gargamelll 23.04.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Szukam namiarów na ekipę od instalacji wod-kan. Dobry człowiek od rekuperacji też by się przydał. Kogo polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martymarc 23.04.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 My braliśmy drewno z TARTAKU STRZYBNICA. http://www.tartakstrzybnica.pl/Jesteśmy zadowoleni, a wykonawcy byli zdziwieni jakością więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martymarc 23.04.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Pilnie potrzebujemy zbiornika na wodę 1000L.Może ktoś w okolicy chciałby odprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 23.04.2013 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 zbiornika szukaj na tablica.pl widziałem tam 2szt po 150zł. Jeden chyba z Góry Siewierskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 23.04.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Polecam zbiorniki 1000l od: http://allegro.pl/zbiornik-1000l-na-szambo-wode-paliwo-zbiorniki-i3186586028.html Ja kupiłem ten brudniejszy (po oleju) - trochę musiałem go wyczyścić wlewając wodę i płucząc. Z perspektywy czasu wziąłbym droższy o 50 zł ale umyty ciśnieniowo. Człowiek przywozi na przyczepie te zbiorniki. Są w dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martymarc 25.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 dzięki, ale właśnie te na allegro w okolicy są wszystkie po olejach lub ropie, a budowlańcy myją z niego ręce, więc szukam takiego w miarę czystego - może ktoś w okolicy ma z budowy po wodzie do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dd1 25.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Oddam za darmo ok 80 szt pustaków stropowych Teriva 4/02 firmy Stropex keramzytowe oraz ok 30 porotherm 25 za załadunek i wywózkę z działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 01.05.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Szukam transportu !!!Samochody 15-20t do przewozu ziemi na trasie Tarnowskie Góry - Potępa !Powyżej 10 kursów. Ma ktoś namiar na jakąś firmę albo prywatnego pana z autem o takiej ładowności? Prosze o info na priv ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerofos 01.05.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Szukam transportu !!! Samochody 15-20t do przewozu ziemi na trasie Tarnowskie Góry - Potępa ! Powyżej 10 kursów. Ma ktoś namiar na jakąś firmę albo prywatnego pana z autem o takiej ładowności? Prosze o info na priv ! Prywatny gościu p. Bogdan ma dokładnie taki transport + ład. Cat, powinien podjąć temat. Kontakt - 602 704 978. Powodzenia. Pozdrawiam Wszystkich !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iborkowska 06.05.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam Czy ma ktoś odsprzedać sprawdzony agregat prądotwórczy pod betoniarkę 230V ?? Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 07.05.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Hej, ja mam agregat 3kW jednofazowy 230V czterosuwowy silnik. Dzialal u mnie ok. 4 tygodni. Stan dobry - kupiony miesiac temu - daje paragon wiec jest gwarancja. Silnik 6,5 HP. U nas dzialal z wszystkim... oprocz betoniarki - budowalismy na kleju. Jak chcesz to moge z Nim przyjechac i zobaczymy jak dziala z betoniarka - nie powinno byc problemu bo to 3kW a nie zadne... 1,2 kW z Allegro. Cena - ok. 650 zł - dorzucam nowy olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 08.05.2013 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Czy robiliście u siebie Piorunochron ???Możecie polecić jakiegoś wykonawce w rozsądnej cenie? kerofos - dzieki za info na temat transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ludka 08.05.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Czy robiliście u siebie Piorunochron ??? Możecie polecić jakiegoś wykonawce w rozsądnej cenie? kerofos - dzieki za info na temat transportu Witam, nam robił Błażej tel.501073382 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iborkowska 08.05.2013 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Hej, ja mam agregat 3kW jednofazowy 230V czterosuwowy silnik. Dzialal u mnie ok. 4 tygodni. Stan dobry - kupiony miesiac temu - daje paragon wiec jest gwarancja. Silnik 6,5 HP. U nas dzialal z wszystkim... oprocz betoniarki - budowalismy na kleju. Jak chcesz to moge z Nim przyjechac i zobaczymy jak dziala z betoniarka - nie powinno byc problemu bo to 3kW a nie zadne... 1,2 kW z Allegro. Cena - ok. 650 zł - dorzucam nowy olej. Dziękuję - wysłałam info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shaman 10.05.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Hej Przyjmę ziemię z wykopu do wyrównania działki.. jeśli będzie potrzeba to załatwię transport. Jeśli ktoś planuje kopać w tym roku to proszę o kontakt. Im bliżej Nakła Śl. tym lepiej tel: 5O4 I33 334 pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gargamelll 12.05.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Ja również przyjmę ziemię do wyrównania działki. Sam odbiorę. Potrzebuję ok. 10-15 wywrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdyl 19.05.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 W budynku gospodarczym (prawdopodobnie bez ław fundamentowych) zamierzam wstawić bramę garażową i zrobić wylewkę ? Czy ktoś robił coś podobnego ? Bo temat niby do ogarnięcia ale zawsze mogą się pojawić problemy, bo dawniej budowano z dostępnych materiałów nie najwyższej jakości i w innych standardach. Może macie jakiś fachowców (starszej daty, nie firmy, które wolą standardowe prace), którzy mogą podejść rzetelnie do tematu najlepiej z okolic - Tarnowskich Gór, Świerklańca, Chechła, Nakła Śląskiego, Orzecha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Platessa 28.05.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Witam wszystkich, przyznam od razu, że póki co jestem zieloniutka, jeżeli chodzi o budowę i formalności wokół budowy domu (ale zamierzam ten stan wkrótce zmienić). Potrzebuję Waszej rady. Kupuję działkę w Tarnowskich Górach na:1. Terenie Natury 2000 2. Terenie, gdzie znajdują się wyrobiska dawnej kopalni srebra. Pyt:a. Czy ma ktoś doświadczenie w budowaniu domu na podobnym obszarze?b. Czy są jakieś trudności w zdobyciu pozytywnej opinii ochrony środowiska?c. Czy droga jest opinia geologiczno-górnicza oceniająca wpływ prac budowlanych na stan zachowania wyrobisk?d. Czy te wyrobiska zagrażają budowie? Czy taka lokalizacja skutkuje koniecznością wykonania jakichś szczególnych fundamentów? Jeżeli tak, to o ile zwiększa się koszt?(w warunkach zabudowy, jakie posiadam od poprzedniego właściciela" jest zapis, że teren znajduje się poza obszarem terenu górniczego w rozumieniu art. 6 ust. 1 pkt 15) ustawy Prawo geologiczne i górnicze) - czy to świadczy o tym, że teren jest zupełnie bezpieczny? Mam świadomość, że to dopiero początek drogi, pytania będą się w mojej głowie pojawiały bez przerwy. Proszę Was o informację i wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 29.05.2013 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Witam wszystkich, przyznam od razu, że póki co jestem zieloniutka, jeżeli chodzi o budowę i formalności wokół budowy domu (ale zamierzam ten stan wkrótce zmienić). Potrzebuję Waszej rady. Kupuję działkę w Tarnowskich Górach na: 1. Terenie Natury 2000 2. Terenie, gdzie znajdują się wyrobiska dawnej kopalni srebra. Pyt: a. Czy ma ktoś doświadczenie w budowaniu domu na podobnym obszarze? b. Czy są jakieś trudności w zdobyciu pozytywnej opinii ochrony środowiska? c. Czy droga jest opinia geologiczno-górnicza oceniająca wpływ prac budowlanych na stan zachowania wyrobisk? d. Czy te wyrobiska zagrażają budowie? Czy taka lokalizacja skutkuje koniecznością wykonania jakichś szczególnych fundamentów? Jeżeli tak, to o ile zwiększa się koszt? (w warunkach zabudowy, jakie posiadam od poprzedniego właściciela" jest zapis, że teren znajduje się poza obszarem terenu górniczego w rozumieniu art. 6 ust. 1 pkt 15) ustawy Prawo geologiczne i górnicze) - czy to świadczy o tym, że teren jest zupełnie bezpieczny? Mam świadomość, że to dopiero początek drogi, pytania będą się w mojej głowie pojawiały bez przerwy. Proszę Was o informację i wielkie dzięki. Jeżeli działka znajduje się w obrębie Tarnowskich Gór (Borowniki , Repty) to najpierw sprawdz co mówi Plan Miejscowy tam jest wyjasnione w jakim obszarze trzeba stosować zabepieczenia przeciw szkodom górniczym jesli trzeba to albo płyta fundamentowa albo wzmocnienie fundamentu( grubsze pręty , sciągi itp) koszt ok 25-30% wyższy , opinia geologiczno górnicza ok 1000zł, ew. odwierty ceny nie znam ale wiem , że w okolicach kopalni zabytkowej są miejsca gdzie warto by je zrobić (np. ul. Szczęść Boże lub Stafa ) teren Natura 2000 jest rozległy więc może rzeczywiście jesteś poza obszarem gdzie występują szkody jeśli napiszesz gdzie dokładniej mieści się działka może więcej pomogę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Platessa 29.05.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2013 Jeżeli działka znajduje się w obrębie Tarnowskich Gór (Borowniki , Repty) to najpierw sprawdz co mówi Plan Miejscowy tam jest wyjasnione w jakim obszarze trzeba stosować zabepieczenia przeciw szkodom górniczym jesli trzeba to albo płyta fundamentowa albo wzmocnienie fundamentu( grubsze pręty , sciągi itp) koszt ok 25-30% wyższy , opinia geologiczno górnicza ok 1000zł, ew. odwierty ceny nie znam ale wiem , że w okolicach kopalni zabytkowej są miejsca gdzie warto by je zrobić (np. ul. Szczęść Boże lub Stafa ) teren Natura 2000 jest rozległy więc może rzeczywiście jesteś poza obszarem gdzie występują szkody jeśli napiszesz gdzie dokładniej mieści się działka może więcej pomogę. pozdrawiam Dziękuję bardzo za odpowiedź i chęć pomocy. Tak więc działka znajduje się przy ulicy Bałtyckiej - za ASKO, zaraz obok Parku. Czy masz może jakieś informacje nt. tego terenu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts