Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa koszalinska

lewy849

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja zamawiałem połowe armatury i białego montażu.

Trzeba przejrzeć ceny bo u innych da się niektóre rzeczy taniej.

Ale generalnie jesteśmy zadowoleni.

Zamawialiśmy:

- 2x bateria Grohe

- 1x komplet Hansgrohe (bateria wannowo-prysznicowa + umywalkowa)

- 1x wanna KOŁO

- 1x Kabina Cersanit

Wszystko doszło w dobrym stanie i w ciągu 4 dni. Odbiór od nich z magaznu taxówką bagażową.

@leone:

- stropy i nadproża - najtaniej zrobić monolitycznie; ale żeby przyspieszyć można wziąć prefabrykowane - albo systemowe albo np. z Przemysłówki

- systemy kominowe - dość tanio i dobrze wychodzą IBF

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Muszę wybrać jakąś firmę do monitoringu budowy. Może ktoś polecić lub przestrzec przed jakąś? W sumie w Koszalinie wielkiego wyboru chyba nie ma? Czy system alarmowy instalować we własnym zakresie (znajomy instalator) czy ich ceny za instalacje i jakość tej instalacji są na normalnym poziomie? Jakie ceny abonamentów oferują (to na pewno uzależniają od okresu umowy)?

Podzielcie się z kogo korzystacie i jakie jest wasze zdanie.

• 2 months później...
witam jestem tu po raz pierwszy,jestem parkieciarzem z 20 letnim doświadczeniem w branży,właśnie jestem na etapie kupna starego domu do totalnego remontu i rozbudowy,spodobał mi się ten temat forum pewnie będę tu zaglądał częściej,jakby były jakieś pytania odnośnie parkietów to służę swoją wiedzą i doświadczeniem

po paru miesiącach bez internetu:( domek dalej wykańczam mieszkamy juz w nim od czerwca. od czasów położenia tynku wew i posadzek robie w nim wszystko sam. Aktualnie ocieplam dom styropian 15cm classic Arbet kleje na piankę. pow ścian około 210m2. Klej do siatki firmy fast. Materiały zakupiłem w hurtowni T&M. ceny mają naprawdę konkurencyjne.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Polecam złapać jakąś ekipę z Bytowa. Są chyba 3 działające obecnie na oś. UE. Nie słyszałem, żeby ktokolwiek narzekał. Ale to może w godzinach pracy osobiście się przejdźcie i poszukajcie. Zazwyczaj wożą ze sobą przyczepę kempingową.

Niestety ekipy murarzy są krótkotrwałe. Nawet jak "firma" działa kilka lat to pracownicy zmieniają się praktycznie co sezon. Jak komuś wybudują super - to za rok może się okazać, że tak super nie będzie.

Tak było u mnie. Ekipa z Malechowa wybudowała w okolicy około 10 domków przez 2 poprzednie lata. A na sezon 2011 praktycznie cała ekipa się zmieniła - i musiałem ich wyrzucić po wylaniu wieńca.

• 1 month później...

Witam wszystkich serdecznie,

na tym forum jestem po raz pierwszy i chciałbym skierować swoją ofertę do firm jak i osób prywatnych. Prowadzę firmę elektryczną z usługami w szerokim zakresie. Gdyby ktoś był zainteresowany zapraszam na stronę http://www.elnort.pl

• 3 weeks później...
Przymierzałam się, ale ostatecznie wyszło mi taniej w innych sklepach.

Nie wiem kto i jak pytał - ale: My kupiliśmy prawie całą armaturę u nich. Koszt dowozu do magazynu w koszalinie jest jakiś znikomy. Pozniej mozna sobie wziąć taksówkę bagażową czy coś.

Ja kupiłem:

- 2x bateria umywalkowa grohe

- 1x komplet baterii łazienkowych hansgrohe

- 2x panel prysznicowy Deante

- 1x wanna koła

- 1x kabina cersanitu

Wyszlo najkorzystniej przy tych produktach. Ale nie wszystkie były konkurencyjnych cenach. Trzeba wybierac.

Ale terminow dotrzymywali. Bez problemów generalnie.

Umywalki z szafkami (2 sztuki) kupilismy w IKEA. Przy tej wielkości kótrą wybraliśmy to nawet z dojazdem się opłaciło. A są super w utrzymaniu. Zdecydowanie polecam.

• 4 weeks później...
  • 9 months później...
  • 2 weeks później...

zadzwoń do SAKa. Oni mają kruszarkę więc większość betonu rozbiórkowego idzie przez nich.

możesz skontaktować się z Infrabudem na budowie Wojska Polskiego bo tam zdejmują trylinkę, która była pod asfaltem.

Wkrótce ruszą z frezowaniem asfaltu i robiórką chodnika Wałdysława IV przy wylocie na Jamno więc jakoś materiał będą mieli.

Proponuję podpytąc - ale najlepiej kierowników na budowie.

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witam

Buduję dom w Niekłonicach. Na obecnym etapie poszukuję dobrej ekipy od tynków. Czytałem pozytywne opinie o p. Gołdzie. Może ktoś ma aktualny kontakt do niego? A może ktoś poleca kogoś innego z dobrą opinią?

• 2 weeks później...
Witam

Buduję dom w Niekłonicach. Na obecnym etapie poszukuję dobrej ekipy od tynków. Czytałem pozytywne opinie o p. Gołdzie. Może ktoś ma aktualny kontakt do niego? A może ktoś poleca kogoś innego z dobrą opinią?

Witam.

Polecam tynki Adamowski Mariusz - 602 322 506.

posadzki 601 674 820 Dziubek.

1-2 dni posadzki 200m2

około 2tyg. 600m2 tynków

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

Witam

Jak potrzebują Państwo materiałów budowlanych, projektanta czy kierownika budowy bez ograniczeń lub rzetelnej firmy, która wykona Państwa dom to proszę o kontakt. Współpracuje z wykonawcami, projektantami, kierownikami budów. Potrzebują Państwo wyceny materiałów, nie ma najmniejszego problemu. Wyliczam ilość materiału i jego ceny na podstawie projektów. Zapraszam do kontaktu

• 1 month później...

Witam , jestem nowy,buduję dom pod Kołobrzegiem ale z racji pracy w Koszalinie trafiłem w poszukiwaniu okien m.in do firmy Womib w Koszalinie mają okna kilku producentów, ceny rózne jak i u innych dealerów, ale przekonuje mnie na tą chwile obsługa i chęć wyjaśniania mi moich wątpliwości. Czy ktoś może coś o nich powiedzieć?. Będę wdzięczny. Darek

Ps. Jakie drzwi na zewnątrz polecacie?