EdytaPiotr 03.09.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 a gdzie tu jeszcze.....http://foto3.m.onet.pl/_m/0a23aa06fa4c80bbf3133b9b7bcdb827,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 03.09.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 E&P No nie jest źle....... Chyba, że chcecie się wprowadzić przed Gwiazdką- to jest źle Nieśmiałe pytanie: Dużo wydaliście do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 03.09.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 krótką odpowiedź masz na PW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b.k.s 04.09.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Witam grupowiczów po raz pierwszy Może ktoś mi poleci sprawdzoną ekipę do wmurowania gotowego metalowego ogrodzenia, ok. 50m; najlepiej z Włocławka lub okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaPiotr 05.09.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Sorry nie znam takowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 05.09.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witaj b.k.sNiestety żadnej ekipy polecić nie mogę, bo z takimi sprawami jak ogrodzenie staramy uporać sie we własnym zakresie i zdajac się na własne umiejętności. Znam ekipę, która pracuje przy firmie produkującej siatkę ogrodzeniową i zajmujacą się wykonywaniem podmurówek i montażem tejże siatki. Niestety od Włocławka oddaleni są ok 40km, ale możesz do nich przedzwonić: 063-273-85-49. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 05.09.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Wpadam nieczęsto niestety. No już wrzesień. I końca nie widać. Kafelkarze do du.... Łazienkę robią już 3 tygodnie - koszmar i ogromne koszty bo część kafli trzeba było zdjąć i dokupić. Generalnie przeprowadzka na przełomie września i października - nie mam wyjścia bo ludzie chcą już mieszkanie. A poza tym dokociłam się i jestem posiadaczka pięknego kota egzotyka. Piękny duet z moją persicą . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 05.09.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Aga- gratuluję potomstwa Z "fachowcami" faktycznie można dostać kota, szczególnie gdy terminy gonią, a gdy do tego dojdą nieprzewidziane, zawinione przez wspomnianych "..." koszty, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 05.09.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Lopesjus, ja prowadzę działalnośc w Bądkowie, znam tu prawie wszystkich, ale o Majchrzaku nies słyszałam, my mamy murarza z Zakrzewa, tak nawiasem mówiąc to mamy stemple na zbyciu, może ktos potrzebuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 05.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ula Ty to masz fajnie. Poczytasz sobie o naszych nieszczęściach i będziesz uczyć się na naszych błędach. My przy budowie drugiego domu też będziemy tacy mądrzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 05.09.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Taaaa, na błędach.... Gdybym może budowała własnoręcznie, to czyjeś błędy byłyby dla mnie wskazówką i nauczką. Niestety nie wierzę w nieomylność wykonawcy, a oni sami jakoś nie chcą się uczyć nawet na swoich błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 07.09.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 no i kicha. P. Pawlak, którego zamierzałem "wciągnąć" na listę płac, nabrał "budów" do wiosny 2009 (jak mógł! może powinienem mu pokazać projekt? gdyby zobaczył jaki jest zaje***ty, rzuciłby to co robi w diabły...)Podajcie namiary na priva, jeśli znacie jakąś w miarę porządną ekipę, gotową do zmagań od wiosny ale 2008roku. Do Moni i Wojtka - nie jestem w stanie potwierdzić czy P. Majchrzak jest z Bądkowa, gdyż notorycznie olewa, że do niego dzwonię. Mój plan optimum to stan "zero" w tym roku. Własnie złożyłem wniosek w "pikejoł-bipi" i czekam na kasę, a tu żadnej ekipy na horyzoncie. Mój przyszły kierbud namawia mnie na ekipę "młodych murarzy", dla nich byłby to 5-ty czy 6-sty dom, sam nie wiem... Przy okazji, abusrd ze wspomnianego banku - wśród dokumentów wymaganych do kredytu jest wyrys z ewidencji gruntów, nie ma za to kartki od spowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 08.09.