Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa włocławska

nowwi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

musi być betonowy. Te wszystkie ogłoszenia dotyczą gruzu rozbiórkowego. Znalazłem nawet ogłoszenie na Allegro, gruz był za 1zł, chyba ze 300 ton (na Grodzkiej), ale niestety pomieszany i w dużych bryłach. Wyszłoby dość tanio, najem ładowarki i transport razem nie więcej niż 1000-1200zł, ale.... cegła będzie się lasować. Mam teren gliniasty, więc muszę zrobić podkład jak Rzymianie - raz a dobrze.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich z Włocławka i okolic :-)

Ja niestety swojego domu nie buduje wiec troche nie pasuje do tego tematu ale jestem "małym magikiem" który potrafi zmieniać stanu domu, z surowego na "pod klucz"...kto chce to zrozumie o co mi chodzi:)

Służe również swoją wiedzą w zakresie remontów i wykończeń wnętrz. Jesli macie jakies problemy piszcie do mnie.

Pozdrawiam całą grupe.

Sławek

• 2 weeks później...

Witam, szukam firmy wykonującej (lub sprzedającej materiały ogrodzeniowe) ogrodzenia, płoty, siatki itp. we Włocławku i okolicach. Jakby ktoś znał firmę godną polecenia to proszę o info.

Izucha, u mnie robił Dariusz Miziołek, tel. 603228489. 30zl/m2 wraz z tynkiem o ile dobrze pamiętam.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do grona :D

na razie jestem na etapie załatwiania formalności z wlasnością działki, projekt wybrany na 99% dogodny c148c z muratora http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=506&IdKolekcji=12&nr=136 buduje ktoś ten domek?

Chętnie skorzystam z waszego doświadczenia, bo laik ze mnie totalny (z męża też)

Macie namiary na architekta do adaptacji projektu?

Pozdrawiam wszystkich

Witaj w grupie W :lol:

Jeśli mogę dodać coś od siebie, to wybierając projekt domu priorytetem był dla mnie zadaszony taras i dodatkowe pomieszczenia na tzw. graty, króre w bloku mieściły się w 2 piwnicach. Mam sporo znajomych ktorzy mieszkają w domach, jedni mają tarasy zadaszone, inni nie, ale jeszcze nikt nie powiedzial, że cieszy się z braku tarasu, częściej słyszę że popełnili błąd nie uwzględniając tego na etapie wyboru projektu. Może to kwestia potrzeb, ale moi rodzice mają zadaszony i zawsze gdy u nich jestem, uwielbiam tam przesiadywać bez względu na panujacą pogodę. Do mojego domu przeprowadzę się za ok. 1 miesiąc i już teraz widzę, że gdyby nie spory strych, 2 garderoby, pralnio-suszarnia i 2 schowki za ścianami kolankowymi byłoby ciężko upchnąć "dorobek życia".

Ale tak jak wspomniałam, to kwestia indywidualnych potrzeb.

Pozdrawiam i życzę duuuużo wytrwałości.

Witaj w grupie W :lol:

Jeśli mogę dodać coś od siebie, to wybierając projekt domu priorytetem był dla mnie zadaszony taras i dodatkowe pomieszczenia na tzw. graty, króre w bloku mieściły się w 2 piwnicach. Mam sporo znajomych ktorzy mieszkają w domach, jedni mają tarasy zadaszone, inni nie, ale jeszcze nikt nie powiedzial, że cieszy się z braku tarasu, częściej słyszę że popełnili błąd nie uwzględniając tego na etapie wyboru projektu. Może to kwestia potrzeb, ale moi rodzice mają zadaszony i zawsze gdy u nich jestem, uwielbiam tam przesiadywać bez względu na panujacą pogodę. Do mojego domu przeprowadzę się za ok. 1 miesiąc i już teraz widzę, że gdyby nie spory strych, 2 garderoby, pralnio-suszarnia i 2 schowki za ścianami kolankowymi byłoby ciężko upchnąć "dorobek życia".

Ale tak jak wspomniałam, to kwestia indywidualnych potrzeb.

Pozdrawiam i życzę duuuużo wytrwałości.

• 2 weeks później...