Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa włocławska

nowwi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam - troche mnie nie bylo bo dzieci chorowaly a reszta jak w tytule:

wykonawce szukalem od okolo 27 grudnia i juz w w pierwszej polowie stycznia mialem ze 4 chetnych - widocznie mam dobre kontakty - wszyscy mogli w tym roku - wybralem tego co moze najpredzej nie byl najdrozszy (zna ktos firme MAX z brzezinowej???)

w miedzyczasie pozowolenie tez dostalem

w miedzyczasie gmina sie zgodzila rozbudowac wodociag jak w 3 domy ssie tam stawilismy - wlasnie odebralem pozwolenie na budowe wodociagu - nich dzialaja

i wlasnie koncze papiery do kredytu zbierac

jak ktos che w CHF to polecam Deutsche bank z opcja kredyt w chf - i wyplacony w chf - franki biore i sprzedaje na gieldzie towarowej w warszawie - a dzieki takim smiesznym operacja finansowym to jestem w stanie dostac do 5 gr wiecej niz sredni NBP - wiec tu juz zarabiam - potem jak oddaje to tez w CHF i tez je kupuje na gieldzie i tez prawie po srednim nbp - wiec taniej niz w banku - na tych operacjach zarabia sie zrednio 10- 16 gr na 1 chf - polecam

i dzis juz nie wytrzymalem - wynajolem sobie koparke i kazalem kopac i kopac i kopac

ladnie caly humus wywiozl

wykopal mi dziurke na jakies 3 m gleboka - zobacze czy najdzie woda - bo w planie staw

kolega wycial mi dwa drzewa (bedzie ognisko)

teraz tylko wytycznie - mam dobrego geodete kolege do polecenia

i niech wykonawca wchodzii dziala

ah i taki maly drobiazg - musze zglosic rozpoczecie robot :)

i dla zainteresowanych - na koncu najwazniejsze - dysponuje spora iloscia - ciagle przybywa - sproszkowanego poliuretanu - ktory mozna uzyc do ocieplenia podlogi

oddam za symboliczne 2 zl za worek (okolo 18 kg) - transport wlasny

naprawde dziala - ja u siebie nasypie z pol metra

zainteresowanych zapraszam na priva lub 607172341

no mam nadzieje za zaraz powklejam jakies zdjecia

a po ile wychodzilo was ogodzenie typu slupki siatka + ewentualnie podmorowka - mozecie kogos polecic.

pozdrawiam

witam wszystkich 31-go marca sie wprowadzamy.3 miechy poslizgu.kominek z plaszczem juz grzeje .jest zaje......y.mam troszke gruzu do wydania za darmoche.jeszcze podziekuje za zabranie.chetnie podziele sie doswiadczeniami i kontaktami z budowy ,moze sie komus cos przyda.moze mniej bledow popelnicie przy budowie choc wszystkich sie nie da uniknac.potrzebuje drewno lisciaste moze byc w calosci,niepociete,lub do sciecia.sam odbiore.tylko NIEDROGO.moj mail [email protected] .pozdrowiska

Witam

ludzie: kto i po ile wam robil dach?

ile za wiezbe - czy od metra powierzchni czy od m3 zuzytego drewna

ile za deskowanie - jesli robione

ile za pape

iie za laty i dachowke ewentualnie ile za inne pokrycia

kogo byscie polecili???

Lopesjus - powiedz kiedy bedziesz u siebie na budowie - to ci podrzuce ten poliuretan do obejrzenia i chetnie porozmawiam o skosnookich kolegach :)

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne, http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji :D

Agata, fajnie masz...

Ja szukam inspiracji jak zaczarować drogę, żeby stała się przejezdna i nie utonęły ciężarowe samochody. Zaczęliśmy nawozić gruz pożyczoną przyczepką i okazało się, że nawieziony gruz to kropla w morzu, a ww. sprzęt "rozkraczył się" i mieliśmy niemały problem.... :-?

Miasto drogi nie przejmie, bo zwyczajnie nie chce dodatkowego problemu, a ja siedzę i się martwię.....

Lopesjus- namiarów na wykonawców więźby nie podam, sama będę miała ekipę jednoosobową z pomocnikiem, a dachówki założy mi znajomy, więc taki układ kombinowany.

Wy już jesteście na innych etapach budowy, ale może obiło Wam sie o uszy gdzie jest gazobeton w rozsądnej cenie, interesuje mnie cena oficjalna, tzn. z VAT (bank :x )?

Mogą to być okolice Włocławka.

kupowałem Solbet po 11,06 (240 odmiana 500 P+W), do każdej palety worek kleju, transport w cenie. Zakup w Drebecie. Mój kuzyn kupił tanio YTONGa w Wektrze (10,80), ale bez kleju, parametry jak wspomnniany wyżej Solbet. Wiem, że w Wektrze mogą zaoferować dość tanio solbet odmiany 600, z uchwytem montażowym, bez kleju (luzem, paletowany chyba przez nich na placu) - tanio, bo kupili sporą ilość prawie pół roku temu.... tylko trzeba ich przycisnąć

Z innych bajek:

- więźba - zamówiłem u p. Komorowskiego w Nowej Wsi - cena 845 brutto za 1m3 (bez faktury)

- strop - najtaniej wyszło w Drebecie ("garki" i belki Terriva z Solca Kuj.). Dziwna sprawa wyszła z przedstawicielem z Czamaninka, oni mają jakąć chorą strategię sprzedaży, bo ich produkt jest tańszy w Wektrze)

- nadproża - zdecydowałem się na belki L-19, coby uniknąć bałaganu na budowie

- kominy: kupłiem Schiedla (Rondo Plus), w Wektrze dawali 7% i jakoś nie byli skłonni do dalszych negocjacji (a w Drebecie dostałem 15%), albo w Wektrze mieli słabszy dzień, albo mają zaległości wobec Schiedla :-)

Zabieram się za dach.. o efektach napiszę

lopesjus polecam ci firme WEKTOR na mielecinie.na jana pawla ,100m przed mielecinska po prawej stronie .to grupa pracownikow ktora odeszla z wektry i sami handluja.w tej samej cenie co wektra dostalem u nich o klase wyzsza dachowke i o rozmiar wieksze okna dachowe fakro.a plytki wybralem w vemie ,a zamowilem te same w niepozornej firmie 100m przed mc donaldem na trasie(bylo taniej),drewno kupilbys taniej u szafranskiego (tartak miedzy smolskiem a pikutkowem).po teriwe lepiej jechac osobiscie do czamaninka.zamow wiecei reszte zabiora.ruskowa polecam przedstawiciela solbetu z aleksandrowa kuj.jest tanszy niz wloclawski(tez doradzam osobista wizyte)podaj namiary gdzie potrzebujesz ten gruz na utwardzenie moze cos sie da zrobic.pozdrawiam