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Lopesjus nasz murarz kończy u nas za około 2 tygodnie, robi szybko i dokładnie, tylko nerwus jak cholera. Gdzie budujesz? My w Wieńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 08.09.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 MONIA i WOJTEK - W Smólsku, 2km od Kruszyna, Nowej Wsi i Michelina... Podajcie namiary na swojego majstra, pogadać nie zaszkodzi. W jakim sensie "nerwus"? Ja też oazą spokoju nie jestem Pozwolenie na budowę uprawomocni się 18-go, potem jeszcze ze dwa tygodnie na kredyt (optymista ze mnie...), w tym czasie powalczę z humusem (60 cm) i zniweluję spadki - jeśli Wasz majster nie ma nagranej następnej roboty, to czemu nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 08.09.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 DO LOPESJUS!!! jakim cudem ty budujesz chalupke w tym samym "miescie" co ja??ja tez tam sie buduje podaj gg na priva to sobie jakos bedziemy pomagac opijac nasze wysilki....... a zapomnialem...dziendobry wszystkim pod koniec wrzesnia kazdy ma obiecana rybe kurde.......postaram sie napewno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.09.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 oj Visser, coś mi się zdaje, że Twoje ryby za bardzo lubią pływać Fajnie byłoby mieć budowę po sąsiedzku, ale w Smólsku niewielu ludzi się buduje, więc raczej bym zauważył wyciągane fundamenty (ludzie niechętnie sprzedają ziemie, choć okolica sympatyczna, do Włocławka dość blisko). Kiedyś chyba wyczytałem, że Ty budujesz w Wieńcu, czyli na ew. piwko najszybciej zaprosisz Monię z Wojtkiem.... z drugiej strony - piwa i pacierzu nie odmawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 09.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 jeszcze jeden drobiazg, moja praca polega na częstych kontaktach z Chińczykami. Ostatnio z Anetą (moją lepszą połową) zastanawialiśmy się nad ogrodzeniem z bambusu (lamele po ok 15 cm szerokości, 2-3m wysokie). Trwałość bambusu w naszych warunkach to ok. 15 lat, wkrótce będę znał ceny, koszt dostawy to ok 2600 $ - trzeba "tylko" ściągnąć cały kontener, szukam ew. wspólników Co sądzicie o tym pomyśle? Zakładam, że koszt jednostkowy będzie niższy niż zakup słupków i siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
visser 09.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 do lopesjus ja buduje w smolsku,jak jedziesz kolo parku w strone brzescia to zuzlowka to za torami,za pierwszym gospodarstwem po prawej jest moja dzialka i narazie jest lawa zalana i w pazdzierniku stawiam sciane z bloczkow...a widac wszytsko bo rozkopane i pustaki stoja na dzialce...a ty w ktorym miejscu budujesz??jak znasz ludzi ze smolska to buduje sie kolo pawlowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 10.09.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam budujących. Fajny pomysł z tym bambusem - widziałam takie ogrodzenie chyba u Mai w Ogrodzie. Oczywiście wszystko fajnie jeśli dom z zewnątrz i ogród utrzymany będzie w stylu ogrodzenia. No wiesz - drzewka bonsai itp. czyli ogród minimalistyczny. Visser pod koniec września z rybka zapraszam - może już będę mieszkać choćby jedną nogą - a na początku października to juz napewno. Także daj znać na pw (bo ostatnio nieczęsto tu wpadam) to sie umówimy tak żebyśmy byli w domku. Chętnie poznamy Cię osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIA i WOJTEK 10.09.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Lopesjus, dlaczego nerwus, ciągle coś mu się nie podoba, materiały ma na czas, niczego nie brakuje, a ciągle się czepia, z natury choleryk, ale dokładny i szybki, ekipa nie pijąca i nie wisząca na łopacie. Fundamenty zaczęli kopać 6 sierpnia, w tym tygodniu będą już robić dach, najpóźniej za dwa tygodnie powinni skończyć. Jak będę po południu na budowie, to zapytam o nr. telefonu, dlatego, że zmienił, a ja nie znam nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts