Lopesjus 27.10.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 No nie mogles tak ze 4 miesiace predzej ))) sciagalem caly pojazd gresu i kosztuje on okolo 25-30 zl/t - ale transport okolo 2200 zl - to wychodzi 110-120 zl/t na miejscu we W-ku - ale przy 26t jesli bedziesz chcial kostke sciagnac na paletach (ja bralem kamien murowy) - to musisz liczyc ze taniej jak 200 za palete nie sciagniesz (przy 5-6 paletach) no chyba ze 24 palety i calego tira wezmiesz to na jednostke ci taniej wyjdzie jak sie oporzadze w ogrodzie to moze mi troche gresu zostanie - moge sie po kosztach podzielic wtedy ) Na ten grys się piszę. Cenę liczyłem już z Big-Bagiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkam43 20.11.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dołączam i ja. Jeszcze nie buduję, ale chcę zacząć w tym roku. Nie Włocławek, a odległy o kilka kilometrów Smólsk. Wybraliśmy ten projekt http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=17&a=19&sid=5 "Dopisywanie się" do grupy toruńskiej nie ma sensu, dzieli nas nie tylko 50km Piszcie więcej, z czego budujecie, jak wybraliście projekt, jak budujecie... Sam Włocławek jest dość senny, ale ten wątek wcale nie musi taki być. Pozdrawiam No to ja sie dołanczam budowa kolo lipna dom juz stoi otynkowany i ocieplony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkam43 20.11.2011 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam wszystkich czy ktos w okolicy zdecydował sie na pompe ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkam43 20.11.2011 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam wszystkich czy ktos w okolicy zdecydował sie na pompe ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkam43 21.11.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Pochwalę się kominem "tymi ręcyma oklejanym". Koszt ok 1650zł, własna robocizna. 22m2 okładziny kamiennopodobnej. Czas - ok. 3 tygodni (po godzinach + łikendy) , bo musiałem najpierw poprawić geometrię komina po moich "fachowcach". Miał byc piaskowiec, ale okazał się zbyt ciężki na ocieplenie http://img62.imageshack.us/img62/4742/20110831187.jpg Super podoba mi sie ja tez chce cos podobnego ale w ciemnym kolorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izkam43 04.12.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Tak, sprawdziłem kilka firm, może same żaluzje nie wyszły najtaniej, ale razem ze świetną bramą garażową na pilota i elektryką do żaluzji i dobrymi opiniami od znajomych o tej firmie to myślę, że to był najlepszy wybór. Życzę powodzenia Ja poprosze namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.12.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Kupiłem "pieklorza" na płockiej za rondem.Zobaczymy co z tego będzie.......... Kurde to ty już w kontakty z sołtysem wchodzisz??no ładnie ładnie....... jak tam Pieklorz? Mam ostatni w tym sezonie transport brykietu dębowego do kominków. Na hasło "murator" 50 zł rabatu na 1 tonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 16.01.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 witajcie jestem za Lipna dokładnie koło Rypina może mi ktoś podpowiedzieć hurtownie budowlane w miarę cenowo . pozdro dla wszystkich z grupy włocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 12.02.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 I grupa zamarzła na amen ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 25.03.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 przygotowanie do budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 02.04.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Potrzebuję ziemi do ogródka, może ktoś ma jakieś namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 05.04.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Potrzebuję ziemi do ogródka, może ktoś ma jakieś namiary. Z doświadczenia podopowiem tylko, żeby omijać ogólnie znanych dostawców kruszyw (piasku, żwiru, gruzu itp). Kupiłem w ten sposób ziemię "ogrodową" dwa razy, za pierwszym razem dostałem martwicę (chyba spod likwidowanej szklarni) - wyglądała świetnie, ale była kompletnie jałowa. Za drugim razem dostałem zwykła ziemię uprawną, prawdopodobnie z jakiegoś odłogu - efekt: wszystkie znany i nieznane chwasty.... Popytaj w hurtowniach ogrodniczych. Lepiej zapłacić więcej i oszczędzić sobie "niespodzianek". Wspomniany przez mnie Pan od kruszyw nazywa się Łowicki lub Ławicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 08.04.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Czy we Włocławku (lub rozsądnej okolicy) dostanę podkłady kolejowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 08.04.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 A co można z takich podkładów zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 10.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Czy we Włocławku (lub rozsądnej okolicy) dostanę podkłady kolejowe? Rózne takie tam.. Ja chcę "obciąć" skarpy http://assets2.ogrodowisko.pl/uploads/p/7/70847/original.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 03.05.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Oj niemrawa w tym roku grupa Włocławska.Czyżby kryzys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 03.05.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Polecicie jakiś dobry i nie drogi tartak. Szukamy drewna na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.M.O.K. 08.05.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Polecicie jakiś dobry i nie drogi tartak. Szukamy drewna na dach. Ja brałem z Rybnicy na dach, dechy na płot ze Smólska, a ostatnio dzwonilem do Izbicy Kujawskiej z zapytaniem o cenę deski modrzewiowej na taras i wiem że zamówienie powyżej 4 tys. zlotych dowożą za darmo. Generalnie wszędzie stała gadka, "tanio to już było", "trzeba zamawiać już teraz bo idzie w góre" "Lasy Państwowe to monopolista". Dla tych co już urządzają swoje ogrody http://www.kpodr.pl/index.php/component/content/article/75-aktualnoci/1260-xxxiii-dod-zarzeczewo- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.05.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 dechy na płot ze Smólska, Jeśli od p. Szafrańskiego, to już Popowiczki, prostszy dojazd z Pikutkowa Sensowne ceny ma też p. Komorowski w Nowej Wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroski 11.05.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Polecicie jakiś dobry i nie drogi tartak. Szukamy drewna na dach. Pozdrawiam budujących się w okolicach Włocławka Jak kupowałem drewno na więźbę rok temu, to dobre ceny miał tartak w Brzeziu. Był jakieś 50 zł na metrze tańszy niż Rybnica. daroski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts