izat 14.04.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 śpicie już???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 No wiesz Izat To dziecinna godzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 14.04.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Tomku, sprawdzałam tylko na Ciebie zawsze można liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wcale n ie tylko... Ja też na posterunku.. Co dziś będziemy robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wróciłem niedawno z sympozjum na temat autyzmu, ADHD. Muszę trochę odpocząć i pozbierać mysli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Witaj JoShi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Może coś pysznego?http://www.strykowski.net/zdjecia_drinki_alkohole_fotografia/Drink_czerwony_ladny_276.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.04.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Dziękuję za uznanie. Mam 100 maleńkich sosenek od znajomego i winorośl, szkoda, że nie odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wróciłem niedawno z sympozjum na temat autyzmu, ADHD. Muszę trochę odpocząć i pozbierać mysli. Tym się zajmujesz zawodowo? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Może coś słodkiego?http://muzeumhumoru.onet.pl/_i/_h/tort_komp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wróciłem niedawno z sympozjum na temat autyzmu, ADHD. Muszę trochę odpocząć i pozbierać mysli. Tym się zajmujesz zawodowo? Przepraszam za tak bezpośrednie pytanie. Zupełnie przypadkiem dowiedziałem się dwa lata temu, że dieta całkowicie bezglutenowa i bezmleczna ma ogromnie pozytywne skutki w leczeniu autyzmu i ADHD. 20 lat pracowałem jako technolog i kierownik Piekarni Bezglutenowej. Dzisiejsze wykłady były bardzo ciekawe - 10 godzin. Jutro ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 To bardzo ciekawe... Jakie to koło cywilizacja musi zatoczyć, żeby ludzie przypomnieli sobie, że to czym się żywią ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 To bardzo ciekawe... Jakie to koło cywilizacja musi zatoczyć, żeby ludzie przypomnieli sobie, że to czym się żywią ma znaczenie. Wychodzi na to, że zanieczyszczenie środowiska, mleko i jego przetwory ( żaden ssak nie karmi swoich małych własnym mlekiem dłużej niż to niezbędne, a o karmieniu mlekiem obcym gatunkowo "Pij mleko, będziesz wielki" NIE Kto pije mleko, ten wymiotuje daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Wychodzi na to, że zanieczyszczenie środowiska, mleko i jego przetwory ( żaden ssak nie karmi swoich małych własnym mlekiem dłużej niż to niezbędne, a o karmieniu mlekiem obcym gatunkowo "Pij mleko, będziesz wielki" NIE Kto pije mleko, ten wymiotuje daleko. Chyba za bardzo uogólniasz. Zgodzę się jednak z tą tezą jeśli zawęzimy ją do mleka przetworzonego, czyli sklepowego... Mój bratanek ma alergię na wszystko co zawiera mleko (nieprzyjemną swędząca wysypka niemal natychmiast po spożyciu) na wszystko poza mlekiem prosto od krowy. Fajnie nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Znam fajniejsze przypadki, mój syn jest najbardziej uczulonym na krowę przypadkiem w historii CZD. W zasadzie nie powinien nawet spoglądać na krowę. Nawet jeśli jest tylko namalowana. Z jego jadłospisu trzeba było wykreślić nie tylko mleko, ale i sery, śmietanę, masło, cielęcinę i wołowinę. Wszystko co pochodzi od krowy. Reaguje nawet na opary mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 OK, ala ciekawi mnie, czy ktos sprawdzał jaki jest odsetek dzieci uczulonych na mleko przetworzone, ale mogących spokojnie spożywać mleko świeże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Bo tak na zdrowy rozum. Na całym świecie od setek lat ludzie spożywają mleko różnych zwierząt w różnych postaciach. Setki lat było dobrze aż tu nagle pojawiły się uczulenia, skazy białkowe i takie tam... No i teraz pytanie. My się zmieniliśmy, czy mleko, że nagle zaczęło nam szkodzić? Lecę, bą mąż kompa wyłączył i zaprasza do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 14.04.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 OK, ala ciekawi mnie, czy ktos sprawdzał jaki jest odsetek dzieci uczulonych na mleko przetworzone, ale mogących spokojnie spożywać mleko świeże.Ja myśle że nie na mleko dzieci są uczulone ale na zawarte w nim środki chemiczne. czy na wsi krowa pasie się na nieskażonej w jakiś sposób łące wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.04.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Nie wiem, ale mam informacje, że najwyższy odsetek uczulenia na białka mleka krowiego jest w w Holandii. Pewnie zależy to od tego, czym te krowy są karmione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Ja myśle że nie na mleko dzieci są uczulone ale na zawarte w nim środki chemiczne. czy na wsi krowa pasie się na nieskażonej w jakiś sposób łące wątpię Chyba nie czytałas uważnie tego co napisałam o moim bratanku. Jestem pewna, że takich dzieci jest więcej... Środki chemiczne w mleku nie pojawiają się za pośrednictwem krowy ale raczej za pośrednictwem mleczarni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts