Lopesjus 30.01.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Na stronie http://www.gmina.wloclawek.pl/ można znaleźć informacje, jak można pomóc pogorzelcom ze Smólska. Poniżej zdjęcie tego, co pozostało z domu p. Orlińskich...http://www.gmina.wloclawek.pl/images/foto1bigPotrzebne są przede wszystkim materiały budowlane, aby na wiosnę można było przystąpić do odbudowy domu - z doświadczenia wiem, że po budowie zostaje wiele materiałów, których hurtownia nie przyjmie z powrotem, a z którymi nie do końca wiadomo co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraw 08.02.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 kraw -nowicjusz serdecznie wita wszystkich forumowiczów. Działkę kupiłem dając żonie akt notarialny pod choinkę. Jednakże po przeczytaniu wszystkich postów - zastanawiam się czy to na pewno był miły prezent?! Działkę kupiłem z warunkami zabudowy. Poproszę o pomoc w przedmiocie analizy warunków gruntowych - KTO I ZA ILE - by to wykonał - proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraw 08.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Nowicjusz serdecznie wita wszystkich forumowiczów. Działkę kupiłem dając żonie akt notarialny pod choinkę. Jednakże po przeczytaniu wszystkich postów - zastanawiam się czy to na pewno był miły prezent?! Działkę kupiłem z warunkami zabudowy. Poproszę o pomoc w przedmiocie analizy warunków gruntowych - KTO I ZA ILE - by to wykonał - proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 10.02.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Potrzebuję do ogródka - kamień do wysypania, ale zupełnie nie wiem gdzie można go kupić , a przede wszystkim obejrzeć. Może ktoś mi poda jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraw 11.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Ponownie witam wszystkich i ponowię swoją prośbę o podpowiedź przez kogo i za ile można zrobić analizę warunków gruntowych. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 18.02.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ponownie witam wszystkich i ponowię swoją prośbę o podpowiedź przez kogo i za ile można zrobić analizę warunków gruntowych. Z góry dziękuję np. http://www.geotest.com.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraw 19.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam Lopesjus i serdecznie dziękuję za podpowiedź. Zapytam przy okazji, czy korzystałeś z przedmiotowych usług, a w szczególności z tego fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.02.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Witam Lopesjus i serdecznie dziękuję za podpowiedź. Zapytam przy okazji, czy korzystałeś z przedmiotowych usług, a w szczególności z tego fachowca? Niestety, nie korzystałem. W ramach obowiązków ocenę warunków gruntowych wykonał mój kierbud, z zamiłowania geolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraw 22.02.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Niestety, nie korzystałem. W ramach obowiązków ocenę warunków gruntowych wykonał mój kierbud, z zamiłowania geolog lDzięki za kolejną informację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 10.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam ponownie wszystkich. Widzę że lopesjus dalej za mnie operuje na forum Ano ruszyło się powoli,okna wstawione(popełniłem największy błąd biorąc okna z dobroplastu) teraz hydrauliki walczą przyłączami i jakoś do przodu.......... Tak się zastanawiałem lopesjus właśnie dlaczemu u was całą zimę dym z komina nie ulatywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izucha 11.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Chcę zrobić podjazd przy garażu czy możecie kogoś polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 13.03.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam ponownie wszystkich. Widzę że lopesjus dalej za mnie operuje na forum Ano ruszyło się powoli,okna wstawione(popełniłem największy błąd biorąc okna z dobroplastu) teraz hydrauliki walczą przyłączami i jakoś do przodu.......... Tak się zastanawiałem lopesjus właśnie dlaczemu u was całą zimę dym z komina nie ulatywał Ulatywal, ulatywał. 5-6m3 brzozy poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 28.03.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Magda- w sprawie kamyków zadzwoń na Skoki, albo zapytaj "naszego koparkowego"- powinien mieć rozeznanie w temacie. A tak w ogóle to sąsiadki nie mogłaś zapytać bezpośrednio? Visser- miło, że wróciłeś po prze________rwie.. Lopesjus- przy takiej ilości spalonej brzozy, to chyba codziennie miałeś nastrojowe wieczory... Do wszystkich- gdzie poza składem na Miłej można kupić stal w rozsądnej cenie? Interesują mnie profile na ogrodzenie, głównie 100x100x30; 50x30x2; 40x20x2. Znalazłam dużo niższe ceny w Izbicy Kujawskiej, ale dochodzi cena transportu, więc na jedno wychodzi. Budujący na pewno będą mieli aktualne dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 05.04.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam, czy ktoś wie, gdzie można w okolicach Włocławka kupić drzewka, krzewy? (ale nie chodzi o sklepy ogrodnicze, bo tam trochę drogo...) Szukam trochę większych roślin , nie takich maleństw, jak w leśnych szkółkach (chciałoby się dożyć chwili, gdy będzie można usiąść w cieniu ) Ciekawe, czy zakładacie ogrody samodzielnie, a może z pomocą firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.04.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam, czy ktoś wie, gdzie można w okolicach Włocławka kupić drzewka, krzewy? (ale nie chodzi o sklepy ogrodnicze, bo tam trochę drogo...) Szukam trochę większych roślin , nie takich maleństw, jak w leśnych szkółkach (chciałoby się dożyć chwili, gdy będzie można usiąść w cieniu ) Ciekawe, czy zakładacie ogrody samodzielnie, a może z pomocą firm? Polecam wycieczkę do Bądkowa. Jest tam szkółka z BARDZO przystępnymi cenami. Krzaki po 6-7 zł,więcej na stronie http://niemczyk.agro.pl/ Koncepcję ogrodu zamówliśmy u p. Moniki Linowieckiej http://www.ogrodyprojekty.eu/kontakt.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 08.04.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Koncepcję ogrodu zamówliśmy u p. Moniki Linowieckiej http://www.ogrodyprojekty.eu/kontakt.htm W jakich widełkach cenowych mieści się powyższa usługa i od czego zależy oraz co zawiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 09.04.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję, Lopesjus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 10.04.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 W jakich widełkach cenowych mieści się powyższa usługa i od czego zależy oraz co zawiera? Koszt 500zł - ogólna koncepcja i kosztorys. Ogólna koncepcja zawiera opis ogrodu, listę proponowanych roślin, kolorystykę w różnych porach roku itp., opis architektury ogrodowej, oświetlenie i nawodnienie - daje to ogólny obraz tego, jak może wyglądać ogród. Cena to mniej więcej wypadkowa powierzchni do zaprojektowania - u nas dotyczy niezagospodarowanej połowy ogrodu, czyli jakieś 700m2. Byliśmy wczoraj w szkółce w Bądkowie, kupiliśmy kopane z gruntu tuje szmaragdowe (7zł sztuka) i dwa wiązy Wredei po 15 zł sztuka. Czynne również w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 14.04.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Byliśmy wczoraj w szkółce w Bądkowie, kupiliśmy kopane z gruntu tuje szmaragdowe (7zł sztuka) i dwa wiązy Wredei po 15 zł sztuka. Czynne również w niedzielę Mam w projekcie ogrodu kilka sztuk wiązów Wredei i jestem ciekawa jaka wysokośc jest tych za 15 zł. I jeszcze jedno pytanie do tych co aktualnie się budują. Interesuje mnie cena zrobienia elektryki, samej robocizny. Ile liczą sobie fachowcy od punktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 23.04.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Mam w projekcie ogrodu kilka sztuk wiązów Wredei i jestem ciekawa jaka wysokośc jest tych za 15 zł? 60-80cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts