Kathleenka 05.06.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witajcie ! Ponawiam pytanie stare jak świat: gdzie w okolicach Koszalina, Białogardu, świdwina znaleźliście najtańsze ceny na materiały budowlane a szczególnie: stal do zbrojenia ( pręty Fi 12 i F 6 )beton komórkowy 24styropian 15beton z gruchypiach ze żwirowni dziękuje za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 06.06.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Nikt nie ma żadnych obserwacji ? pomóżcie Ja jeżdząc po hurtowniach najczęściej trafaim na kosmiczne oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 06.06.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 czy ktoś mógłby podać mi nr do Pana Kafla - ul. Przemysłowa , Koszalin - bloczki za 2,10 netto PILNE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 06.06.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 albo jakie wymiary maja te bloczki za 2,10 netto z dowozem i tarnsportem ? bo to jest raczej konkurencyjna cena prawda ? Czy ktos juz budował z tego materiału i może podzielic sie doświadczeniami i ocenić je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 06.06.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Najtańszą stal kupisz u Pani Danuty Bąkowskiej (tel. 094 345 16 25) - dostarcza stal od 16 lat bezpośrednio z hut największym firmom w Koszalinie jak np. Przemysłówka. Zadzwoń do niej. Możesz powołać się na mnie.Materiały na ściany kupuję w MegaSytemie na Słowiańskiej. Można z nimi negocjować ceny i są często naprawdę konkurencyjni. Odradzam Tęczę. Hurtownia bardzo duża, ale ceny niektórych materiałow znacznie zawyżone. W MegaSytemie mozna towar zamawiac na telefon i brac go na WZ, a co zostanie oddawać. Gorąco polecam. Dodam, że wcześniej złożyłem oferty kilku hurtowniom z czego ta dała mi najniższe ceny na potrzebne materiały. Beton kupuję w Górażdże - wjazd od ulicy Bohaterów Warszawy - tel. 094 347 17 39. Jakość samego betonu jest naprawdę bardzo wysoka. Do jego produkcji mają całkowicie skomputeryzowaną mieszalnię, a do tego robią go wyłącznie na kruszywach płukanych. Cena również jest bardzo atrakcyjna, ja dostałem B20 za 183 zł/m3, a B12,5 za 171 zł/m3 (netto). Dodam że porównałem wszytskie mieszalnie i ta wypadła najkorzystniej. Pisałem o tym wyżej.Piach sortowany w dobrej cenie dostaniesz w żwirowni Ratajki - tel. 694 481 082. Maja własny transport (samochód 25 t). PozdrawiamSławomir Wróbel (vel Sławek W.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 06.06.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Cześć Kathleenka Ja budowałem z bloczków od Pana Kafla. Są pierwszej jakości, ładnie zrobione, z dobrze zawibrowanego betonu, z kątami prostymi i co więcej niektóre z nich mają specjalne nacięcia na 1/3 lub 1/2 długosci do łatwiejszego ich dzielenia. Nr tel. 601 090 339 (Pan Grudzień - zajmuje sie zamówieniami i sprzedażą)Cena jest najniższa w Koszalinie - 2,1 zł sztuka. Za transport z HDS płacisz 50 zł (6 palet x 60 bloczków = 360 szt). Jeżeli samochód może wjechać z przyczepą i z nią zawrócić na twoim placu budowy to jednorazow może zabrać 760 bloczków - cena transportu jest cały czas ta sama - 50 zł. Musze cię zmartwić ale od tych cen nie utargujesz juz nic. PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 06.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Cześć! Ponowię pytanie na temat ściągnięcia humusu,bo jakoś nie dostałem żadnej odpowiedzi czyżby wszyscy robili to ręcznie albo nie robili tego wcale ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 06.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 dzum żebyś nie musiał więcej pytać: Urbański Zbigniew - 602276911Gozdal Kazik - 663786040Obydwoje sprawdzeni na placu budowy, jeden przeze mnie a drugi przez sąsiada. Wrażenie - pełne zadowolenie z wykonanej pracy.Najlepiej umawiaj się na ściągniecie humusu spod domu (obrys domu + 1 m od kazdej ze ścian zewn.). Cena za średniej wielkości dom to 400-500 zł. Godzina pracy kosztuje ok. 100 zł, dlatego lepszym rozwiązaniem, które zresztą sam stosowałem jest zapłata za robotę a nie czas pracy. PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 06.06.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 materiały jak dla mnie tylko "careco" ul . lutyków 4/6 rabaty rzedu 20 % i to od ceny netto a nie brutto, na dachówki, oknapołaciowe, porotherm... biuro takie sobie (małe), plac za to wielki z materiałami, obsługa fachowa, konkretna i najwazniejsze rabaciki , polecam tez APA 2 na szczecińskiej beton brałem i w górażdze i w agrobudzie tu i tu mozna się dogadać, jezeli chodzi o stal to brałem tanio juz powiązaną od Andrzeja Kozłowskiego tel: 0943411073 firma "zbrojan" zamówione zbrojenie na wymiar przywiezione 3h przed betonem - zeby złomiarze sie nie pojawili wsio pasuje tylko dołozyć "L -ki" i zalewać, brama garażowa "krispol" w mega na dzieci wrzesińskich, najtaniej w koszalinie - teraz szukam drzwi zewnetrznych to tyle co wiem , acha więzba z Rogowa pod Białogardem - najtaniej ale warto zamówić wczesniej bo sporo sie czeka ok 4 tyg to chyba wsio co mi sie przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 07.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Sławek dzięki za rzetelną odpowiedż właśnie o takie coś mi chodziło pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 08.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Skoro tak dobrze idzie to pytam dale otóż jak podejść gminę(Będzino)aby wybudowali sieć wodociągową i kanalizacyjną oni wychodzą z założenia że jeśli chcemy mieć coś takiego to mamy założyć komitet budowy a gmina ewentualnie pokryje część kosztów.Prawo mówi że uzbrajanie terenu należy do gminy jednak życie jak zwykle pokazuje coś i nnego pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 08.06.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 mało info teren dróg, miejsc ułozenia wod - kan jest czyj? gminy ? a plan zagospodarowania przestrzennego jest ? i jest wazny ? co jest na ten temat w planie? - po tych odpowiedziach mozna ewentualnie szukać odpowiedzi na wyzej wymienione pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 09.06.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 A więc śpieszę z dodatkowym info. otóż droga jak i całe sieci należą do gminy w warunkach na przyłącza które od nich dostałem wynika że mam się wpiąć do już istniejącej sieci ,a de fakto na tym odcinku sieci jeszcze nie ma tak więc jeśli chcemy się podłączyć to mamy wybudować sobie kawałek instalacji dodam że te główne rury biegną właśnie w tej drodze gminnej. Plan zagospodarowania wprawdzie wygasł ale są nadal wydawane warunki bowiem na tym terenie nic się nie zmienia jest już częściowo zabudowany . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 12.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 trzeci raz już czytam i nie rozumię... jak to ?podłączyć sie do odcinka którego nie ma de facto? w warunkach powinno być wpisane miejsce przyłączenia do sieci, wiec jak mozna określić to miejsce ? skoro go nie ma? , a daleje piszesz ze"rury sa w drodze gminnej" to wiec są czy nie ma? - jezeli sa w drodze a przy drodze jest twoja działka to tylko musisz zrobić wcinkę i przyłącze, np mi wskazali dokładne miejsce i wyszło wtedy ze muszę zaprojektować odcinek sieci (nie przyłącza) i go wykonać, a gmina go ode mnie odkupi czyli faktycznie gmina ma to zrobić ale "ona" nie ma czasu i chęci tego robić, nie mogę natomiast być włascicielem części sieci wod - kan bo bym musiał mieć zmniejszoną opłatę za wodę - tak pi razy drzwi wyglądało to mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 13.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Asiondek,jest dokładnie tak samo jak w twoim przypadku czyli muszę wykonać kawałek sieci ok. 20 m a gmina pokryje połowę kosztów i stanie się właścicielem tego odcinka.natomiast ja chcę aby to gmina wybudowała całość ze swoich środków.W tym właśnie tkwi sęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 13.06.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 20m to pikuś ja mam wybudowac 130 m sieci i to pcv 200 koszt mniej wiecej szacuje na 20-25 tyś ... postanowiłem zaprojektować to i zdobyc pozwolenie, a potem wystosować pismo do gminy, bo na "gebę" jakoś nie idzie się dogadać, ale jest tez - tak mysle dobra tego strona tzn. zrobimy zrzutkę z sąsiadami ok 10 - 12 sąsiadów i wybudujemy a gminie nie oddamy tylko bedziemy krzyczeć o zmniejszenie opłat, albo odkupienie całości za 100 % kosztorysu, będą w lekkiej kropce bo z tego co wiem to budowa wczesniejszej sieci była na kredyt i im wieksz ilość podłączonych tym wiecej opłat i kredyt mozna spłacać , a tak pupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 14.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dzięki Asiondek za odpowiedż i podpowiedż jak można by to załatwić moim zdaniem pomysł jest godny uwagi Gdybyś chciał to napisz jak ta sprawa potoczyła się dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kathleenka 16.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Wielkie dzięki za namiary i informacje.Jeżeli ktos jeszcze spotkał się z ciekawymi ofertami - np. dachówka ( ceramiczna) to prosze o podzielenie sie informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 19.06.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 piękna dachówka robena kasztanowa, średzka falista - po rabacie 22% od ceny netto!! - w careco , pisałem wyzej dach cały pokrycie ok 14 tyś ok 200m2, komplet, gasiory, tasmy klamry i inne duperelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 24.06.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam, Asiondek, jaki jest numer projektu Twojego domu? Jestem ciekaw, bo buduję GL 232, też ze Studia Atrium (firma z Bielska-Białej). pzdr dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts