Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja brałem beton w Hogerze i Dombud w Siemianowicach śl. Stwierdzam, że Dombud jest tańszy, pomimo iż musiałem płacić za dojazd.

Zwracajcie uwagę na Hogera bo w wycenie betonu podają 7 % Vat, a inni 22%.

Za ostatnie zamówienie 13 kubików z pompą w Dombudzie miałem taniej ok. 280 zł, może i nie dużo ale zawsze taniej.

No i w Dombudzie można się potargować...

Serdecznie witam. Ja dopiero zaczynam budowę domu, ale forum przeglądam kiedy tylko mam chwilę wolnego. Wiele razy dzięki temu forum udało nam się zaoszczędzić parę groszy. WIELKIE DZIĘKI. Ale nie jest to jedyny powód dla którego dzisiaj piszę tą wiadomość. Chcę przestrzec wszystkich, którzy zaczynają szukać materiałów budowlanych przed firmą BUDSTREFA z TWOROGA UL. LUBLINIECKA 7 .W lutym zamówiłam tam materiały budowlane, wpłaciłam zaliczkę 7000 zł i do dnia dzisiejszego pan Grzegorz K..... nie wywiązał się z umowy. Tylko ciągle oszukuje, że towar będzie jutro, albo w następnym tygodniu i tak to się ciągnie a my stoimy z budową.Ten sezon niestety możemy spisać na straty.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie uda mu się już nikogo oszukać

Gdzie drodzy Grupowicze kupujecie pręty zbrojeniowe? Mam nowy projekt stropu i potrzebuję kilkanaście sztuk o różnych przekrojach i długościach. Znacie jakieś miejsce w okolicy TG, gdzie dotną pręty na wymiar i przywiozą? Najdłuższe są 6m.

Popytaj w Inpol-u lub Drutex-ie. Wiadomo wszystko da się zrobić kwestia ceny:)

Polecę elektryka 503609596 Pan Przemek.

Może mi ktoś powiedzieć za ile kupujecie piasek budowlany, piasek do fundamentów i żwirek do drenażu i oczyszczalni oraz ziemię do wyrównania i obsypania fundamentów. Z możliwym przywozem i jak obliczyć ile mi tego potrzeba w tonach ?

Potrzebuje kogoś do OCZYSZCZALNI i PRZYJMĘ ZIEMIĘ

Polecę elektryka 503609596 Pan Przemek.

Może mi ktoś powiedzieć za ile kupujecie piasek budowlany, piasek do fundamentów i żwirek do drenażu i oczyszczalni oraz ziemię do wyrównania i obsypania fundamentów. Z możliwym przywozem i jak obliczyć ile mi tego potrzeba w tonach ?

Potrzebuje kogoś do OCZYSZCZALNI i PRZYJMĘ ZIEMIĘ

Ja kupuje piasek w cenie 380zł/10 ton z przywozem. Za piach do zasypywania fundamentów 200zł/10 ton. Generalnie łatwo obliczyć ile wejdzie piachu do zasypywania wystarczy wzór na objętość prostopadłościanu V=axbxc. W moim przypadku przy domie 160m2 weszło gdzieś 80-100 ton

Witam.

W Grzybowicach przy ul. Witosa kupowałem żwir za 45zl/t, natomiatst do wypełnienia fundamentu użyłem pospółki z mielonego kamienia hutniczego, za 10 zł/t, też na tym samym składzie. Jest dobry do wypełnienia fundamentu, bo łatwo się zagęszca i nie ciągnie wody od spodu, nie polecam natomiast do obsypania fundamentu od zewnątrz bo jak sie ubije słabo przepuszcza wodę.

• 2 weeks później...