mardar1 25.01.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam wszystkich! Poszukuję kierownika budowy. Czy ma może ktoś takiego godnego polecenia w okolicach Tarnowskich Gór?? Dobry, solidny i niedrogi Jeśli tak proszę o namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tg74 25.01.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Wykonuję opinie (ekspertyzy) geologiczno - górnicze wymaganą w mieście Tarnowskie Góry, ze względu na występowanie pomnika historii - sztolni, chodników, szybików oraz obszaru chronionego NATURA 2000 (wymóg wojewódzkiego konserwatora zabytków). Opinie wykonywane są starannie, szybko i tanio. Posiadam wykształcenie i doświadczenie niezbędne w wykonywaniu tego opracowania Proszę o kontakt[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 25.01.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam wszystkich! Poszukuję kierownika budowy. Czy ma może ktoś takiego godnego polecenia w okolicach Tarnowskich Gór?? Dobry, solidny i niedrogi Jeśli tak proszę o namiary Pozdrawiam jeśli ktoś zna kierownika będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.01.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 czyli mówisz że może być problem z bruzdami, bo chcę kupić bruzdownice i przeciągnąć w bruzdach całą instalację. Wykonywałem instalacje w bruzdach w takim materiale. Bruzdownica idzie jak w masło to fakt. Ale ilość pyłu powodowała, że po kilku metrach bruzdowania filtr w odkurzaczu przypominał bałwana. Mitem jest możliwość bruzdowania ścian przy pomocy bruzdownika ręcznego. Są takie w handlu, były to pieniądze wyrzucone w błoto. Lepsze i szybsze bruzdy robiliśmy tzw. kurzą łapką, ale ostatecznie poszła w ruch bruzdownica. Do mocowania są inne kołki i inne metody. Przykładowo gniazda siłowe i 230V nadtynkowe przymocowane na 3 kołkach przeżyły wszystkie ekipy budowlane, a te jak wiadomo nie uważają tylko korzystają, bo czas to pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 25.01.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wykonywałem instalacje w bruzdach w takim materiale. Bruzdownica idzie jak w masło to fakt. Ale ilość pyłu powodowała, że po kilku metrach bruzdowania filtr w odkurzaczu przypominał bałwana. Mitem jest możliwość bruzdowania ścian przy pomocy bruzdownika ręcznego. Są takie w handlu, były to pieniądze wyrzucone w błoto. Lepsze i szybsze bruzdy robiliśmy tzw. kurzą łapką, ale ostatecznie poszła w ruch bruzdownica. Do mocowania są inne kołki i inne metody. Przykładowo gniazda siłowe i 230V nadtynkowe przymocowane na 3 kołkach przeżyły wszystkie ekipy budowlane, a te jak wiadomo nie uważają tylko korzystają, bo czas to pieniądz. myślę że skorzystam z twoich rad zresztą tak myślałem że ręczne zabytki nie nadają się za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 25.01.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Po co bruzdownica. Wystarczy kątówka z tarczą do betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigmasaj 26.01.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy post w tym wątku .Na wiosnę rozpoczynam budowę w Tarnowskich Górach (pozwolenie już mam) i w związku z tym mam pytania gdzie koledzy kupowali lub jakie składy polecają z tarcicą , stalą no i oczywiście z materiałami budowlanymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 26.01.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Wykonywałem instalacje w bruzdach w takim materiale. W takim, znaczy BK350? Pytam z ciekawości jak toto się zachowuje. Bo wszelkie szlifierki, bruzdownice to wchodzą jak w masło w każdy rodzaj BK. A jak oceniasz ten BK350 (jeśli o tym mówisz)? Zbudowałbyś z tego dla siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.01.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Poszukuję ekip budowlanych do SSO lub Dachu obecnie jestem po rozmowie z 3 firmami i jakoś nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Nie są to firmy z czyjegoś polecenia. Więc jesli ktoś posiada namiary na firmę z której usług był zadowolony to proszę o przesłanie namiarów na priw. Budujemy dom parterowy w Pyrzowicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.01.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mam ponadto pytanie czy grodziliście działkę przed rozpoczęciem budowy. Chcialby tego uniknąć u mnie w sąsiedztwie są działki niezabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 26.01.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Po co bruzdownica. Wystarczy kątówka z tarczą do betonu. katówka owszem też wystarczy ale musisz robić to podwójnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 26.01.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mam ponadto pytanie czy grodziliście działkę przed rozpoczęciem budowy. Chcialby tego uniknąć u mnie w sąsiedztwie są działki niezabudowane. też się zastanawiam bo będę budował w szczerym polu, ale chyba wydaję mi się, że musisz mieć odgrodzoną budowle bo takie są przepisy, żeby nikomu się nic nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 26.01.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hej. Dawno tu nie zaglądałam ale teraz już mogę się pochwalić, że pozwolenie na budowę (Ożarowice)mam już w rękach:):). Teraz toczę boje z bankami i poszukuję ekipy. Jeśli możecie mi polecić kogoś godnego zainteresowania proszę o namiary tu bądź na priv. Pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących i tych którzy tak jak ja są tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.01.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Po co bruzdownica. Wystarczy kątówka z tarczą do betonu. Niestety nie wiesz o czym piszesz, no ale podobno z głodu i na pylice się nie umiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 26.01.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Mam ponadto pytanie czy grodziliście działkę przed rozpoczęciem budowy. Chcialby tego uniknąć u mnie w sąsiedztwie są działki niezabudowane. Ja też nie mam zbyt wiele budynków wokół siebie mimo to postanowiliśmy, że ogrodzimy działkę, dla bezpieczeństwa swojego i innych (dzieciaki często się nudzą i szukają wrażeń, wolałabym żeby nie na mojej budowie). Trochę to szarpnie, bo działka dosyć spora, ale decyzja jest przemyślana i myślę, że słuszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 26.01.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Niestety nie wiesz o czym piszesz, no ale podobno z głodu i na pylice się nie umiera. No, niestety się umiera. Ale żeś delikatny. Od tego są maseczki. Podałem tylko rozwiązanie alternatywne. Jeżeli przeszkadza Ci trochę kurzu to wynajmij firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Jodełka - Nie chcę grodzić tak na tip top bo raz mam już wizję jako taką ogrodzenia ale przy budowie jak to na budowie ciężki sprzęt i inne nieprzewidywalne czynniki może spowodować jakies uszkodzenia, dwa jeśli już będę musiał to na razie tymczasowe tj. siatka leśna i brama z desek. U mnie też jest dużo do grodzenia działka 1500m2 i szkoda mi kasy, którą mógłym spożytkować lepiej. Po trzecia działka duża ale w prostokacie 21m x 70m jak zacznę stawiać dom to nie wiem czy cięższy sprzęt się przeciśnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izkat 26.01.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam! Poszukuje ekipy do zrobienia wylewek, tynków , sufitów ocieplenia zewnetrznego !!!!! Problem w tym że jak widac chetnych nie ma albo brak dobrych i godnych polecenia fachowców. POMOCY Pozdrawiam Izkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 26.01.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Izkat - na innym wątku wyczytałem o firmie Parget z Mysłowic - chwalili ich tylko trzeba brać samemu materiał kontakt http://www.parget.ploraz ktoś pisał o p. Damianie tel. 695305858. Może się przydać ja jeszcze nie na tym etapie. Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekSL 27.01.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam! Poszukuje ekipy do zrobienia wylewek, tynków , sufitów ocieplenia zewnetrznego !!!!! Problem w tym że jak widac chetnych nie ma albo brak dobrych i godnych polecenia fachowców. POMOCY Pozdrawiam Izkat Witam, o tą firmę zapytaj Barto. Coś o nich wie Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts