tommyk 12.09.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Asiondek ja z przykrością stwierdzam że tak właśnie jest z tymi fachowcami. Tylko ci właśnie sami fachowcy zapominają o jednym... Taka sytuacja nie będzie trwała wiecznie, rynek się ustabilizuje i niestety będą się prosić o pracę.Wymagania mają wysokie ale gorzej z jakością. Brak słów.Myślą że jak ci bardziej bystrzy wyjechali to znaczy że są tacy suuper a i wtedy cenią się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bsia 15.09.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum i od razu mam pytanie. Czy ktoś z Was zrobił już ocieplenie poddasza bądź będzie to robił. Chodzi o położenie wełny, płyt KG i szpachlowanie. Jaka jest cena tej usługi w Koszalinie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bratles 16.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Witam ! Pozdrawiam wszystkich wybudowanych , budujących i chcących budować. Już dawno nie pisałem na tym forum ale po 4 latach w końcu się zlitowali i dali mi WZiZT-(a raczej to wyłaziłem) – och ten RATUSZEk w Koszalinie; wybraliśmy dom - http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/retro/ - prawda ze fajny; teraz potrzebuję namiarów na architektów oczywiście najlepszych i najtańszych. Może Ktoś z już wybudowanych bądź budujących się da uprosić i wpisze numerek telefonu do architekta z którego usług skorzystali i nie są zawiedzeni z jej bądź jego usług( przeglądnąłem całe nasze 13 stron i nie zauważyłem ani jednego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 17.09.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 ja z czystym sumieniem moge polecic p. Oberskiego - 502257040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 17.09.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 a i u mnie pan Janek OBERSKI robił ....polecam również wizytę na jarzębinowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 17.09.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 tak ja jestem umówiony na wykonywanie sufitów z karton-gipsu oraz na ocieplenie. Ceny zaczynają się od 35 zł do 60 zł za m2 sama robocizna oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 17.09.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 szukam kogoś kto sprytnie czytaj sprawnie rozgarnia ziemię i równa teren spycharko-koparką taką lepszą typu np CASE lub coś innego byle nie ostrówkiem czy ursusem. Bo te kopcą, wyją, pierdzą a nie pracują. Szukam także kogoś kto przywozi ziemię pod trawnik i drzewka zielone do ogrodu. Jeśli macie jakieś namiary to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolifun 17.09.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam. Potrzebuję dekarza.. dobrego dekarza, aby w czasie wichury dach nie odleciał. Sprawdzałem wspomnianego wyżej Pana Mirka, przyjmuje dopiero na kwiecień. Właśnie zalałem chudziak, mury już dawno stoją i lada moment robię zbrojenie pod terive. W połowie października wszystko będzie gotowe dla dekarza na cały kompletny dach. Proszę o pomoc. Kolifun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratles1 17.09.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Dziękuje DABER1980 i ASIONEK - jak już para osób piszę że dobry znaczy że dobry ten pan Oberski -musze go zaatakować bo mam ambicję w tym roku nawet w grudniu wyjść z ziemi . już sie tyle naczekalem ż e nie mogę zmarnować tego czasu.Pozdrawiam (Bratles=bratles1- coś namieszałem nakoncie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 17.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 tommykpodaje namiary na koparkowego 602276911 nie wiem jak się nazywał sprzęt ale był fajny i Pan też bardzo miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 19.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Poszukuję kogoś kto przywozi czarnoziem, lub dobrą mieszaninę na trawnik i pod drzewka zielone na działkę wokół domu. Jesli macie kogoś sprawdzonego to proszę o telefon, sprawa pilna, mam czas do końca tego tygodnia. Potem klapa bo robią mi kostkę brukową wokół domu i podjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 21.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Ponawiam prośbę o dekarza. Dach pokryty papą, pokrycie blachodachówką Corona. kontrłaty i łaty już mam, materiał też już zamówiony na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatka35 22.09.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 namiar na dobrego i taniego przez mnie sprawdzonego dekarza podałam na pw uważam że można na nim polegać prace wykonuje prawie w 100% sam dokładnie i dość szybko u mnie robił 3 tygodnie i prawie zawsze był sam mówi ze tak mu sie lepiej pracuje bo lubi sam wszystkiego dopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 29.09.2007 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 witam. poszukuje stempli budowlanych (2,80-3,00m) mogą byc używane, jeżeli ktoś ma do odstąpienia lub namiary gdzie je dostac to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 03.10.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witajcie My już ruszyliśmy. Czekamy teraz na pierwszy strop Teriwa i doczekać się nie możemy Ktoś się może orientuje ile można na taki stop czekać???? Poza tym rozglądam się już za dachówką . I jak na razie mój wybór padł na firmę Euronit. Czy ktoś ma może dachówkę cementową tej firmy??? Co możecie o niej powiedzieć??? No i wciąż szukam okien ale kiepsko mi to idzie bo kompletnie nie znam się na parametrach. Co możecie mi polecić???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 03.10.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 jesli chodzi o dachowke, to ja wybralem prodach, bo troche tanszy chyba od euronitu a jakosc podobna. czeka na mnie juz na placu w careco. (i pewnie jeszcze troche poczeka) za oknami zjezdzilem caly koszalin, i zdecydowalem sie na fabryke Lastrik na slowianskiej. profile schuco, do najtanszych nie naleza jesli chodzi o pcv, ale sporo forumowiczow je poleca, (5 komorowe, solidne wzmocnienia w profilu). jednak cala budowa mi sie przesuwa i bede dopiero skladal zamowienie po nowym roku.Tur-plast (ul. Lechicka) tez robi Schuco, daja inne okucia. jesli chodzi o okna, to jak sie dobrze rozejrzysz to jest sporo producentow i przedstawicieli w Koszalinie. mozna zglupiec. oprocz wspomnainej fabryki Lastrik i przedstawiciela Tur-plastu polecam odwiedzic przedstawiciela firmy Redan (ul. zwyciestwa - okolice kwiaciarni emka) i M&S - vis a vis cmentarza. Drutexy i inne chyba mozna odpuscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 06.10.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam, nadal poszukuję hydraulika do podłączenia do kanalizy. Studzienka kanalizacyjna jest na granicy działki, trzeba doprowadzić kanalizę do domu. Budowa koło Koszalina. Może ktoś może polecić dobrego fachowca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekalog 07.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Pilnie poszukuję wykonawcy instalacji CO. Ten na którego mam namiar zwodzi mnie od 4 miesięcy. Przyjdę w przyszłym tygodniu, za dwa dni zaczynamy itp. Czekałem na niego bo naprawdę robi dobrze i solidnie ale miarka się przebrała. Macie kogoś godnego polecenia? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 09.10.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 witam, czasami warto przejrzeć wcześniejsze posty zeby nie robić tłoku numery: Lusawa Andrzej - hydraulik kanaliza - 501324364 uwaga na głos - jest chyba po operacji krtani, ale fachowiec dobry co - p.Leszek 604824862 - też godny polecenia ostateczną decyzję pozostawiam inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 10.10.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Hydraulicy robili u mnie kompleksową instalację CO i CWU w pierwszym domu oraz to samo + kominek z płaszczem wodnym i sterowaniem elektroniką w drugim domu. Zdecydowanie polecam. Większą robotę robią w trzech. Artur 604 22 13 17 oraz Radek 606 75 43 44, nie wiem jak z terminami ale normalnie pracują w firmie robią na fuchy popołudniami i w weekendy. Ja mam okna z TUR-Plast Czaplinek i naprawdę nie narzekam są ładnie wykonane. Gorzej jest z ekipami monterskimi trzeba uważać bo potrafią źle je obsadzać. Nie wiedzieć czemu ekipy się co chwilę zmieniają. Co do profili to też sziko Pan Szylman właśnie skończył u mnie układać kostkę brukową, aktualnie szukam dobrego sprawdzonego glazurnika, najlepiej kogoś z polecenia waszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts