szpakmarceli01 20.04.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Wstawiam dziewiczego linka może się uda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d265c60db4ea9bc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c2e17844ab42b5f3.html Tak to mniej więcej wygląda na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 02.05.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Mam do oddania profile CD 60 4 metrowe do zabudowy karton-gips, za połowę ceny 18 szt. Chętnych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 05.05.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Hej , co do okien to jest wiele firm, natomiast co do jakości to rożnie bywa, no i kwestia jest obsługi posprzedażnej. W Koszalinie jest kilka m.in, Tur-plast, Oknoplast, Avante Womib.Wszystko zależy czego się oczekuje od okien. Nie sam wygląd jest najważniejszy i same komory . Są jeszcze okucia i szyby itd. , itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misialki 06.05.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 My mieliśmy trochę nietypowe okna i jako jedna z niewielu firm która zgodziła się je wykonać była firma PPU "DACH". Robią na profilach Veka no i produkcja jest na miejscu co nie było bez znaczenia. Jedno z okien wykonane było źle (otwarcie na zewnątrz) i w sumie nie było problemu z wymianą. Nie ma pośredników nie ma na kogo zrzucać winy: - O Boże okno otwiera się na zewnątrz- Przecież sami panowie robili pomiary- No ale na dokumencie produkcyjny było takie- Ale mnie nie obchodzi co było na waszym wewnętrznym dokumencie - to już wasz problem.- Mam pan racje, za kilka dni przywieziemy nowe. Fakt że było to ponad 2 tyg, ale okno nietypowe z łukiem - chyba nieźle na tym stracili bo raczej nie znajdą nikogo na takie coś. Nie wyobrażam sobie jak bym to robił przez przedstawiciela, a producent gdzieś w innym mieście. Na pewno przedstawiciel chciałby zrzucić winę na producenta a producent na źle wysłane zamówienie. Mogłoby się trochę ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszaliński Rozmaryn 07.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 My tez tam zamawialismy, mamy piekne trzy-szybowe, U-0,7 Jetsemy zadowoleni. Zamawiamy tam teraz drzwi wejsciowe do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 08.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 HURA!!! Niektórzy urzędnicy to jednak ludzie! Dostaliśmy pozwolenie na przydomową oczyszczalnię ścieków!!! Ależ jestem dumna z mojej wytrwałości i cierpliwości... A mój Małż jaki szczęśliwy, że w portfelu tyyyle kasiorki zostanie P.S. Dla wszystkich nadal walczących o pozytywną decyzję - bądźcie cierpliwi, chwytajcie się każdego możliwego przepisu, który stanowi na Waszą korzyść i piszcie odwołanie za odwołaniem, wkońcu się Wami znudzą! "Koszaliński Rozmaryn" - służę radą w kwestii technicznej załatwienia dokumentu Pozdrawiam i trzymam kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszaliński Rozmaryn 12.05.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Gratuluję oczywiście przydomowej oczyszczalni ścieków!! Z porady baaaaardzo chętnie skorzystamy piszcie na priv. Ja na razie wyslaalm pismo - cisza. Termin mija w przyszłym tygodniu. zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 18.05.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Widzę, że to my będziemy korzystali z Waszych porad Z tego co pamiętam to w wydanych warunkach mieliście wpisane szambo bezodpływowe? Chęć wybudowania POŚ zgłosiliście do Urzędu w którym składaliście wniosek o wydanie warunków czy do Starostwa? Ja też na tą chwilę w warunkach zabudowy mam wpisane szambo (ze względu na bliskie sąsiedztwo kąpielisk - decyzja sprzed roku). Teraz dostałam decyzję, że kąpieliska blisko nie ma i nie wiem czy raz jeszcze składać papiery do UMiG o wydanie nowych warunków zabudowy czy już tylko zgłosić chęć budowy w Starostwie i czekać 30 dni na ich ewentualny sprzeciw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alime 21.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 witam,jestem na etapie wyboru okien czy mozecie kogos polecic? chodzi o okna plastikowe. Ma ktos okna z firmy Plastico z Kołobrzegu?czy jestescie zadowoleni z wyboru? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 21.05.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 My zdecydowaliśmy się na okna firmu TUR-PLAST. Z doświadczenia wiem, że mają dobrą jakość. Być może nie nalężą do najtańszych, ale w końcu to wybór na lata. Jeśli wybieracie kolor wystepujący w standardzie to całkiem możliwe, że traficie na jakąś promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta i Wojtek 01.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Czy ktoś z was zetknął sie z firma od tynków i posadzek - TP tynki-posadzki Urbaniak & Lisowski ??? ...jeśli tak poprosze o opinie , moga byc na priv by nie urazić w/w ...Ustka pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 02.06.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie do BoBoW i Sławka W chcę założyć wentylacje mechaniczną. Możecie mi podać namiary na tą firmę z Poznania. Jak się z nimi współpracowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkad 02.06.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Jeszcze jedno poszukuję dobrego instalatora do instalacji kotła na olej opałowy, gazowy. Może mi ktoś kogoś poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 02.06.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam wszystkich! Mam pytanie do BoBoW i Sławka W chcę założyć wentylacje mechaniczną. Możecie mi podać namiary na tą firmę z Poznania. Jak się z nimi współpracowało? Z tego co mi wiadomo była to firma EMKA z pod Wrocławia. Mają odziały w całej Polsce również w Poznaiu. Ja napisałem maila i przydzielono mi inżyniera prowadzącego z oddziału poznańskiego. Konieczne jest przesłanie rzutów, przekrojów, planowanych zmian i w odpowiedzi otrzymałem wstępny schemat przebiegu instalacji i usytuowanie reku. Otrzymałem wskazówki dotyczące wymaganych prac na etapie stanu surowego (przejscie GWC pod ławą fundamentową, podejście kanalizacyjne pod rekuperator). Jestem na etapie etapie układania więzby dachowej i to jest czas by odnowić kontakt z Panem Piotrem w celu wykonania szczegółowego projektu. U mnie firma EMKA będzie wykonywała usługę kompleksowo, od projektu przez montaż do serwisowania. Zamontują reku z górnej półki firmy Stork Air 350. Na razie obsługa jest profesjonalna, żadne z pytań nie pozostało bez odpowiedzi. Decydując się na nich trzeba mieć świadomość że nie będą najtańsi, należą do najdroższych systemów wentylacyjnych na rynku, ale profesjonalizm kosztuje. Systemy z reku np, Bartosza są znacznie tańsze. Wychodze jednak z założenia że dachówki, okien czy reku nie zmienie przez wiele lat i kupuje te znane i uznane. Można sporo wyczytać na ich stronie i tą drogą również nawiązać kontakt : http://www.rekuperatory.pl/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 04.06.2009 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Cześć.Jesteśmy już po zakupie działki,czekamy teraz na warunki przyłączenia mediów.Teoretycznie wybraliśmy już projekt ale zanim go kupimy chcielibyśmy skonsultować go z jakimś fachowcem,który robi adaptacje.Wczoraj byliśmy już u jednego i przedstawił nam swoją ofertę: zmiany w projekcie,geodeta,badania geotechniczne,projekty przyłączy i cała pozostała papierologia ok.9 tys.Czy to dużo jak na Koszalin?Może możecie polecić kogoś jeszcze dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 09.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy możecie kogoś polecić do wykonania ogrzewania podłogowego? Szukam jakieś sprawdzonej i najlepiej nie drogiej ekipy czy też firmy. Witam sąsiadów ze Mścic Nam podłogówkę, piec gazowy, kominek z płaszczem wodnym i solary oraz całą hydraulikę robiła firma z Koszalina ESG ul. Morska 20. Szybko sprawnie, fachowa porada. SUPER. Gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 11.06.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 My też będziemy budować w Mścicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 11.06.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 No to miło, witamy !! Na jakiej ulicy stanie wasz domek. My stawiamy na Tulipanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiaaa 12.06.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 My też Załatwiamy teraz papierki do pozwolenia.Poza tym szukamy jakiegoś niedrogiego osobnika który zrobi nam adaptację projektu.Może znacie kogoś takiego? Ale numer...No...Wygląda na to ,że będziemy sąsiadami.O ile dadzą nam pozwolenie i szanowny bank udzieli kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Zbyszek 13.06.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Wasz domek stanie prawie na końcu ulicy po lewej stronie, na przeciwko fundamentów które stanęły i stoją No to witamy Nam adaptację projektu robił pan Maciejewski z Koszalina z ul. Sianowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts