Barbara74 15.11.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ponawiam prośbę Poszukuję sprawdzonych i solidnych ekip do: 1. ocieplenia poddasza wełną oraz wykonania sufitów i skosów z k-g. 2. wykonania tynków maszynowych oraz wylewki ja mogę polecić do tynków maszynowych gipsowych.Firma jest z Częstochowy ,zbudowała mi stan surowy,sasiadowi obecnie robią tynki gipsowe i jest zadowolony, jeśli będziesz zainteresowany wyślą na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 A ja witam grupę Tarnowskie Góry dzisiaj dołączyłam, dziennik budowy chcę założyć w formie bloga ale nie wiem jak szukam i nie mogę znależć.W każdym razie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z producentem okien drewnianych Glumatex z Nakła .Albo czy możecie polecić jakiegoś innego od okien drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 16.11.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A jak to wyglądało u Was cenowo??? bo to tez ważna informacja. Chodzi mi o porównywalnośc z np. Oknplastem czy Oknolandem albo innymi firmami. Żeby mieć porównanie cenowe należy sprowadzić okna, które się chce do wspólnego mianownika: porównywać konkretne rozwiązania z takimi samymi parametrami u różnych producentów, a i tak pojawią się jakieś różnice techniczne np. w profilu. Najlepiej jest pojechać na miejsce, zobaczyć, porozmawiać i zdecydować się na jakieś konkretne rozwiązanie. To rozwiązanie dopiero można wyceniać i porównać z innymi (ale nie na telefon). My np. pytaliśmy się o okno z HS (przesuwne bezprogowe) i prawie wszyscy wyceniali nam okno zwykłe (uchylno przesuwne) na dodatek z progiem. Jedynie w Eurocolorze można było "dotknąć" każdego z rozwiązań. Nas komplet okien z montażem kosztował ok. 28000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawo25 16.11.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witaj Jareckki ja ma namiary na takiego gościa...od suchej zabudowy... odezwij sie na pr.. jeśli jeszcze ..szukasz....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 16.11.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o okna to wybrałem polską firmę z Gołdapi, nie ukrywam, że decudujacym czynnikiem była cena. Dostałem namiar na przedstawiciela z okolic Gliwic od mojego wykonawcy, z którego jestem w miarę zadowolony (zawsze może byc lepiej). Okna są już zamontowane, wszystkie z roletami, a większość z moskitierami plus brama garażowa. Wyglądają super, ale co do ich jakości to będę mógł coś powiedzieć dopiero po jakimś czasie użytkowania. Podczas montowania nie unikneli też błędów np.: moskitiera w balkonowym oknie salonu jest za krótka(oczywiście wymiana w ramach gwarancji), a w jednym z okien prowadnice do moskitiery zamontowano odwrotnie, mimo, że widniała na nich nalepka aby montować stroną z nalepką do dołu. Mimo tego ceny od srednich są o około 20% niższe. Wiadomo, że chciało by się mieć "mercedesa", ale "maluchem" też da się dojechać. W latach 80, a właściwie ich poczatku jedna z kopalń zbudowała domy szeregowe dla swoich pracowników. Wiem to bo w jednym z nich mieszkają moi znajomi. Te domy wyposażono wówczas w okna PCV produkcji DDR. Wtrzymały ponad 20 lat i jedynym ich mankamentem było to, że "szlag trafił" uszczeliki, ale to była zupełnie inna technologia. Każdy sobie wybierze okna na jakie go stać. I tyle w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka i Darcio 16.11.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 I jeszce jedna uwaga. Przy wyborze instalacji a zwłaszca kosztów nie kierujcie się ceną detaliczną np. w supermarketach budowlanych. Instalację C.o. powinien wykonać fachowiec. Warto czasem zlecić wykonanie prac firmie, która policzy 7% vat za robociznę i materiał niż samodzielnie kupować materiał za 22% vatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto 16.11.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 zobacz okna w oknobycie bytom a ma ktoś schowek budowlany na stanie taki 2x3m no chyba ze garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 17.11.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Jodełka, jareckki1 Jeśli jesteście na etapie kupna przewodów i kabli to lepiej to zróbcie jak najszybciej. Telefonika rozesłała info (biuletyn), że od 1 grudnia podnosi ceny o 4%. Reszta producentów zapewne zrobi to samo w najbliższych dniach. Do tego dojdzie jeszcze podwyżka VAT o +1% co w polskich realiach przełoży się na podwyżkę +5-10% dla klienta końcowego. Kto planuje zakup materiałów niech lepiej staje w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 20.11.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 A jak to wyglądało u Was cenowo??? bo to tez ważna informacja. Chodzi mi o porównywalnośc z np. Oknplastem czy Oknolandem albo innymi firmami. cenowo nie było kolosalnych różnic. Zyskaliśmy na tym, że dali nam 30% rabat, mieli wszystkie typy profili na salonie oraz (niby banały) wiedzę i doświadczenie. No i obsługa. Nasze okna wycenialiśmy w prawie wszystkich punktach sprzedaży okien w TG oraz na oferteo. Warto zdać się na specjalistów bo efekty mogą być różne wystarczy poczytać historie z dzienników budowlanych na internecie - włosy stają dęba. Jeżeli chodzi o ceny to trzeba wyceniać okna w konkretnym, wybranym profilu bo ceny między profilami są bardzo rózne i to może spowodować duże różnice w cenie a nie będzie efektem konkurencyjności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 20.11.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 A ja witam grupę Tarnowskie Góry dzisiaj dołączyłam, dziennik budowy chcę założyć w formie bloga ale nie wiem jak szukam i nie mogę znależć. W każdym razie czy ktoś ma jakieś doświadczenia z producentem okien drewnianych Glumatex z Nakła . Albo czy możecie polecić jakiegoś innego od okien drewnianych? Przemyślcie dobrze temat okien drewnianych. Z naszych doświadczeń same kłopoty bez względu na wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.11.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Jak już rozmawiamy o oknach czy ktoś kupował juz okna Greenline z firmy Profine ? Jak sie one sprawdzają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.11.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Przemyślcie dobrze temat okien drewnianych. Z naszych doświadczeń same kłopoty bez względu na wykonawcę. Witam napiszcie więcej jakiego rodzaju kłopoty i jaki producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 23.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam napiszcie więcej jakiego rodzaju kłopoty i jaki producent przede wszystkim konserwacja ale to niby nie kłopot, po drugie rozsychanie się, po trzecie w miejscach narażonych na zatrzymywanie się wody trzeba matować i częściej malować (dowiedzieliśmy się tego u producenta okien drewnianych na targach) po trzecie przeanalizujcie izolacyjność cieplną. Co do glumateksu to mamy doświadczenie z drzwiami, w które po czasie trzeba było wkleić kilka warstw uszczelek, okno reklamowane dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam346 25.11.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam wszystkich tarnogórskich forumowiczów. Właśnie skończyłem budowę na ten rok. Stan surowy prawie zamknięty:yes: Jakby ktoś był chętny do kupienia stempli budowlanych to proszę o wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 28.11.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 gdzie i jaką kupowaliście dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 29.11.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 gdzie i jaką kupowaliście dachówkę? Witam, Ceramiczna w Biulderze. Jak się długo pochodzi pozastanawia i pomarudzi to dają niezłe upusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 29.11.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam, Ceramiczna w Biulderze. Jak się długo pochodzi pozastanawia i pomarudzi to dają niezłe upusty. Witam pięknie, i pada śnieg a ja nie zdążyłem zobaczyć daszku mimo tego że w sobotę byłem na budowie. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 29.11.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witaj Tomek Ot niespodzianka...jakby nie można było tego przewidzieć. Nie tylko drogowców w tym roku snieg zaskoczył. Nas na budowie również((((. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 30.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Pozdrawiam i ad. okien piszę Okna kupowałem 3 lata temu i to z polecenia, co pozwoliło mi uzyskać duży rabat, ale mogę zdecydowanie polecić okna z Euro-coloru. Siedziba jest w Pyskowicach i jest to fabryka okien, a nie jakiś warsztacik, co zapewnia jakość wykonania. W tej chwili asortyment jest dużo większy i okna się trochę zmieniły, ale to tylko na plus. Tanie okna można kupic w Opatowicach z firmy http://www.bajcar.pl/ ze Słupska. Odnośnie hurtowni elektrycznej to nikt nie pisał, a jest hurtownia w Miasteczku na Woźnickiej przy hucie, a wiadomo, że w Miasteczku jest wszystko najtańsze Może warto sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tg74 01.12.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Witam Wykonuję opinie geologiczno - górnicze wymaganą w mieście Tarnowskie Góry, ze względu na występowanie pomnika historii - sztolni, chodników, szybików oraz obszaru chronionego NATURA 2000 (wymóg wojewódzkiego konserwatora zabytków). Opinie wykonywane są starannie, szybko i tanio. Posiadam wykształcenie i doświadczenie niezbędne w wykonywaniu tego opracowania Proszę o kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts