Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

Dzień dobry. Buduję w Radzionkowie. Przygotowuję się do zrobienia dachu i poszukuję dobrej ekipy ciesielsko-dekarskiej. Czy mogę liczyć na informacje i namiary na wykonawców, którzy sa sprawdzeni i wykonają to zlecenie profesjonalnie i sprawnie? Pozdrawiam, Jacek.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.. odsprzedam po atrakcyjnej cenie 20 zl za sztuke pustaki dymowe z wentylacja, model NPK-1+w do komina systemowego fi200 (pozostałość po budowie). Zostało mi ich 22 sztuki. Mam też do tego pustak wentylacyjny W-3 około 20 szt . Przykładowe zdjecia mozna znalesc na allegro jak sie poszuka kominow systemowych.. Tak na marginesie dla tych co maja zamiar zamawiac taki komin,zwroccie uwage ile Wam wyliczą sztuk własnie tych elementów bo tak jak u mnie było ich dużo za dużo a nie sposób ich teraz zwrócic bo hurtownia 130 km stad... :) a własnego transportu nie posiadam... Mam jeszcze okolo 150 szt stempli budowlanych średnio po 2,6m długie po 5zł szt. Budowa w Opatowicach... tel 663660869

Nie jestem kobietą ale uważam,że komin do kominka w salonie jest bardziej odpowiedni niż komin w kotłowni ;)

Ja będę miał jedyny komin właśnie w salonie :)

Arturo u nas dokładnie to samo tylko jeden komin do kominka. Ogrzewanie PC + wentylacja mech. z reku. Mój Bob budowniczy nadal uważa że się z niego nabijam zakazując mu budowania komina w kotłowni. Zresztą architekt który robił mi adaptację też mi nie uwierzył i komin w projekcie pozostawił. Podejrzewam że stąd się bierze nieufność naszego budowlańca. Zastanawiałem się nawet przez chwilę czy go faktycznie nie postawić biorąc pod uwagę dywersyfikację żródła ciepła w gorszych czasach (np. piec na ekogroszek) ale tym myślom powiedziałem stanowcze nie !!!! i komina w kotłowni nie bydzie.

Gość Arturo72
Arturo u nas dokładnie to samo tylko jeden komin do kominka. Ogrzewanie PC + wentylacja mech. z reku.

Piona :)

Nie za PCi ale za jeden komin ;)

Mój Bob budowniczy nadal uważa że się z niego nabijam zakazując mu budowania komina w kotłowni. Zresztą architekt który robił mi adaptację też mi nie uwierzył i komin w projekcie pozostawił

To jest normalne :) Mój architekt nie mógł pojąć,że chcę grzać czystym prądem a nie groszkiem :)

Zastanawiałem się nawet przez chwilę czy go faktycznie nie postawić biorąc pod uwagę dywersyfikację żródła ciepła w gorszych czasach (np. piec na ekogroszek) ale tym myślom powiedziałem stanowcze nie !!!! i komina w kotłowni nie bydzie.

No i pozytywnie,o dywersyfikacji to mógłbym myśleć ja,grzejący prądem z COP1 a nie użytkownik PCi :)

dzień dobry. Buduję w radzionkowie. Przygotowuję się do zrobienia dachu i poszukuję dobrej ekipy ciesielsko-dekarskiej. Czy mogę liczyć na informacje i namiary na wykonawców, którzy sa sprawdzeni i wykonają to zlecenie profesjonalnie i sprawnie? Pozdrawiam, jacek.

witam

z pełną odpowiedzialnaścią polecam artystę w swoim fachu

andrzej michalczyk 502 033 495

Witam serdecznie ja też potrzebuje fachowca do schodów tyle że ja chcę konstrukcje metalową . Najlepiej ślusarz do wykonania na już samej konstrukcji stalowej . Wiadomości proszę kierować na mail [email protected] lub tel 509197390

WITAM

POLECAM W SPRAWIE SCHODÓW

http://www.podzimski.pl

Ktoś poleci jakiś dobrych i niedrogich cieśli do więźby dachowej ??

Witam. Dobrych i sprawdzonych cieśli mogę polecić ale nie wiem czy "niedrogich" bo u nas robili dach rok temu ale na tych niedrogich trzeba uważać, nie za wszelką cenę, bo poprawki dachu są bardzo kosztowne, czasochłonne i nikt się ich nie chce podjąć

Dzień dobry. Buduję w Radzionkowie. Przygotowuję się do zrobienia dachu i poszukuję dobrej ekipy ciesielsko-dekarskiej. Czy mogę liczyć na informacje i namiary na wykonawców, którzy sa sprawdzeni i wykonają to zlecenie profesjonalnie i sprawnie? Pozdrawiam, Jacek.

U nas dach w mistrzowskim wykonaniu Krzysztofa Zająca (chyba) z Tarnowskich Gór. 500 060 569

Instalację C.O i wod. wykonana została u nas przez firmę Centralserwis - profesjonalnie, szybko, szczegółowy kosztorys i faktura Vat na usługę i wszytskie materiały 8% (cena podobna jak w Heatexie), co do instalacji elektrycznej warto zapytać czy cena dotyczy jedynie tzw. instalacji pod tynki i osobno będziemy musieli zapłacić za wyposażenie rozdzielki i zamontowanie włączników i kontaktów.

Witam Elemela możesz cośbilżej o tej firmie. Jakiś namiar.

Pozdrawiam

Buduję w Świerklańcu

kliknij na priv odkliknęz ekipą.

Pozdrawiam

Witam Elemela możesz cośbilżej o tej firmie. Jakiś namiar.

Pozdrawiam

[email protected]

Marcin Michalak

663383173

-są z T.Gór ul. Zagórska

Proponuję umówić się na budowie - poczekać na wycenę (kosztorys jest b.szczegółowy - z rozgraniczeniem na poszczególne elementy + robociznę), w razie zainteresowania negocjować i już :)

Dla porównania można też zwrócić się z prośbą o wykonanie wyceny do firm konkurencyjnych, do Heatex;u wystarczyło wysłać e-mail z rozpiską: ile metrów dom, jakie ocieplenie - ile wełny, ile styro itp. ile kaloryferów, jaki piec, z czego instalacja itp. po kilku tygodniach(!) wyślą wycenę - wyszła ta sama kwota co w centralserwisie - z tym, że centralserwis sprawdzony - z polecenia kierbuda. Wykonane fachowo, całość instalacji wodno-kanalizacyjnej oraz C.O wraz z rozruchem kotłowni w ich wykonaniu- 7 dni roboczych (!)

Pozdrawiam i polecam się na przyszłość.

Pozdrawiam