Gość Arturo72 03.03.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Za to użytkowej mam więcej. A o mój mostek się nie martw. O użytkową to bym się spierał a o Twój mostek się nie martwię bo to nie moja kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 03.03.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Jak w polityce... Elita (fenix2) z Liderem (Arturo72) forum prowadza rzeczowa dyskusje Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Jak w polityce... Elita (fenix2) z Liderem (Arturo72) forum prowadza rzeczowa dyskusje Pozdrawiam, Piotr Wbrew pozorom może być to pomocne dla przyszłych inwestorów tzn.dyskusja na temat eliminacji mostków termicznych do gruntu,jeden ma a drugi nie,jednemu to pasi a drugiemu nie,powierzchnia użytkowa w parterówce mimo,że papierowo mniejsza to lepiej wykorzystana i dlatego większa niż w poddaszu użytkowym,płyta fundamentowa mimo większej ilości użytej stali jest mniej kosztowna w wykonaniu niż ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.03.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 płyta fundamentowa mimo większej ilości użytej stali jest mniej kosztowna w wykonaniu niż ławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A żebyś wiedział Mowię to po doświadczeniach sąsiada i swoich wyliczeniach Czyżbyś za swoje fundamenty zapłacił mniej niż 18tys.zł z robocizną ? Zdziwiony ? To pora na pobudkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Moje ławy kosztowały mniej niż 18tyś.Poza tym nie wiem czy zauważyłeś ale mam dom podpiwniczony.W dzienniku opisane co trzeba. I kończę ten OT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.03.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Moje ławy kosztowały mniej niż 18tyś. To zapodaj dokładne zestawienie dla przyszłych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 04.03.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Moje ławy kosztowały mniej niż 18tyś. Nie wprowadzaj użytkowników w błąd,to,że sam wykonałeś fundament to nie znaczy,że każdy tak może a więc Twoja kwota jest nie adekwatna,to jest cena za materiał a nie za całościowe wykonanie fundamentu ławowego. Dalej twierdzę,że płyta fundamentowa jest tańsza w wykonaniu niż tradycyjny fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gyna 04.03.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam!Zaglądam tu dosyć często i mam pytanie : czy ktoś z forumowiczów użytkuje ekologiczną oczyszczalnię cieków na tunelach ,mniej więcej coś takiego: http://allegro.pl/m-oczyszczalnia-sc...158044487.html ,jak tak to proszę o opinię.Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 05.03.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czy ma ktoś u siebie założoną dachówkę Koramic L15 BRĄZOWA ANGOBA? chciałbym zobaczyć w okolicy Tarnowskich Gór jak się prezentuje na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 05.03.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nie wprowadzaj użytkowników w błąd,to,że sam wykonałeś fundament to nie znaczy,że każdy tak może a więc Twoja kwota jest nie adekwatna,to jest cena za materiał a nie za całościowe wykonanie fundamentu ławowego. Dalej twierdzę,że płyta fundamentowa jest tańsza w wykonaniu niż tradycyjny fundament. W którym miejscu wprowadziłem kogoś w błąd? Pisaliśmy o ilość użytej stali. Czyli o materiałach, o robociźnie nie było mowy. I nie pisz postu jeden pod drugim tylko używaj opcji edycji bo następnym razem Twój post pójdzie do kosza. Budynek 10,8mx9m. Stali poszło około 1tony, betonu 18m3 + jakieś pierdoły daje 7tyś zł. za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afazi 06.03.2012 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam, Potrzebuję namiar na sprawdzoną ekipę brukarską... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 06.03.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Witam, Potrzebuję namiar na sprawdzoną ekipę brukarską... Pozdrawiam super firma 517-855-233 powolaj sie na pawla ze swierklanca z koscielnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brutek76 07.03.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam, Potrzebuję namiar na sprawdzoną ekipę brukarską... Pozdrawiam Jeżeli potrzebujesz naprawdę dobrą firmę brukarską za rozsądne pieniądze to dzwoń na nr 660488503 i powołaj się na Marka z Tarnowskich Gór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 09.03.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam,Pytanie odnosnie podpiecia rozdzielnicy budowlanej (tzw. erbetki). Mam wykonane przylacze pradu - docelowe podziemne wraz ze skrzynka licznikowa w granicy dzialki i potrzebuje teraz wykonac erbetke na potrzeby prowadzenia budowy.Czy ta instalacje erbetki wykonywal Wam uprawniony elektryk i zglaszal wszystko w energetyce, czy kupiliscie gotowa erbetke (np. na allegro) i podpiecia do skrzynki przylacza wykonal pracownik elektrowni, ktory jednoczesnie dopelnil formalnosci zgloszenia oraz zainstalowal licznik? Rejon energetyczny ENION Bedzin.Z gory dziekuje za info.Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 09.03.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam, Pytanie odnosnie podpiecia rozdzielnicy budowlanej (tzw. erbetki). Mam wykonane przylacze pradu - docelowe podziemne wraz ze skrzynka licznikowa w granicy dzialki i potrzebuje teraz wykonac erbetke na potrzeby prowadzenia budowy. Czy ta instalacje erbetki wykonywal Wam uprawniony elektryk i zglaszal wszystko w energetyce, czy kupiliscie gotowa erbetke (np. na allegro) i podpiecia do skrzynki przylacza wykonal pracownik elektrowni, ktory jednoczesnie dopelnil formalnosci zgloszenia oraz zainstalowal licznik? Rejon energetyczny ENION Bedzin. Z gory dziekuje za info. Pozdrawiam, Piotr Erbetke możesz kupić gotową z wyposażeniem lub bez wyposażenia, możesz odkupić używaną.... nieważne. Erbetke podłącza elektryk do przyłącza, które wybudowała Energetyka. Elektryk wystawia Oświadczenie O Stanie Instalacji i dołącza schemat (nie zawsze ten schemat wymagają). Energetyka się pojawia i montuje licznik. Możesz się cieszyć prądem i płakać nad rachunkiem (taryfa budowlana). P.S. Elektrykiem może być pracownik Energetyki, a może być dowolny inny elektryk, najlepiej z obszaru na którym się budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 09.03.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witam! Szukam namiarów na kogoś kto ma koparkę obrotową, proszę o namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 09.03.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 ...Możesz się cieszyć prądem i płakać nad rachunkiem (taryfa budowlana)... Dzieki za odpowiedz. Nie jestem pewien czy taryfa budowlana , poniewaz zlozylem wniosek o przylacze i prad docelowy jak do budynku mieszkalnego i takie przylacze mam wykonane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 10.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 przylacze na slupie? skrzynka sp260? przylacze docelowe ale przy podpieciu prowizorki budowlanej elektryk wystawia do energetyki zaswiadczenie o prawidlowym podlaczeniu i zaznacza prowizorka (tymczasowe przylacze) a nie budynek oddany do uzytkowania:/ przylacze budowlane a koszty duze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioput 10.03.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Skrzynka z fundamentem w ziemi (nie na slupie). Przyłącze podziemne, nie napowietrzne. Czyli rozumiem, ze energetyka w tej sytuacji i tak narzuci taryfę budowlana dla prowizorki budowlanej? Jakie mniej więcej wychodzą koszty prądu budowlanego miesięcznie w trakcie budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts