewentualnie architekta proszę o wiadomość na forum lub priva.Z góry dziękuję za informacje. I obiecuję dzielić się doświadczeniami nabywanymi w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 14.11.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 gliwicki3 budujesz wg oryginalnego projektu czy planujesz jakies zmiany (fale na dachu, okna?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 14.11.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Raczej według oryginału zastanawiam się nad częściowym podpiwniczeniem budynku. Fale na dachu i okna dodają mu uroku, jest podobny projekt dom w turówkach o identycznym układzie pomieszczeń z dachem bez skosów i prostymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 17.11.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Szukam ekipy do wykończenia poddasza a także dobrego dekarza do poprawienia przeciekających kominów.Z góry dzięki za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cooba16 17.11.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Jestem na etapie wybierania dostawcy dachu (dachówka i cała reszta pod nia + okna).Czy mogę prosić o namiary na sensowne składy z takimi materiałami w okolicy?Byłem już w Hanusku, Builderze w T. Górach. Pozdrawiam, cooba16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 17.11.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mega -Dach Strzybnica, Gaja Radzionków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 17.11.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam. poszukuję solidnej firmy deweloperskiej budującej domy w stanie pod klucz w okolicach Tarnowskich Gór. Z góry dziękuję za wszelkie kontakty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 18.11.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Jestem na etapie wybierania dostawcy dachu (dachówka i cała reszta pod nia + okna). Czy mogę prosić o namiary na sensowne składy z takimi materiałami w okolicy? Byłem już w Hanusku, Builderze w T. Górach. Pozdrawiam, cooba16 Zajrzyj do Ken-Polu w Świętochłowicach,my tam kupiliśmy cały materiał na dach.Mogę dać namiar na przedstawiciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_adam 18.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Juppi !!! Muszę się pochwalić - dostałam dziś na maila projekt mojego indywidualnego projektu (przeróbka LK-9) otrzymał nowy nr LK&721 Jest śliiiiiczny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 18.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Jestem na etapie wybierania dostawcy dachu (dachówka i cała reszta pod nia + okna). Czy mogę prosić o namiary na sensowne składy z takimi materiałami w okolicy? Byłem już w Hanusku, Builderze w T. Górach. Pozdrawiam, cooba16 jesli chodzi o okna dachowe to polecam firme budohurt z Katowic. Dostałem 29% rabatu od cennika na okna velux. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 20.11.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 To prawda, Budohurt z Katowic ma dobre ceny, wycenili mi kompletny dach z dachówką Prodach (217m2 dachu - projekt Tymek) na 9,000 brutto - Najlepsza oferta ad. dachówek cementowych. Zastanawiam się jednak czy te dachówki Prodach- jedne z tańszych nie porastają po krótkim czasie mchem... cena kusząca, ale czy nie warto dołożyć 2,500-3,000 zł i mieć ceramiczne? Może ktoś ma od dłuższego czasu Prodach na dachu i może się wypowiedzieć na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspect 20.11.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ceramiczne tez porastają tylko wolniej (zwłaszcza jesli sa angobowane lub glazurowane). Porównaj sobie jeszcze wycene na braasa. Też beton ale maja duzo lpsze powłoki pokrywające dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 20.11.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 ceramiczne tez porastają tylko wolniej (zwłaszcza jesli sa angobowane lub glazurowane). Hmm pierwsze słyszę .Właśnie wszyscy przy wyborze nam doradzali,że jak mieszkamy blisko lasu brać dachówkę szlachetną albo glazurowaną bo te nie porastają mchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts