rewo66 16.01.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich forumowiczów budujących i tych co już mieszkają. Właśnie skończyłem lekturę wpisów . Bardzo pouczająca. My obecnie jesteśmy na etapie zbierania i przygotowywania dokumentacji do PNB. Mamy już wybrany projekt i poszukujemy architekta który by się podjął jego adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.01.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Czy ktoś stosował okna z firmy greenline-profine i może podzielić się spostrzeżeniami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makre 17.01.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam wszystkich Jeśli możecie podać jak aktualnie kształtują się ceny za adaptację projektu + konstruktor.Zmiany nieznaczne w projekcie - zmniejszone okna, wydłużenie ściany.Jeśli ktoś ma dobrego i sprawdzone proszę o informację na PRIV. Co polecacie - projekty przyłączy wod-kan, elektryka, gaz wraz z papierami do PNB czy na zgłoszenie później? Ten drugi proponuje prawdopodobny architekt adaptujący. Budujemy DK Robinson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaeltg 18.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam,proszę o telefon kontaktowy do osoby która wykonuje ekspertyzy geologiczno-górniczej (kopalnia zabytkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 18.01.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam,Ponawiam prośbe o namiary na dobre, solidne firmy od wylewek podłogowych, oraz tynków maszynowych. Wiem że teraz gdzie sie nie obejrzec tam sa reklamy - ale czy macie kogoś godnego polecenia??? No i najlepiej z oklicy Tarnowskich Gór - Świerklańca Poszukuje również ekipy do obicia betonowych schodów - jakie są teraz ceny??? bo przyznam sie że nie mamy z mężem wogóle pojęcia a przepłacić raczej nie chcemy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.01.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witam przeczytałem na innym wątku dobre opinie o firmie posadzkarskiej z Bytomia namiary to http://www.posadzki.bytom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 18.01.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Przyłączam się do prośby Michaeltg o namiar na geologa - muszę zrobić badania geologiczne gruntu pod płytę fundamentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 19.01.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam Wszystkich rozpoczynających sezon, ale się ruszyło.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdzicho 19.01.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam Chętnie odkupię ogrodzenie, garaż, agregat i inne pozostałości po budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
likamb 19.01.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Witam, w 2012 r. planuję rozpocząć budowę domu w Stolarzowicach, po analizie wszystkich możliwych (tak mi się wydaje - choć na budowlance to ja się nie za bardzo znam) materiałów do budowy domu padło na budowę domu z betonu komórkowego w związku z tym mam pytanie czy ma ktoś namiary na firmę specjalizującą się w budowie domów z betonu komórkowego??? Będę wdzięczna za wszelkie namiary. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.01.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Mamy już wybrany projekt i poszukujemy architekta który by się podjął jego adaptacji. Witam wszystkich Jeśli możecie podać jak aktualnie kształtują się ceny za adaptację projektu + konstruktor. Zmiany nieznaczne w projekcie - zmniejszone okna, wydłużenie ściany. Jeśli ktoś ma dobrego i sprawdzone proszę o informację na PRIV. Cześć,jestem na etapie adaptacji,znalazłem tutaj na forum polecanego Krzysztofa Zachariasiewicza.W moim przypadku za dostosowanie projektu do III kat.szkód górniczych,przeprojektowanie ław na płytę fundamentową (moje życzenie),zamiana miejscami pokoju z kuchnią,dodatkowe okna zapłaciłem 3,6tys.zł. Dostaję gotową dokumentację z wypisanym wnioskiem o PnB,zostaje mi tylko zanieść do starostwa:) http://www.abgaroprojekt.pl/ (proszę wspomnieć o poleceniu przez gościa z płytą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Przyłączam się do prośby Michaeltg o namiar na geologa - muszę zrobić badania geologiczne gruntu pod płytę fundamentową Szybko,ładnie i profesjonalnie-800zł http://geoprofit.eu.interia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.01.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 nie mam pojecia w czym budowac w projekcie założeniem jest ytong- szczerze srednio ufam chemii i myslałęm o porothermie 30 p+w w systemie sciany 2w lub w1-kwestia przemyslenia szczerze nie miałem stycznosci z firma hogger i nie wiem jakie maja ceny:/ Ytong 24+18cm styro,w środek silka i nie ma lepszego materiału na ciepły i trwały dom Beton komórkowy to nie chemia a jeśli już to mniej ma chemii od dzisiejszej ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 20.01.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Ytong 24+18cm styro,w środek silka i nie ma lepszego materiału na ciepły i trwały dom Beton komórkowy to nie chemia a jeśli już to mniej ma chemii od dzisiejszej ceramiki a co powiesz na ytong 36,5 energo bez ocieplenia ściany wewn. silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.01.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 a co powiesz na ytong 36,5 energo bez ocieplenia ściany wewn. silikaty Lepiej cieńsza ściana i docieplić styro. Cieplej będzie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.01.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Lepiej cieńsza ściana i docieplić styro. Cieplej będzie na pewno. Jak najbardziej zgadzam się z tym twierdzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 20.01.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Jak najbardziej zgadzam się z tym twierdzeniem nie do końca się z tym zgadzam cieńsza ściana plus docieplenie może nawet wyjść więcej niż ściana 1-warstwowa np.ytong energo 36,5 ściana o wsp.U 0,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaudia i Zbyszek 20.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Do ytongu trzeba mieć solidną ekipę albo solidny nadzór, bo będziesz oglądał promienie słoneczne prześwitujące przez fugi do środka i żadne energo ci nie pomoże. Widzieliśmy takie cuda. Dobrze jest bez względu na materiał budowlany przykryć wszystko styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 20.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Arturu dzięki za namiar na firmę geotechniczną. Teraz co do sciany 1W czy 2W to taż miałem dylemat ale po rozmowie z kolega który już siępobudował przekonałem się do 2W. Dlaczego proste kumpel budował ściany 1W z porothermu grubości 44 i po 3 latach musiał dac ocieplenie bo zaczeło mu gwizdać w domu szczelinami miedzy pustakami a tynk nie był najlepszą osłoną i musiał dać ocieplenie 10 styro. W konsekwencji poniósł większe koszty a ściany wyszły mu prawie ponad 50 cm !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.01.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 nie do końca się z tym zgadzam cieńsza ściana plus docieplenie może nawet wyjść więcej niż ściana 1-warstwowa np.ytong energo 36,5 ściana o wsp.U 0,25 ?? Z czym się nie zgadzasz ? BK24cm+18cm styro to U=0,15 W/m2K a to 1m2 ściany=ok.75zł a Ytong energo 36,5 to U=0,25 W/m2K czyli za 1m2 ściany=110zł. Co i czego wyjdzie więcej wg.Ciebie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts