Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa TARNOWSKIE GóRY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy macie namiar na jakiegoś projektanta. Potrzebuję wykonać na nowo plan zagospodarowania działki z budynkiem już wybudowanym (nastąpiły pewne zmiany i trzeba nanieść je tak jak jest teraz) reszte podam na priv lub telefonicznie. Najlepiej z Tarnowskich gór

Polecam biuro: CBD Architekci, T. Góry, Rynek 17/7

Pozdrawiam :bye:

• 3 weeks później...
Witam

Czy może ktoś polecić skąd kupić beton i strop teriva na budowę? Póki co mam ofertę od Hogera, ale nie mam porównania.

Pozdrowienia dla wszystkich budujących

Ja brałem od Mastmax z Będzina (oddział w Świerklańcu). Cenowo wychodziło lepiej niżw Hogerze i nie było problemów z dostawą betonu na czas.

Własnie dostałem pozwolenie na budowe wewn. sieci gazowej, z tego tytułu mam pytanie.

1. Czy ktoś zna taniego kierownika budowy z uprawnieniami gazowymi? mój budowlany kierbud niestety ich nie ma.

2. Z tego co Pani przez telefon mi powiedziała nie jest już potrzebny pod instalacje osobny dziennik budowy... jak wyglada to w praktyce?

3. Rozpoczęcie kładzenia instalacji nalezy gdzieś zgłaszac? tak jak w przypadku normalnej budowy?

Będę wdzieczny za wszelkie informacje, niestety w starostwie trafiłem na Panią, ktora bardzo mało wie w tym temacie :/

dzięki wielkie

Sośnicowice odpadają, powiedzieli że za daleko do nas bo betoniarnię mają w będzinie, a z sośnicowic czekam jeszcze na ofertę.

Pozdrawiam

Justyna

Justynko,

Do mnie wozili beton z Knurowa. Nie mieli daleko :) Chociaż to nie jest mały kawałek do pokonania... Nie liczą za pompę, za dojazd niby też nie. Cena bardzo atrakcyjna, możesz też z nimi negocjować. Beton przywożą na fakturę VAT lub na umowę pod protokół, jeżeli domek nie ma więcej niż 300m2. Wówczas płacisz 8% vat. Nie każda betoniarnia to praktykuje. Beton bardzo dobrej jakości. Pobieraliśmy próbki do badań :) Zawsze byli na czas.

Betonbest Knurów

Mogę Ci podać również namiar na samą pompę - dogadasz się z chłopakiem na kasę za konkretną robotę a nie od godziny! :) A może urwiesz też coś z ceny betonu. Podam na prv namiary

Witam wszystkich serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum. Przygotowuję się do budowy domu w Szałszy. W tej chwili czekam na pozwolenie na budowę. Jeśli ktoś potrzebuje informacji w sprawie załatwiania papierologii w gminie Zbrosławice i w Starostwie w TG, chętnie służę.

Ja z kolei szukam namiarów na dobrą i tanią ;-) firmę od fundamentów lub przynajmniej samego betonowania ław i płyty.

Pozdrawiam