Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę o namiary na ekipę od wylewek. Będziemy mieć ogrzewanie podłogowe. Dużo się pisze, że w tym przypadku najlepsza wylewka to anhydrytowa. Dajcie znać co o tym sądzicie proszę. Słuszałam, że tradycyjna cementowa wylewka jest wystarczająco dobra i tańsza:confused:

Pozdrawiam serdecznie i Wszystkim życzę udanego Sylwestra:):):)

Ja dałam anhydrytową ze względu na szybszy okres do wygrzewania po 7 dniach ją można wygrzewać i podobno lepiej wnika wokół rurek do podłogówki -nie tworzą się pustki.Cena to 660 za metr sześcienny + 11 zł robocizna.Za mixokreta w piwnicy płaciłam 40 zł .Aha anhydrytową możesz dać około 4cm a z mixo od 6cm.

Hurtownia jest OK brałem od nich, jednak ceny mają dość wysokie wydaje mi się. [/i]

Ja obecnie współpracuję z nimi i jestem zadowolony ceny po rabatach niższe niż Builderze czy Hadexie. Dla mnie jeszcze to ważne że blisko budowy więc nie ma problemu żeby na budowę podrzucić jakieś brakujące materiały. Podsumowując ja mogę z czystym sumieniem polecić tę hurtownię.

Miałem na myśli hurtownie Kumarpol w Ożarowicach.

Ja obecnie współpracuję z nimi i jestem zadowolony ceny po rabatach niższe niż Builderze czy Hadexie. Dla mnie jeszcze to ważne że blisko budowy więc nie ma problemu żeby na budowę podrzucić jakieś brakujące materiały. Podsumowując ja mogę z czystym sumieniem polecić tę hurtownię.

Podany numer który widnieje na stronie internetowej jest nie aktualny. Automatyczna sekretarka odzywa się "podany numer nie istnieje"???

Dzwoniłem jednak oddział został zlikwidowany, najbliższy w Lublincu

Witam

Wszystkie hurtownie Domex są obecnie w trudnej sytuacji finansowej i najprawdopodobniej znikną z rynku :/

Niestety sieciówki z biegiem czasu wykończą wszystkie mniejsze hurtownie budowlane :/

desmont1, Barbara74 dziękuję za info na temat wylewki. Prawdopodobnie zdecydujemy sie na mixokret.

Kolejna prośba dotyczy namiaru na kafelkarza. Wiem, że to trudne zadanie i duże szczęście znaleźć fachowca z prawdziwego zdarzenia ale może jednak komuś z Was się to udało:)

Do schodów drewnianych wewnetrznych też szukamy ekipy.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)

witam

zaczynamy dopiero przygodę z budowaniem i szukamy architekta z okolic TG. Może ktoś polecić?

Ja korzystam z http://www.cbdarchitekci.pl/, mogę śmiało polecić. Namiary znalazłem na tym forum, ktoś już wcześniej polecał. Załatwiają całą dokumentację do pnb wszystko bezproblemowo na telefon.

Ja korzystam z http://www.cbdarchitekci.pl/, mogę śmiało polecić. Namiary znalazłem na tym forum, ktoś już wcześniej polecał. Załatwiają całą dokumentację do pnb wszystko bezproblemowo na telefon.

Witam, ja również korzystam z usług Pana Bartka - bardzo pomocny i ma bardzo dużo praktycznych rad :)

ZWROT VAT ZA MATERIAŁY BUDOWLANE

Według Gazeta Prawna.PL (z dnia 27.12.2011) eksperci są zgodni – niezależnie od tego, że prawo do ubiegania się o zwrot podatku nie ulega przedawnieniu, nie warto zbyt długo zwlekać ze składaniem wniosków. Z uwagi na trudną sytuację budżetową rząd może ograniczyć prawo do rekompensat, które kosztują budżet ponad 1 mld zł rocznie - dodają.

Tomasz Bełdyga również uważa, że w dobie kryzysu finansów publicznych rząd może dojść do wniosku, że państwa nie stać na dalsze finansowanie zwrotów i znieść tę preferencję lub przynajmniej ją ograniczyć. Takie zapowiedzi padały już podczas pierwszej fali kryzysu w 2009 roku. Ostatecznie jednak zwrot VAT utrzymano.

Warto odzyskać swoje pieniądze (przy PnB za całość inwestycji to może być nawet ponad 30tyś zł, na czysto, nieopodatkowane:)) zanim będzie zapóźno. Polecem się. Szybko i solidnie. Śląsk i Zagłębie. Więcej informacji na prv.