Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

Witam

Wykonuję opinie geologiczno - górnicze wymaganą w mieście Tarnowskie Góry, ze względu na występowanie pomnika historii - sztolni, chodników, szybików oraz obszaru chronionego NATURA 2000 (wymóg wojewódzkiego konserwatora zabytków).

Opinie wykonywane są starannie, szybko i tanio. Posiadam wykształcenie i doświadczenie niezbędne w wykonywaniu tego opracowania.

[email protected]

to jest mój aktualny adres

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czść

Powoli przymierzamy się do złozenie wniosku o pozwolenie na budowę -

w związku z tym szukam dobrej, solidnej i w miarę taniej ekipy do wybudowania nieskomlpikowanego domu z okolic Tarnowskich Gór Stzrybnicy - proszę o namiary.

No i także ważna sprawa poszukuję na ten czas kierownika budowy - namiary.

Z góry dziękuje

Kamil

[email protected]

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Hoger T.Góry drożyzna jak nie wiem co

Dyckerhoff (Bytom) - oszukują na ilości (przy prostym rachunku na sam wieniec zbrakło 0,5 kubika! :evil: )

Górażdże w Zabrzu - sąsiadowi też brakło przy prostym rachunku - strop.

Berger Bytom - dobra cena, objętościowo też zawsze się zgadzało ( na posadzkę na gruncie zamówiliśmy co do grama- na styk i było na styk:) + betonu nie trzeba zamawiać z 1-dniowym wyprzedzeniem, wystarczy dać znać rano, że na popołudnie mają być gruchy z pompą. Jak się po naciska Pana Krawczyka to i spuści z ceny lub da rabat na następne partie betonu.

Witajcie kochani w ten piękny wiosenny dzień. Coś stracił mi się mój wpis :((

Zaczynam wykopki 04.05.2010. Aż się boję. Z zakupów to mam tylko więźbę. Nic więcej. Może macie jakieś dobre namiary na hurtownie, sprawdzone i tanie. Robię pierwszą wycenę materiałów u znajomego. Chcę porównać innych dostawców. Na dzień dzisiejszy mogę polecić ELEKTRYKA (sprawdzony i nikt nie narzekał - robią tymczasówki, pomiary , odgromówki, alarmy i anteny) i są z Tarnowskich Gór - tel. 511300444. Pozdrawiam całą grupkę. Niedługo założę dziennik.

Witaj Gizela :) My dzisiaj dostaliśmy pozwolenie na budowę :) Zaczynamy kopać prawdopodobnie po świętach (bo wcześniej raczej się nie wyrobimy). Trochę materiałów mamy już zamówionych (pustaki, dachówka, strop i okna dachowe) wszystko zakupiliśmy w Builderze w TG dali najlepszą promocję (trzeba się wszędzie targować to ceny spadają) :D Mieliśmy więcej wycen tych towarów, ale w TG zrobiło się :lol: najtaniej no i jest najbliżej (ewentualne zwroty nadwyżek materiałów - moim zdaniem na to też należy zwrócić uwagę). Pozdrawiam

Hej Gizela,

Ja już trochę zacząłem, zaopatruję się w Padonie w T. Górach - na razie nie narzekam, mam nadzieję, że nadal nie będę. Zwracam jak coś zostanie.

Beton - Hoger też nie narzekam.

Więźba - ten sam co u Ciebie.

Parę fotek z aktualnego etapu tutaj jak masz ochote zajrzyj:

http://forum.muratordom.pl/barwny-c132c-wariant-iii,t124192-60.htm

Jeśli niedługo zaczynasz, może będziesz potrzebowała np. stempli (za miesiąc będę miał do zbycia 100 szt. 2,85m długości), desek trochę może też Ci się przyda. Jakbyś potrzebowała namiar na studniarzy - mogę polecic.

Pozdrawiam,

Cooba16

Cooba 16 witaj, dziękuję za rady. Moi wykonawcy podobno mają stemple i dechy swoje własne (tak przynajmniej jakiś czas temu twierdzili). Muszę w razie czego dopytać czy aby napewno. Jak to jest z tym Hogerem cenowo? potrzebuję 36 B20 I 34 B10 (myślę, że nie pomyliłam). Jedni mówią, że drogo (post). A namiary na studniarza poproszę zaraz mu zlecę kopanie. Pozdrawiam