Lopesjus 01.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 duś nieroba, w razie czego graliśmy razem w karty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 03.04.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ula łączę się z Tobą w bólach i pocieszam, że to dopiero początek męki - biurokrajca w porównaniu z użeraniem się z budowlańcami to istne wakacje. U mnie płot stoi i w nagrodę posadziliśmy sobie kolejne dwie tuje i bez. Wizyta w Ikei zaowocowała projektem wykończenia pralni i spiżarni oraz przebudowy garderoby. Mam tylko pytanie - ma ktoś może wolną kasę - jakieś 2000 zł?. Dobrze, że na wykończeniówkę ma się całe życie... Pozdrawiam. p.s. Lopesjus - piekne okno ale będzie chyba kosztowało majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 03.04.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja na otarcie łez zamówiłam 125 tujek i za tydzień rozpoczynam prace ogrodnicze. Coś w końcu trzeba robić! Jak nie na budowie, to może przynajmniej w obejściu. Wkrótce podłączą prąd i też się odgrodzę od sąsiadów Siatka czeka już prawie od roku, garaż-blaszak wczoraj stanął na działce (o dziwo dojechał, ale przez działkę sąsiadki ) i czekam na cd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 06.04.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 AgataL: co mam powiedzieć.. masz rację, w domu będzie kilka "fanaberii" w tym to okno Ruskowa: napisz więcej o tujkach, skąd i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 06.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Lupesjus- tuje smaragd z hodowli z Tłuchowa- znalazłam na pchlaku. Dwuletnie, niewielkie (ale przecież kiedyś urosną) chcieli 6 zł za sztukę, ale przy mojej ilości zeszło na 5zł. A teraz ciekawostka. Rozmawiałam z fachowcami od dachów. Jeden za położenie więźby, deskowanie, papę, obróbkę kominów, okien dachowych, położenie dachówki i rynny chce 20 tys zł, drugi za dokładnie to samo 8, 5 tys. Świat zwariował. Jeszcze jedno . Czy 5 tys za robociznę dla elektryków to dużo, czy normalna cena?. Nie wiem czy mam negocjować, czy się wygłupię. Chłopaki mają materiał po niższych cenach i płacę tylko za ten faktycznie wykorzystany, resztę oddają do hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 08.04.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Kto odstąpi/pożyczy/odsprzeda deski szalunkowe? Mam zmianę w projekcie (część stropu będzie wylewana zamiast Terivy), potrzebuję dodatkowo 1m3 (grubość 25mm). Sam będę miał na zbyciu ok. 2m3 za jakiś miesiąc... Poszukuję również dekarza.... ten który był nagrany zaczął się wykręcać... Kupiliśmy pikówki tujek szmaragdowych na Allegro. 50 zł za 120 szt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 08.04.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Lopesjus- na deski się piszę. Dekarz- poszukaj w necie Mariusz Pawłowski- Lubraniec (może będzie miał wolne terminy) Tuje- Też je widziałam na allegro, ale w moich wysokich gąszczach musiałabym ich później szukać z lupą Z większymi mniejszy klopot i większe prawdopodobieństwo, że się przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 14.04.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Czy ktoś z Was dostał odmowną decyzję w sprawie wydania pozwolenia na budowę? JA TAK Cholera, jakaś czarna seria. Dziś mieli przyjść ludzie spisać umowę przedwstepną na sprzedaż mieszkania- nie przyszli. Po południu zatrzasnęłam w samochodzie kluczyki i klucze od mieszkania. Było mało fajnie. Mąż w pracy, ja na drugim końcu miasta Fatum czy co... Nic to, zamówiłam geodetę i zaczynam bez pozwolenia. Ryzyk-fizyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 15.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witaj Ula, boję się w piersi bo musze odpisać Ci na Twojego priva. Obiecuję, że zrobię to dziś. A dlaczego dostałaś odmowę??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 15.04.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam, Gdzie budujesz, że wydali odmowną decyzję? o ile pamiętam to gdzieś koło nas i przecież tam jest cała infrastruktura stoją nowe domy itp. itd. Czegoś musieliście niedopełnić a urzędnik to perfidnie zawsze wykorzysta zamiast wytłumaczyć taki kraj co zrobić . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 15.04.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 1. trafiłam na czepialską babę.2. Miałam zmianę w projekcie polegającą na poszerzeniu domu. Projektant rozrysował nowy rzut pomieszczeń, ale nie naniósł nań instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 16.04.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 heeeeeellloooooooooooooooooo. juz mieszkamy (szumnie brzmi ale jeszcze daleko do pelni szczescia)przeprowadzka koszmar (ok.30 kursow moim vanem)nawet nie wiedzialem ile mam gratow w samej piwnicy.ja poszedlem do wektora z wycena z wektry(18 % upustu) i dostalem 21%.okna fakro dali mi o rozmiar wieksze niz w wektrze a cena ta sama.sugeruje jednak trzymac sie zelaznej zasady.nie patrzec na % upust ,lecz ile mamy zaplacic za dokladnie !!!! to samo i w tej samej ilosci gdzie indziej.ja mam rynny boryszew podobno lepsze od galleco na mrozie ,a tanisze i ladniejszy braz.w wektorze maja piekna kasztanowa dachowke, ale jak zobaczylem w calosci na dachu to juz misie nie podobala.lopesjus steple leza u mojego sasiada ,wlasnie rozszalowal strop.wdepnij moze ci sprzeda.mam taniego elektryka .112 punktow (elektr.+antenowka+alarmowa+domofonowa+rozbudowana rozdzielnia+podejscie w garazu do agregatu pradotworczego)jego material .wszystko kosztowalo 4700zl reeewelka cenowa !!!skrzynke elektr. budowlana mi skompletowal, a obudowe kupilem w hurtowni na duninowskiej. komplet 200zeta.aha jeszcze stepel kierownika elektr.70zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 16.04.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 teraz bym pewnie mniej bledow popelnil przy budowie.za 7 lat nastepna budowa bede troszke madrzejszy.moja konkluzja jest taka lepiej pytac i dowiadywac az do znudzenia niz pozniej zalowac.pozdrowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 17.04.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 ciężko uniknąć błędów, zwłaszcza przy pierwszej budowie. Ja zrobiłem jeden bardzo istotny i kosztowny - wjazd. Następnym razem nie będę żałował kasy na jego utwardzenie. Teraz za każdym razem, jak ma coś cięższego wjechać na działkę, z kilkudniowym wyprzedzeniem "dogaduję" się zpogodą (polecam http://weather.icm.edu.pl). Jak wylewaliśmy chudziaka, panowie z BOŚa po przyjechaniu z gruchą stwierdzili, że oni na tę działkę nie wjadą. Skończyło się 7-godzinnym postojem, bieganiną z taczkami w marznącym deszczu, przeziębieniem i dodatkowym rachunkiem na 1000zł...Stemple odsprzedał mi jeden z forumowiczów (pozdrawiam p. Artura) i od wczoraj w garażu "szumi las". W poniedziałek zalewam wieńce i część stropu. Nadal szukam dekarza (p. z Lubrańca mocno zajęty, niestety), a ja bym chciał dach w czerwcu kryć...Desek szalunkowych (pozbijanych w blaty) będę miał na zbyciu ok 4m3 (za jakieś 2-3 tygodnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drzezus 18.04.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 witam lopesjus. sasiad ma "ostra" ekipe .4 dni i juz widac wiezbe na dachu.spytaj moze maja termin dla ciebie.moj dachowiec jest dobry ale uwaga !!! caly dach wiezbe + dachowka kladl sam !!! zgroza .3 miechy mu to zajelo. dlatego mialem pozniej przeprowadzke.pocieszam sie ze nie skasowal drogo (15 tys. za 330 m2).wlasnie maluje stopniowo pomieszczenia zeby wody za duzo nie wprowadzac do srodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 18.04.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 na więźbę mam już ekipę. Potrzebuję dekarza na 270m2 (kopertowy + dwuspadowy + dwie lukarny, obróbka dwóch kominów + orynnowanie + garść pierdół). Wstępnie dogadałem termin z niejakim p. Iżemskim Bendyktem - jak ktoś zna i może powiedzieć swoją opinię, to proszę na priva (jak pochlebe to na forum ) Mam również na oku p. Frąckowiaka, opinie mile widziane. Drzezus, obawiam się że nabrałem apetytu na przeprowadzkę w tym roku. Własnie oddałem mieszkanie na sprzedaż pośrednikowi. Kładzenie dachu przez 3 miesiące na razie wykluczam. Na koniec czerwca chcę zamknąć stan surowy. Namiary na swojego elektryka możesz dac na priva? Mam dobrego elektryka w mojej firmie (p. Gabryel), ale jeszcze z nim nie rozmawiałem o pieniądzach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 21.04.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Pozwolenia brak.Dom wytyczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 22.04.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 To ruszaj z robotą bo Cię zima zastanie my też zaczynaliśmy bez pozwolenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 22.04.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Już mam! Dzisiaj wydane! Bez kredytu to taka dłubanina. Można robić jedynie coś, co nie wymaga dużego nakładu finansowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 05.05.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 My już mieszkamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts