Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa koszalinska

lewy849

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najtańszą stal kupisz u Pani Danuty Bąkowskiej (tel. 094 345 16 25) - dostarcza stal od 16 lat bezpośrednio z hut największym firmom w Koszalinie jak np. Przemysłówka. Zadzwoń do niej. Możesz powołać się na mnie.

Materiały na ściany kupuję w MegaSytemie na Słowiańskiej. Można z nimi negocjować ceny i są często naprawdę konkurencyjni. Odradzam Tęczę. Hurtownia bardzo duża, ale ceny niektórych materiałow znacznie zawyżone. W MegaSytemie mozna towar zamawiac na telefon i brac go na WZ, a co zostanie oddawać. Gorąco polecam. Dodam, że wcześniej złożyłem oferty kilku hurtowniom z czego ta dała mi najniższe ceny na potrzebne materiały.

Beton kupuję w Górażdże - wjazd od ulicy Bohaterów Warszawy - tel. 094 347 17 39. Jakość samego betonu jest naprawdę bardzo wysoka. Do jego produkcji mają całkowicie skomputeryzowaną mieszalnię, a do tego robią go wyłącznie na kruszywach płukanych. Cena również jest bardzo atrakcyjna, ja dostałem B20 za 183 zł/m3, a B12,5 za 171 zł/m3 (netto). Dodam że porównałem wszytskie mieszalnie i ta wypadła najkorzystniej. Pisałem o tym wyżej.

Piach sortowany w dobrej cenie dostaniesz w żwirowni Ratajki - tel. 694 481 082. Maja własny transport (samochód 25 t).

Pozdrawiam

Sławomir Wróbel (vel Sławek W.)

Cześć Kathleenka

Ja budowałem z bloczków od Pana Kafla. Są pierwszej jakości, ładnie zrobione, z dobrze zawibrowanego betonu, z kątami prostymi i co więcej niektóre z nich mają specjalne nacięcia na 1/3 lub 1/2 długosci do łatwiejszego ich dzielenia. Nr tel. 601 090 339 (Pan Grudzień - zajmuje sie zamówieniami i sprzedażą)

Cena jest najniższa w Koszalinie - 2,1 zł sztuka. Za transport z HDS płacisz 50 zł (6 palet x 60 bloczków = 360 szt). Jeżeli samochód może wjechać z przyczepą i z nią zawrócić na twoim placu budowy to jednorazow może zabrać 760 bloczków - cena transportu jest cały czas ta sama - 50 zł. Musze cię zmartwić ale od tych cen nie utargujesz juz nic.

Pozdr

Sławek W.

dzum żebyś nie musiał więcej pytać:

Urbański Zbigniew - 602276911

Gozdal Kazik - 663786040

Obydwoje sprawdzeni na placu budowy, jeden przeze mnie a drugi przez sąsiada. Wrażenie - pełne zadowolenie z wykonanej pracy.

Najlepiej umawiaj się na ściągniecie humusu spod domu (obrys domu + 1 m od kazdej ze ścian zewn.). Cena za średniej wielkości dom to 400-500 zł. Godzina pracy kosztuje ok. 100 zł, dlatego lepszym rozwiązaniem, które zresztą sam stosowałem jest zapłata za robotę a nie czas pracy.

Pozdr

Sławek W.

materiały jak dla mnie tylko "careco" ul . lutyków 4/6 rabaty rzedu 20 % i to od ceny netto a nie brutto, na dachówki, oknapołaciowe, porotherm... biuro takie sobie (małe), plac za to wielki z materiałami, obsługa fachowa, konkretna i najwazniejsze rabaciki :) , polecam tez APA 2 na szczecińskiej

beton brałem i w górażdze i w agrobudzie tu i tu mozna się dogadać, jezeli chodzi o stal to brałem tanio juz powiązaną od Andrzeja Kozłowskiego tel: 0943411073 firma "zbrojan" zamówione zbrojenie na wymiar przywiezione 3h przed betonem - zeby złomiarze sie nie pojawili wsio pasuje tylko dołozyć "L -ki" i zalewać, brama garażowa "krispol" w mega na dzieci wrzesińskich, najtaniej w koszalinie - teraz szukam drzwi zewnetrznych :)

to tyle co wiem :), acha więzba z Rogowa pod Białogardem - najtaniej ale warto zamówić wczesniej bo sporo sie czeka ok 4 tyg

to chyba wsio co mi sie przypomniało

Skoro tak dobrze idzie to pytam dale :wink: otóż jak podejść gminę(Będzino)aby wybudowali sieć wodociągową i kanalizacyjną oni wychodzą z założenia że jeśli chcemy mieć coś takiego to mamy założyć komitet budowy a gmina ewentualnie pokryje część kosztów.Prawo mówi że uzbrajanie terenu należy do gminy jednak życie jak zwykle pokazuje coś i :( nnego pzdr.

A więc śpieszę z dodatkowym info. :) otóż droga jak i całe sieci należą do gminy w warunkach na przyłącza które od nich dostałem wynika że mam się wpiąć do już istniejącej sieci ,a de fakto na tym odcinku sieci jeszcze nie ma :cry: tak więc jeśli chcemy się podłączyć to mamy wybudować sobie kawałek instalacji dodam że te główne rury biegną właśnie w tej drodze gminnej. Plan zagospodarowania wprawdzie wygasł ale są nadal wydawane warunki bowiem na tym terenie nic się nie zmienia jest już częściowo zabudowany . pzdr

trzeci raz już czytam i nie rozumię... :) jak to ?podłączyć sie do odcinka którego nie ma de facto? w warunkach powinno być wpisane miejsce przyłączenia do sieci, wiec jak mozna określić to miejsce ? skoro go nie ma? , a daleje piszesz ze"rury sa w drodze gminnej" to wiec są czy nie ma? - jezeli sa w drodze a przy drodze jest twoja działka to tylko musisz zrobić wcinkę i przyłącze,

np mi wskazali dokładne miejsce i wyszło wtedy ze muszę zaprojektować odcinek sieci (nie przyłącza) i go wykonać, a gmina go ode mnie odkupi czyli faktycznie gmina ma to zrobić ale "ona" nie ma czasu i chęci tego robić, nie mogę natomiast być włascicielem części sieci wod - kan bo bym musiał mieć zmniejszoną opłatę za wodę - tak pi razy drzwi wyglądało to mnie

20m to pikuś :) ja mam wybudowac 130 m sieci i to pcv 200 koszt mniej wiecej szacuje na 20-25 tyś ... postanowiłem zaprojektować to i zdobyc pozwolenie, a potem wystosować pismo do gminy, bo na "gebę" jakoś nie idzie się dogadać, ale jest tez - tak mysle dobra tego strona :) tzn. zrobimy zrzutkę z sąsiadami ok 10 - 12 sąsiadów i wybudujemy a gminie nie oddamy tylko bedziemy krzyczeć o zmniejszenie opłat, albo odkupienie całości za 100 % kosztorysu, będą w lekkiej kropce bo z tego co wiem to budowa wczesniejszej sieci była na kredyt i im wieksz ilość podłączonych tym wiecej opłat i kredyt mozna spłacać , a tak pupa :)