Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa włocławska

nowwi

Recommended Posts

Witam chciałbym polecic hydraulika pana który zna sie na rzeczy.Zrobił mi dwie łazienki rozprowadził instalacje wod-kan pod zabudowe wzioł 100 za punkt +ustawienie geberytów.Na pietrze mam kibel,umywalka,wanna,podgrzewacz na dole kibel,umywalka,wanna,pralka,podgrzewacz.Kuchnia 2 punkty gratis.Za 9 punktów wzioł 900zł +300 zł za 4geberyty.Polecam nr.603200812 mieszka gdzies w włocławku.W zamian proszę o pomoc w znalezieniu dobrego płytkarza i cenę za metr jak to u was wyszło.Dodam że mam łazienke 5m i 7m.Pozdrawiam i czekam na jakieś namiary!!!

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Mam zamiar wybudować domek w gminie Choceń. Mam juz doświadczenie w budowaniu bo 2 lata temu wybudowałem dom w innej okolicy. Moglibyście dać mi namiar na betoniarnie która ma większe samochody przynajmniej 9 m3. Znalazłem jedna niedaleko w Nowej Wsi ale tam beton B20 kosztuje 311zł transport 240 zł samochodem 6m3. Liczę że może taniej wyjdzie z Włocławka większa gruszka.

Brałem beton od BOŚa, z BUDIZOLu i Górażdże (betoniarnia na Jana Pawła). Najgorzej wspominam współpracę z tymi pierwszymi, najlepiej z Górażdże. Cenowo wychodzi dość podobnie. Górażdże ma też najnowszą pompę i jeśli dobrze pamiętam, gruchę 12m3

Z innej beczki: szukam świdra glebowego. Wynajem w naszym uroczym mieście nie jest niestety możliwy. Najbliższe są wypożyczalnie w Płocku i Toruniu, ale ich zabawki są za małe (90cm głębokości i 120mm średnicy). Mam do wykonania 75 dołków - teren gliniasty, więc słupki ogrodzenia muszę zabetonować gdzieś na 110cm - średnica nie mniej niż 25 cm, powinno dać obciążenie na poziomie 200kg. Rozważam zakup takiej zabawki (spalinowa, moc ok 3KM, cena ok 800zł) i szukam wspólnika lub dwóch/trzech - koszt powinien zwrócić się po kilku wynajmach. Chętnych proszę na PRIVa

jakub jankowski

pewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) )

jakub jankowski

pewnie to już nieaktualne, ale my braliśmy beton z więzienia w Mielęcinie. Było tanio. Wjeżdża się od Jana Pawła na parking chyba ppb (jakoś tak niedaleko za lasem, po lewej stronie jadąc w stronę Kruszyna). Może warto sprawdzić . (Jak nie Tobie to może komu innemu się przyda;) )

To właśnie jest betoniarnia Górażdże.

Trzy miesiące temu najtańszy beton (licząc beton + pompa + transport) był u W. Bosia. Liczyli dojazd z kilometra i czas pracy pompy tylko na budowie, a Górażdże liczyli czas pracy pompy od wyjazdu z betoniarni do powrotu, ciekawe jak szybko docierają na budowę. trzeba dokładnie policzyć całość i ile skasują jak Ci brak 1m3 betonu.

Witam wszystkich budujących!

Wczoraj odebraliśmy z mężem pozwolenie na budowę i w związku z tym postanowiłam dołączyć do grona "inwestorów z Włocławka". Tak naprawdę jesteśmy na początku drogi i nie koniecznie wiemy co nas czeka. My będziemy się budować w Kowalu. Marzy nam się "stan zero" jeszcze w tym roku. Teraz zaczynamy "wywiad" wsród innych znajomych budujących na temat gdzie?, co?, za ile kupić i załawić? Bo to będzie nasz pierwszy dom...Będę bardzo wdzięczna za każdą dobrą radę czy namiar na sprawdzoną firmę czy tanią hurtownię.

pozdrawiam

ulka_27