desmont1 17.11.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 tomaszeksl jak szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_t 17.11.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A gdzie mają oni swoją siedzibę? Mam te okna. Od tego producenta. Jestem rozczarowany. Profil okna fajny, łatwe do czyszczenia, niestety są źle wykonane lub wyregulowane (choć poprawiane 2 razy) i wciąż bardzo niewygodne w obsłudze. Okna dojechały z małymi uszkodzoniami, nie do końca zgodne z zamówieniem itd itp. Sporo zawaliła firma która je instalowała (Okna Śląsk Będzin) ale sam producent też nie jest bez winy. Jeśli ktoś jest chce znać szczegóły to służę, jako przykład odpowiedź na reklamację dot. m.in. trudnego domykania okien: "...USZKODZENIA SĄ MECHANICZNE I POWSTAŁY NIE Z WINY PRODUCENTA ... SERWISANT W TRAKCIE WIZYTY SERWISU FIRMY EUROCOLOR ,NIE ZOSTAŁ WPUSZCZONY DO LOKALU W CELU PRZEPROWADZENIA OGLĘDZIN" (pisownia oryginalna, wielokrotnie i z kilkutygodniowym wyprzedzeniem prosiłem o zmianę terminu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 17.11.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ekipa do tynków potrzebna od zaraz LUDZISKA DAJCIE NAMIARY:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ekipa do tynków potrzebna od zaraz LUDZISKA DAJCIE NAMIARY:) Dużo forumowiczów zachwala firmę Parget, niestety ja jej nie wzięłam , bo przesuwali terminy robót ze dwa razy w maju.Wzięłam Or-bud z Mikołowa, nie polecam,a wręcz przeciwnie, na myśl o tynkach dalej robi mi się niedobrze.Dalej można u mnie zobaczyć ich "pracę".Poprawki będą...aczkolwiek oni też próbowali, niestety śpieszyli się do innej pracy i a pewne rzeczy musieli by poprawiać trochę dłużej.Do piwnicy użyli niewłaściwego tynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolot 18.11.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ekipa do tynków potrzebna od zaraz LUDZISKA DAJCIE NAMIARY:) http://www.rotstone.pl/ Tylko nie wiem czy przyjadą bo są z żywca, umnie robili i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elemela 18.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ekstra sprawa:) ------> czy ten komentarz tyczy się studni głębinowej? Proszę napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 19.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 ------> czy ten komentarz tyczy się studni głębinowej? Proszę napisz coś więcej. tak studni dotyczy.fajna sprawa 1m3 wody kosztuje okolo 0,8 zł (pompa+przepona +elektrozawór) koszt studni duzy (mam fajna firme )ale oszczednosci również. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 19.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Dużo forumowiczów zachwala firmę Parget, niestety ja jej nie wzięłam , bo przesuwali terminy robót ze dwa razy w maju.Wzięłam Or-bud z Mikołowa, nie polecam,a wręcz przeciwnie, na myśl o tynkach dalej robi mi się niedobrze.Dalej można u mnie zobaczyć ich "pracę".Poprawki będą...aczkolwiek oni też próbowali, niestety śpieszyli się do innej pracy i a pewne rzeczy musieli by poprawiać trochę dłużej.Do piwnicy użyli niewłaściwego tynku... dziekuje jestem umówiony na robote:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rewo66 23.11.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Podciagam topik. Co tu tak pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 24.11.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 tak studni dotyczy.fajna sprawa 1m3 wody kosztuje okolo 0,8 zł (pompa+przepona +elektrozawór) koszt studni duzy (mam fajna firme )ale oszczednosci również. pozdrawiam A ten koszt uwzględnia cenę wykonania studni i instalacji? Bo ja mam odmienne zdanie w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 24.11.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam, przypominam, że został jeszcze tylko 1 miesiąc na odebranie z US VATu za materiały budowlane w 2011r. Warto odzyskać swoje pieniądze, dopóki jeszcze mamy taką możliwość, bo i pewnie tą ulgę rząd nam zabierze.Polecem się. Szybko i solidnie:) Więcej informacji na prv. pozdrawiamDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 24.11.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A ten koszt uwzględnia cenę wykonania studni i instalacji? Bo ja mam odmienne zdanie w tym temacie... witam nie 1m3 wody z pompowaniem elektryka stacja uzdatniania- koszt zuzycia 1 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 24.11.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 koszt wykonania jak sie nalezy ze stacja uzdatniania wierceniem wyposazeniem osmo uv itd calosc 14-15 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 24.11.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Jle płaciliście za projekt przyłącza wody i ile za samo przyłączenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareckki1 24.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Jle płaciliście za projekt przyłącza wody i ile za samo przyłączenie ? koszt projektu - 400 zł koszt wykonania przyłączenia z materiałem o długości 120 m, w tym przewiert pod szosą - 7500 zł (w tym też zakup studzienki wodomierzowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 24.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 koszt projektu - 400 zł koszt wykonania przyłączenia z materiałem o długości 120 m, w tym przewiert pod szosą - 7500 zł (w tym też zakup studzienki wodomierzowej) Dzięki. To daleko miałeś. Trochę cię skrobło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 25.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 koszt wykonania jak sie nalezy ze stacja uzdatniania wierceniem wyposazeniem osmo uv itd calosc 14-15 tys Właśnie o to mi chodzi. Zależnie od miejsca i warunków lokalnych koszt własnej studni to 10-20tys. Zużywając 20m3 na miesiąc i przyjmując czas życia studni np. na 20lat daj to koszt 4,2 (amortyzacja studni) + 0,8 (użytkownie) = 5PLN za m3 (przy 20tys.) lub 2,9PLN (przy 10tys.). Nie wliczam tutaj dodatkowych kosztów typu zepsuta pompa (nie mam pojęcia ile taka pochodzi), sól/jonit do zmiękczacza, badania w sanepidzie, itp. Nikt też nie daje gwarancji że studnia będzie dawać wodę przez taki okres czasu, chociaż może dawać i wielokrotnie dłużej. Jest bardzo dużo niewiadomych a zapłacić trzeba niestety na początku... Oczywiście w długim okresie czasu może się to opłacać, ale żadnej gwarancji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 25.11.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Właśnie o to mi chodzi. Zależnie od miejsca i warunków lokalnych koszt własnej studni to 10-20tys. Zużywając 20m3 na miesiąc i przyjmując czas życia studni np. na 20lat daj to koszt 4,2 (amortyzacja studni) + 0,8 (użytkownie) = 5PLN za m3 (przy 20tys.) lub 2,9PLN (przy 10tys.). Nie wliczam tutaj dodatkowych kosztów typu zepsuta pompa (nie mam pojęcia ile taka pochodzi), sól/jonit do zmiękczacza, badania w sanepidzie, itp. Nikt też nie daje gwarancji że studnia będzie dawać wodę przez taki okres czasu, chociaż może dawać i wielokrotnie dłużej. Jest bardzo dużo niewiadomych a zapłacić trzeba niestety na początku... Oczywiście w długim okresie czasu może się to opłacać, ale żadnej gwarancji nie ma. witam 1.biorac pod uwage swierklaniec wody nie zabraknie - jedno z najwiekszych zlewisk wodnych w tym przypadku brynica:) 2.biorac pod uwage badanie w sanepidzie 250 zł 3.biorac pod uwage przylacze wodne okolo 2-6 tys -koszty studni relatywnie spadna ja polecam woda kryształ a ciało jak wysmarowane kremem taka woda miekka a w sieci:) nie chciałbym dawac do badania bo chyba filtry bylyby potrzebne rowniez.borac pod uwage rowniez sprzet jak pralke czy zmywarke ktore mniej cierpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 26.11.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 witam,Potrzebna dobra ekipa do wykonania dachu-macie jakiś sprawdzonych fachowców?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolot 26.11.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 witam, Potrzebna dobra ekipa do wykonania dachu-macie jakiś sprawdzonych fachowców?? A skad jestes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts