Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My za 220 m2 styropian 15 płacimy za metr 71zł plus Vat

a jaki to styropian (biały czy grafitowy) i jaki ma współczynnik przewodzenia ciepła λ bo w mojej ofercie jest grafitowy λ: 0,031 W/mK. To oczywiście ma przełożenie na cenę :)

No i jaki jest tynk końcowy ....... bo to też ma wpływ na cenę

Hej jest tu kto? Wiosna wszyscy na budowie ;). Ostatnio zrobiłem sobie taką krótką wycieczkę krajoznawczą po hurtowniach. Oto efekt:

Builder: Pustak Porotherm 25 P+W 5,72 zł/szt z transportem, 11,5 P+W 4,99 zł/szt Bloczek betonowy 14" 3,70 zł/szt a 12" po 3,50 zł/szt

Hadex Piekary Śl: PTHM 25 P+W 5,40 zł/szt, 11,5" P+W 4,80 zł/szt, Thermopor 25" 5,10 zł/szt, bloczek betonowy 14" 3,50 zł/szt, 12" 3,20/szt

AG Rolbud Radzionków: PTHM 25 P+W 6,30 zł/szt, 11,5" 5,68 zł/szt, bloczek betonowy tylko 12" 3,40 zł/szt

Jak na razie Hadex wygrywa u mnie. To są ceny bez rabatów. Rabacik po podaniu ilości zamawianego towaru. Czy to dobre ceny może macie jakieś sugestie ewentualnie namiary na inne hurtownie.

A ty znalazłem coś fajnego http://www.cegtic.pl - Cegielnia w Sławkowie => pustak poryzowany 25" 4,30 zł/szt z transportem i HDS gratis przy dużym zamówieniu (pow. 18 palet).

Odkupię garaż blaszany i ogrodzenie, tel 601-968-468

Będzie ci cięzko na wiosnę. Duzo budów się zaczyna. Spróbuj na alledrogo ja tak kupiłem blaszak z transportem i montażem za 900 zł o wym 2mx3m. Przywieżli zmontowali i wzięli kaskę oczywiście. Mój wkład to tylko zakup 6 bloczków fundamentowych 12- stek jako podkład dla stabilizacji.

a jaki to styropian (biały czy grafitowy) i jaki ma współczynnik przewodzenia ciepła λ bo w mojej ofercie jest grafitowy λ: 0,031 W/mK. To oczywiście ma przełożenie na cenę :)

No i jaki jest tynk końcowy ....... bo to też ma wpływ na cenę

Co racja to racja styropian 15 cm kropkowany grafitowy(ale nie pytajcie mnie o parametry bo tym to mąż się zajmował) a wykończenie zwyczajny akryl.

Pozdrawiam

Witam,

Jeśli ktoś byłby zainteresowany odkupieniem materiałów budowlanych to zachęcam. Zostało nam pare elementów, budowa w Dąbrowie Górniczej blisko Castoramy w Sosnowcu. Więc tak:

- po pierwsze mam do oddania sporo gruzu z rozbiórki, może być na utwardzenie drogi albo do fundamentu (cegła, tynki itp.) Możemy pokryć koszt załadunku koparką.

- elementy komina, bo wzieliśmy więcej niż było potrzebne, więc nie były używane:

1. przwód kominowy fi 200 - 27 zł szt. (9szt.),

2. pustak NPK-1 360/360/240, ciężar: 17-20kg - 24zł szt. (10szt.),

3. pustak NPK-1+W 360/510/240, ciężar 24-26kg - 29zł szt. (4szt)

4. pustak W-2 360/240/240, ciężar 13-15kg - 14zł szt. (5szt)

- zostały też uszczelki pod gąsior do blachodachówki 12 szt. - 3zł za szt.

- plastikowe grzebienie wentylacyjne pod zakończenie blachodachówki 12szt. ciemnobrązowe - 4,30zł za szt.

- plastikowe kołki do styropianu 20cm dł. z Wkręt-Metu, 2 opakowania 400szt. bo okazało się że potrzebne były dłuższe niż te.

Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt.

Witam

Możecie doradzić gdzie kupować więźbę. Bardziej chodzi mi o jakość niż o najniższą cenę.

Witam dobrą wieźbę kupisz w firmie DREW BET Zbrojecko Tam maja impregnacje cisnieniową a nie zanurzeniową Kontaktuj sie z kierownikiem zakłądu Panem Przygoda Przy całości dostaniesz rabat Gatunek drewna super

Sprzedam stemple budowlane w bardzo dobrym stanie

wysokość ok. 2,70 - 5 zł/ sztuka - mam ich ok. 80 - 90 sztuk

Odbiór osobisty w Wojkowicach

Witam

jakim styropianem bedzie Pan ocieplał dom i jesli chodzi o cene czy mozna tez wiedziec?oraz jaka firma bedzie to wykonywac tez mozna znac cene?

Pozdrawiam

Sprzedam stemple w ilości ok 150 szt., średnia długość 2.7 m. Cena 4.5 zl za sztukę, Dla osoby, która odkupi wszystkie dodatkowo 15 sztuk stempli gratis o długości 2 m. Przydadzą się do szalunków w oknach. Lokalizacja Tarnowskie Góry tel. kontaktowy 692400221. Pozdrawiam wiking ];-)