mitas1719507152 19.06.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam chciałbym polecic hydraulika pana który zna sie na rzeczy.Zrobił mi dwie łazienki rozprowadził instalacje wod-kan pod zabudowe wzioł 100 za punkt +ustawienie geberytów.Na pietrze mam kibel,umywalka,wanna,podgrzewacz na dole kibel,umywalka,wanna,pralka,podgrzewacz.Kuchnia 2 punkty gratis.Za 9 punktów wzioł 900zł +300 zł za 4geberyty.Polecam nr.603200812 mieszka gdzies w włocławku.W zamian proszę o pomoc w znalezieniu dobrego płytkarza i cenę za metr jak to u was wyszło.Dodam że mam łazienke 5m i 7m.Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 26.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 WitamMam zamiar wybudować domek w gminie Choceń. Mam juz doświadczenie w budowaniu bo 2 lata temu wybudowałem dom w innej okolicy. Moglibyście dać mi namiar na betoniarnie która ma większe samochody przynajmniej 9 m3. Znalazłem jedna niedaleko w Nowej Wsi ale tam beton B20 kosztuje 311zł transport 240 zł samochodem 6m3. Liczę że może taniej wyjdzie z Włocławka większa gruszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 27.06.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jakub, piękny domek! Z przyjemnością obejrzałam zdjęcia z albumu Co z nim nie tak, że budujesz drugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 27.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Po tamtej budowie powiedzieliśmy sobie z żoną, że nigdy więcej budowy . Wytrzymaliśmy 2 lata i budujemy ponownie tym razem letniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 29.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Brałem beton od BOŚa, z BUDIZOLu i Górażdże (betoniarnia na Jana Pawła). Najgorzej wspominam współpracę z tymi pierwszymi, najlepiej z Górażdże. Cenowo wychodzi dość podobnie. Górażdże ma też najnowszą pompę i jeśli dobrze pamiętam, gruchę 12m3 Z innej beczki: szukam świdra glebowego. Wynajem w naszym uroczym mieście nie jest niestety możliwy. Najbliższe są wypożyczalnie w Płocku i Toruniu, ale ich zabawki są za małe (90cm głębokości i 120mm średnicy). Mam do wykonania 75 dołków - teren gliniasty, więc słupki ogrodzenia muszę zabetonować gdzieś na 110cm - średnica nie mniej niż 25 cm, powinno dać obciążenie na poziomie 200kg. Rozważam zakup takiej zabawki (spalinowa, moc ok 3KM, cena ok 800zł) i szukam wspólnika lub dwóch/trzech - koszt powinien zwrócić się po kilku wynajmach. Chętnych proszę na PRIVa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 02.07.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Rozważam zakup takiej zabawki (spalinowa, moc ok 3KM, cena ok 800zł) i szukam wspólnika lub dwóch/trzech - koszt powinien zwrócić się po kilku wynajmach. Chętnych proszę na PRIVa Nieaktualne, wobec "nadmiaru" chętnych zdecydowałem się na zakup świdra ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickoz 06.07.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 To teraz by się przydali "chętni" do kręcenia tym świdrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 06.07.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 WitamBudujących w okolicach Wrocławia proponuje zaglądać tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?392-Grupa-Wrocławska/page670 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 07.07.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ale my budujemy w okolicach Włocławka a nie Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.07.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 To teraz by się przydali "chętni" do kręcenia tym świdrem Nie będzie tak źle, 2-3 dni. Zaczynam w łikend. Świder z Allegro (fi 28cm, długość 110 cm), 85 zł z dostawą. Próbny odwiert (próbny, ale pełnowymiarowy) zajął mi 10-15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam Budujących w okolicach Wrocławia proponuje zaglądać tutaj ... Już pędzimy. Wrocław czy Włocławek, jeden pies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 11.07.2010 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 jakub jankowskipewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub jankowski 13.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 WitamDzięki za namiar. Jeszcze nie podjąłem decyzji gdzie kupię beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 14.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 jakub jankowski pewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) ) To właśnie jest betoniarnia Górażdże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania _M 15.07.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Oddam za flaszkę kibelek drewniany na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 16.07.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Oddam za flaszkę kibelek drewniany na budowę ja mam na zbyciu RB-tkę i krąg bednarki. Preferuję sześciopak Urquella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaitomek 16.07.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Trzy miesiące temu najtańszy beton (licząc beton + pompa + transport) był u W. Bosia. Liczyli dojazd z kilometra i czas pracy pompy tylko na budowie, a Górażdże liczyli czas pracy pompy od wyjazdu z betoniarni do powrotu, ciekawe jak szybko docierają na budowę. trzeba dokładnie policzyć całość i ile skasują jak Ci brak 1m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulka_27 16.07.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Witam wszystkich budujących!Wczoraj odebraliśmy z mężem pozwolenie na budowę i w związku z tym postanowiłam dołączyć do grona "inwestorów z Włocławka". Tak naprawdę jesteśmy na początku drogi i nie koniecznie wiemy co nas czeka. My będziemy się budować w Kowalu. Marzy nam się "stan zero" jeszcze w tym roku. Teraz zaczynamy "wywiad" wsród innych znajomych budujących na temat gdzie?, co?, za ile kupić i załawić? Bo to będzie nasz pierwszy dom...Będę bardzo wdzięczna za każdą dobrą radę czy namiar na sprawdzoną firmę czy tanią hurtownię.pozdrawiam ulka_27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karinkaad 16.07.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ulka to jesteś dalej niż ja - u mnie nadal papierologia z działką. Masz juz projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 16.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ulka to jesteś dalej niż ja - u mnie nadal papierologia z działką. Masz juz projekt? Jeśli czeka na pozwolenie, to ma już projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts