raf1 19.07.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Proszę o opinie czy odnośnie realizacji budowy dachu wraz z ścianami szczytowymi i kominem:20 zł/m2 za murowanie45 zł/mb wylanie wieńcawykonanie więźby 15 zł/m2membrana+łaty+dachówka 34 zł/m2obróbki 10 zł/mbrynna 25 zł/mb kompletobróbka komina 200 zł/sztmontaż okna 200 zł/sztcena jest atrakcyjna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 20.07.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ostrzegam Omijajcie dużym łukiem firmę EM - BUD z Piekar Śląskich ul. Bytomska 63. Są oni dystrybutorem bram Wiśniwskiego, sprzedają parapety, okna, drzwi i ogrodzenia. Kupiłem u nich bramę Wiśniwskiego i okazało się, że brama nie domyka się jak powinna tzn. na środku bramy (gdy jest zamknięta) można włożyć palec miedzy panel a nadproże. Oczywiście zgłoszone jest to jako zły montaż, ale na razie winą obarczają mnie bo niby nadproże jest krzywe. Przyznaje im racę, gdyż na środku bramy nadproże ma odchył 2-3 milimetry, ale przy takim odchyleniu nie da się wzłożyć przecież palca!!! – sprawa jest w toku. Zamówiłem też u nich parapety. Do dnia montażu wszystko było okiej............ ale po odfoliowaniu parapetów okazało się, że są uszkodzone. Więc dzwonię do Pani właścicielki firmy EM Bud. Pani staje na wysokości zadania, zamawia wizytę przedstawiciela firmy produkującej parapety, gość przyjeżdża i stwierdza wadę. Dzwonię więc ponownie do właścicielki firmy i mówię że uszkodzonych parapetów nie chcę. A Pani stwierdziła, że ją to nic nie obchodzi i wszystkie formalności mam załatwić z przedstawicielem producenta. A przecież to u niej zamówiłem parapety i jej wpłaciłem zaliczkę !!!!! Pani przestała odbierać ode mnie telefon, nie oddzwaniała, gdy prosiłem o kontakt przez jej pracowników. Mam odczucie, że właścicielka tej firmy traktuje klientów jak zło koniecznie i czego to ja kupujący od nich chce. Takie podejście do klienta jest żenujące, a wręcz obraźliwe. Zatem jeśli komuś brakuje adrenaliny przy budowie domu czy remoncie mieszkania to .......... trafi pod dobry adres . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 21.07.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Znacie jakąś przyzwoitą firmę która wykona zwykłe, poste ogrodzenie z siatki na podmurówce prefabrykowanej?Do tego jakąś firmę od wybrukowania z kostki granitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 22.07.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 jeśli ktoś potrzebuje mam super ekipę do budowy domu jak i dachu drugą ekipę wiadomość na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
likamb 22.07.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 jeśli ktoś potrzebuje mam super ekipę do budowy domu jak i dachu drugą ekipę wiadomość na priv poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 23.07.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 jeśli ktoś potrzebuje mam super ekipę do budowy domu jak i dachu drugą ekipę wiadomość na priv Ja też przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 23.07.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ostrzegam Omijajcie dużym łukiem firmę EM - BUD z Piekar Śląskich ul. Bytomska 63. Są oni dystrybutorem bram Wiśniwskiego, sprzedają parapety, okna, drzwi i ogrodzenia. Kupiłem u nich bramę Wiśniwskiego i okazało się, że brama nie domyka się jak powinna tzn. na środku bramy (gdy jest zamknięta) można włożyć palec miedzy panel a nadproże. Oczywiście zgłoszone jest to jako zły montaż, ale na razie winą obarczają mnie bo niby nadproże jest krzywe. Przyznaje im racę, gdyż na środku bramy nadproże ma odchył 2-3 milimetry, ale przy takim odchyleniu nie da się wzłożyć przecież palca!!! – sprawa jest w toku. Zamówiłem też u nich parapety. Do dnia montażu wszystko było okiej............ ale po odfoliowaniu parapetów okazało się, że są uszkodzone. Więc dzwonię do Pani właścicielki firmy EM Bud. Pani staje na wysokości zadania, zamawia wizytę przedstawiciela firmy produkującej parapety, gość przyjeżdża i stwierdza wadę. Dzwonię więc ponownie do właścicielki firmy i mówię że uszkodzonych parapetów nie chcę. A Pani stwierdziła, że ją to nic nie obchodzi i wszystkie formalności mam załatwić z przedstawicielem producenta. A przecież to u niej zamówiłem parapety i jej wpłaciłem zaliczkę !!!!! Pani przestała odbierać ode mnie telefon, nie oddzwaniała, gdy prosiłem o kontakt przez jej pracowników. Mam odczucie, że właścicielka tej firmy traktuje klientów jak zło koniecznie i czego to ja kupujący od nich chce. Takie podejście do klienta jest żenujące, a wręcz obraźliwe. Zatem jeśli komuś brakuje adrenaliny przy budowie domu czy remoncie mieszkania to .......... trafi pod dobry adres . Nie pozostaje ci nic innego jak dochodzić swych praw zgodnie z ustawą o prawach konsumenta szczegóły mogę podać na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 23.07.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 daj człowieku kupe kasy i jeszcze sie wkurzaj - szczerze wspołczuje i zyczę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 23.07.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Nie pozostaje ci nic innego jak dochodzić swych praw zgodnie z ustawą o prawach konsumenta szczegóły mogę podać na priva Więc poproszę o pomoc - czekam na wiadomośc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 24.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 jeśli chodzi o budowę domu to : jan 609424084 albo 501399694jeśli chodzi o dach to mateusz 665352630 tylko tu dzwoń w tygodniu bo w weekend nie mają zasięgu najwyżej powiedz że masz numer od Grzegorza z Bytomia to może coś utargujesz pozzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebass_ 24.07.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 mam pytanie odnośnie budowy: wymurowałem już ściany fundamentowe z bloczków, zostały zaizolowane, środek będę zasypywał piachem ok 80 cm co będzie zagęszczane mechanicznie. Został mi do wylania wieniec na ściance fundamentowej i pytanko jest takie czy muszę wylewać chudziak czy wg. sugesti kierownika zrobić następująco:-wysypać piach zagęszczając do pewnego poziomu-wyłożyć wszystko folią,- na folię styropian 10 cm ok 1,5 cm ponad ściankę fundamentową- na styropian folia - później maty o oczkach 10x10- i dopiero na to wylewka betonowa B 20 15 cm która będzie wylana razem z wieńcem na bloczkach. Czy powyższe jest dopuszczające i będzie dobrze zrobione? Co sądzicie? Proszę o radę i ewentualne sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 24.07.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ktoś na FM polecał podobny sposób. Tylko bez zagęszczania piasku. I styro kładł na stropie (bo te siatki i beton tworzą w sumie strop). A ten niezagęszczony piach jest takim szalunkiem traconym. Bo po jakimś czasie osiądzie i pojawi się pustka izolująca strop od gruntu(piachu).Ponoć działa taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 25.07.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Mam pytanie, czy wiecie coś na temat certyfikatu na drewno do więźby dachowej? Kto go wystawia i czy jest niezbędny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 26.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 mam pytanie odnośnie budowy: wymurowałem już ściany fundamentowe z bloczków, zostały zaizolowane, środek będę zasypywał piachem ok 80 cm co będzie zagęszczane mechanicznie. Został mi do wylania wieniec na ściance fundamentowej i pytanko jest takie czy muszę wylewać chudziak czy wg. sugesti kierownika zrobić następująco: -wysypać piach zagęszczając do pewnego poziomu -wyłożyć wszystko folią, - na folię styropian 10 cm ok 1,5 cm ponad ściankę fundamentową - na styropian folia - później maty o oczkach 10x10 - i dopiero na to wylewka betonowa B 20 15 cm która będzie wylana razem z wieńcem na bloczkach. Czy powyższe jest dopuszczające i będzie dobrze zrobione? Co sądzicie? Proszę o radę i ewentualne sugestie... jesli chodzi o lanie betonu na folie to nizbyt dobra rada:/ beton ma zwiazac z piachem i ze sciankami fundamentu a nie z folia PE . folie daje sie przed styro na posadzke na gruncie.jesli masz wody gruntowe daj kamien np. granit albo tanszy dolomit np wysokosc do wysypania 100 cm z tego lawy 40 wysokie to 50 kamien na to cement i piach i masz drenaz wewnetrzny jak lala dzieki czemu piach wody nie ciagnie cement zrobi warstwe wzmacniajaca ale trzeba dobrze ubijac i ciezka zageszczarke miec taka okolo 250 kg nie stopa na to beton i jest ok. -wysypać piach zagęszczając do pewnego poziomu - ubijac warstwami do konca zostawiajac miejsce na wylewke(posadzke na gruncie) zazwyczaj 10 lub 15 cm do wysokosci bloczka ostatniego.mysle ze kierownik budowy powinien ci wszystko wytlumaczyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto1 29.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Mam pytanie, czy wiecie coś na temat certyfikatu na drewno do więźby dachowej? Kto go wystawia i czy jest niezbędny? na więźbę dostaję się tzw. deklarację zgodności powinno się tam otrzymać wpis z jakich lasów jest drzewo, jakiej klasy, czym zostało zaimpregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 30.07.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 na więźbę dostaję się tzw. deklarację zgodności powinno się tam otrzymać wpis z jakich lasów jest drzewo, jakiej klasy, czym zostało zaimpregnowane Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerpol 31.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ostrzegam Omijajcie dużym łukiem firmę EM - BUD z Piekar Śląskich ul. Bytomska 63. Są oni dystrybutorem bram Wiśniwskiego, sprzedają parapety, okna, drzwi i ogrodzenia. Kupiłem u nich bramę Wiśniwskiego i okazało się, że brama nie domyka się jak powinna tzn. na środku bramy (gdy jest zamknięta) można włożyć palec miedzy panel a nadproże. Oczywiście zgłoszone jest to jako zły montaż, ale na razie winą obarczają mnie bo niby nadproże jest krzywe. Przyznaje im racę, gdyż na środku bramy nadproże ma odchył 2-3 milimetry, ale przy takim odchyleniu nie da się wzłożyć przecież palca!!! – sprawa jest w toku. Zamówiłem też u nich parapety. Do dnia montażu wszystko było okiej............ ale po odfoliowaniu parapetów okazało się, że są uszkodzone. Więc dzwonię do Pani właścicielki firmy EM Bud. Pani staje na wysokości zadania, zamawia wizytę przedstawiciela firmy produkującej parapety, gość przyjeżdża i stwierdza wadę. Dzwonię więc ponownie do właścicielki firmy i mówię że uszkodzonych parapetów nie chcę. A Pani stwierdziła, że ją to nic nie obchodzi i wszystkie formalności mam załatwić z przedstawicielem producenta. A przecież to u niej zamówiłem parapety i jej wpłaciłem zaliczkę !!!!! Pani przestała odbierać ode mnie telefon, nie oddzwaniała, gdy prosiłem o kontakt przez jej pracowników. Mam odczucie, że właścicielka tej firmy traktuje klientów jak zło koniecznie i czego to ja kupujący od nich chce. Takie podejście do klienta jest żenujące, a wręcz obraźliwe. Zatem jeśli komuś brakuje adrenaliny przy budowie domu czy remoncie mieszkania to .......... trafi pod dobry adres . Wydaje mi się, że owa Pani postąpiła słusznie. Miał Pan zastrzeżenia do parapetów czyli wyrobu a nie do montażu - czyli usługi. Tak jest, że sprzedawca wzywając przedstawiciela producenta, przekazuje niejako sprawę roszczeń bezpośrednio jemu i to on jest odpowiedzialny za dalsze postępowanie. Siedzę w tej branży już od dłuższego czasu i wiem, że najprościej jest obrzucić błotem ostatniego pośrednika, ale w tym przypadku to właśnie nie jego wina. Takie firmy są tylko sprzedawcami i nie mają wpływu na to, co dostaje dostarczone klientowi, nie wolno im rozpakować towaru przed montażem. Sprzedawca ma obowiązek przyjąć reklamację i w miarę możliwości ją załatwić. Jeśli nie ma takowej, przekazuje sprawę producentowi, a ten powinien już załatwić wszystko z klientem końcowym bądź poprzez wymianę (nawet za pośrednictwem tamtej firmy) bądź przez osobiste posunięcia. Proszę napisać, jakie uszkodzenia miały te parapety i jakie to były? Niesprawiedliwe jest uogólnianie opinii na podstawie jednej wpadki. Co do nadproża przy bramie - proszę sprawdzić jego liniowość na całej długości ściany (szerokości). Bramy Wiśniowski to naprawdę solidna i rzetelna konstrukcja, nawet chyba bardziej dopracowana niż Hoermann czy Krispol czy inne marki. Może wezwać serwis firmowy? Tylko musi się Pan liczyć z tym, że jeśli to będzie rzeczywiście wina nadproża, to obciążą Pana kosztami wizyty, a Pan będzie musiał wystawić kolejne ostrzeżenie przed firmą, która budowała Panu dom. I jeszcze jedno - czy garaż, w którym montowano bramę był całkowicie wykończony? Jeśli nie, to nawet niech Pan nie dzwoni do Wiśniowskiego, tylko na spokojnie wykończy ściany, podłogę itp. zgłosi firmie montującej konieczność regulacji bramy (to standard i powinni zrobić to za darmo) i jeśli to nie pomoże, proszę złożyć reklamację czy to u producenta czy w firmie montującej. Jedyny fakt, który mnie osobiście bulwersuje, to brak zainteresowania ze strony tej Pani i za to duży minus. Jak się sprawa zakończyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
granatowicze 01.08.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 WitamMam ogromną prośbę. Szukam jakiegoś dobrego fachowca od balkonów. Mam dwa półokrągłe balkony właściwie tylko płytę ze spadem i barierką. Resztę muszę zrobić przed zimą bo zaciekają na elewację. Wiem że balkon można bardzo łatwo zepsuć dlatego jeśli ktoś cieszy się już kilka lat bezawaryjnym balkonem i może mi polecić kogoś z okolic t. gór i bytomia to będę szczerze wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jodełka 01.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Cześć. Mam pytanie, potrzebuję ziemię ogrodową (taką pod trawnik). Może macie informacje w tym temacie? Gmina Ożarowice. Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 01.08.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że owa Pani postąpiła słusznie. Miał Pan zastrzeżenia do parapetów czyli wyrobu a nie do montażu - czyli usługi. Tak jest, że sprzedawca wzywając przedstawiciela producenta, przekazuje niejako sprawę roszczeń bezpośrednio jemu i to on jest odpowiedzialny za dalsze postępowanie. Siedzę w tej branży już od dłuższego czasu i wiem, że najprościej jest obrzucić błotem ostatniego pośrednika, ale w tym przypadku to właśnie nie jego wina. Takie firmy są tylko sprzedawcami i nie mają wpływu na to, co dostaje dostarczone klientowi, nie wolno im rozpakować towaru przed montażem. Sprzedawca ma obowiązek przyjąć reklamację i w miarę możliwości ją załatwić. Jeśli nie ma takowej, przekazuje sprawę producentowi, a ten powinien już załatwić wszystko z klientem końcowym bądź poprzez wymianę (nawet za pośrednictwem tamtej firmy) bądź przez osobiste posunięcia. Proszę napisać, jakie uszkodzenia miały te parapety i jakie to były? Niesprawiedliwe jest uogólnianie opinii na podstawie jednej wpadki. Co do nadproża przy bramie - proszę sprawdzić jego liniowość na całej długości ściany (szerokości). Bramy Wiśniowski to naprawdę solidna i rzetelna konstrukcja, nawet chyba bardziej dopracowana niż Hoermann czy Krispol czy inne marki. Może wezwać serwis firmowy? Tylko musi się Pan liczyć z tym, że jeśli to będzie rzeczywiście wina nadproża, to obciążą Pana kosztami wizyty, a Pan będzie musiał wystawić kolejne ostrzeżenie przed firmą, która budowała Panu dom. I jeszcze jedno - czy garaż, w którym montowano bramę był całkowicie wykończony? Jeśli nie, to nawet niech Pan nie dzwoni do Wiśniowskiego, tylko na spokojnie wykończy ściany, podłogę itp. zgłosi firmie montującej konieczność regulacji bramy (to standard i powinni zrobić to za darmo) i jeśli to nie pomoże, proszę złożyć reklamację czy to u producenta czy w firmie montującej. Jedyny fakt, który mnie osobiście bulwersuje, to brak zainteresowania ze strony tej Pani i za to duży minus. Jak się sprawa zakończyła? Podtrzymuję moją opinię i ostrzegam..... omijajcie dużym łukiem firmę EM - BUD z Piekar Śląskich ul. Bytomska 63. Po pierwsze to parapety zakupiłem w firmie EM-BUD i z tej firmy powinienem otrzymać informację co do dalszego załatwiania sprawy. A tu zero zainteresowania!!!!!!! Po drugie: Nikt, dosłownie NIKT z tej firmy przez dwa dni (dni robocze) nie odezwał się do mnie w sprawie parapetów pomimo wcześniejszych próśb. Dopiero po moim kolwjnym telefonie i osobistej wizycie w siedzibie firmy odzyskałem zaliczkę i mogłam na ten temat z kimś porozmawiać (właścicielka oczywiście była nieuchwytna). Poprosiłem więc o fakturę za parapety z PCV – nie otrzymałem jej od razu, ale po tygodniu i to po kilku ponownych rozmowach telefonicznych. Pan który pracuje bezpośrednio w siedzibie firmy w mojej ocenie stara się i próbuje załagodzić sprawę, ale właścicielka firmy ma to wszystko w du...... Mało tego, zrobiła nawet zły pomiar parapetów w piwnicy. Po trzecie: Uważam że montaż był marnie wykonany. Miałem zamontowane przez nich trzy parapety, które musiałem sam wymontować. Głębokość parapetu ma 25 cm, a pianka była na głębokości 2-5 cm. Reszta to puste miejsce. Może Pan powie się czy to jest poprawny montaż? Ja tak nie uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts