asiondek 09.11.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 zapraszam, bywam po południu, najczesciej w soboty no i w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 13.11.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam ponownie!Ponawiam zapytanie o Kołobrzeg.Nikt z Kołobrzegu tutaj nie zagląda?Szukam współpracy w wymianie informacji nt. materiałów i wykonawców.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 14.11.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam. Pełna obaw zaczynam przygodę z budową domu. Jesteśmy z mężem na etapie planowanie WSZYSTKIEGO. Jedno wiem- W którym miejscu będzie stał nasz dom, pomimo, że jeszcze nie mamy na to papierów Mam nadzieję, że przez zimę uda mam się to załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 15.11.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Witam!Czyli gdzie będziecie budować?Może wreszcie ktoś z moich okolic?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harlla 15.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Nasz mały domek ma stanąć koło Koszalina, tj. w gminie Będzino. Dziś ruszyły przygotowania papierkowe. Już mi ciarki przechodzą na myśl o tych wszystkich wizytach w urządach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka36 19.11.2006 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 WitajcieRobimy adaptacje projektu z muratora co2a miły i chcemy go zbudowac na dzialce w Kotłowie , ale jest problem z wodą i trzeba wiercic studnie na ok 20 m . Moze wiecie jak kształtuja sie ceny za metr wiercenia studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 19.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Wreszcie się doczekałem, w piątek zakotwiczyli u mnie tynkarze i od poniedziałku jadą pełną parą. Jak na razie pogoda jest super i mam nadzieję że się utrzyma jak najdłużej bo chciałbym w pierwszej kolejności zrobić tynki zewnętrzne. jolka36: wiercenie studni to około 200 zł za 1 mb. Ale stawki moga być wyższe. Z niższymi się nie spotkałem. Do tego pompa głebinowa, hydrofor i robi sie całkiem niezła sumka. Tez miałe w projekcie studnię, ale wole te kasę dać na wodociąg, który mam nadzieję będzie w pierwszej połowie przyszłego roku. PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 20.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Cześć ! Harlla czy możesz jeszcze bardziej sprecyzować gdzie w gminie Będzino będziesz budował Bo ja buduję w Mścicach ul. Akacjowa pozdr. Dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 21.11.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Wreszcie się doczekałem, w piątek zakotwiczyli u mnie tynkarze i od poniedziałku jadą pełną parą. Jak na razie pogoda jest super i mam nadzieję że się utrzyma jak najdłużej bo chciałbym w pierwszej kolejności zrobić tynki zewnętrzne.. Sławeczku czyżby p. Janek? Do mnie przychodzi za 3 tygodnie. Czyli chyba po Tobie. Proszę zdawaj relację z robót, jestem ciekawa jakie będziesz miał ściany wewnątrz. A powiedz, czy ty będziesz jeszcze kładł gładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 21.11.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Proszę podajcie mi ceny za wymurowanie ścianek działowych 12cm, 8 cm i 6 cm za m2. Fachowcy krzykneli mi 10 zł/m2. Pytanie czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 21.11.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 dorkad: Zgadza się pan Janek ze swoją ekipą juz robia u mnie tynki. W tej chwili zabrali się za garaż, który ma byc otynkowany wewnątrz i na zewnątrz. Potem zabieraja się za dom. Jeżeli pogoda się nie zmieni (obecnie jest ok) to zaczynam od zewnętrznej elewacji. Wewnątrz zarówno w garażu, jak i w domu bedę miał tynki tradycyjne, czyli cementowo-wapienne. Żadnych gładzi. Na te tynki nie ma juz co kłaść sa takie gładkie jak szkło. Poza tym z praktyki wiem, że ściany z gipsu (czyt. gładzie) szybciej się brudzą, a ja nie mam ochoty na czeste malowanie.PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 22.11.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Sławku, powiedź mi czy widziałeś pomalowane ściany p. Janka?Ja widziałam ściany w trakcie pracy, wyglądały na super proste. Czy do obróbki okien będziesz używał jakiejś listwy? Właśnie wczoraj koleżanka mnie uświadomiła, że jest coś takiego, nawet mam jej kawałek. ceny nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 22.11.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ja własnie skończyłem centralne i wode wyszło razem 12.000 z grzejnikami i podłogówką - of course bez pieca takze szykujcie portfele i do budowy!! Asiondek, czy wybrałeś już piec? Ja przez ostatnie 2 tygodnie szukałam dobrej oferty na kocioł 35 kw i wiecie co - o dziwo najtaniej wyszedł mi vissmman zasobnik biawar lub galmet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 22.11.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Czy ktoś zna jakąś firmę która wykonuje operat szacunkowy Dokument potrzebny przy braniu krdytu Pozdr. Dzum polecam Kondraciuka - można sie dogadać na sensowną kasę. imienia nie pamiętam i telefonu też - mieszka na ul. Niepodległosici i na 100% jest w książce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 22.11.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Chyba dają Ci jakieś super atrakcyjne warunki, bo jeśli nie to poszukaj banku, który przyjaźniej traktuje klienta. Polecam DomBank, Millenium, GE Bank i Multibank. GE zdecydowanie odradzam - jak najdalej od nich. Ja zamieniłam teraz na Santander Consumer Bank - przyzwoite warunki, szybko kredyt dają, gorzej z obsługą klienta w centrali do dziś nie mam harmonogramu. Polecam też Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 22.11.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 dorkad: ścian pomalowanych nie widziałem, myslę, ze pierwszy takie sciany bedzie miał asiondek,co do listew to na wszytskich narożnikach sa listwy kątowe, stalowe ocynkowane, tzw. narożniki mokry tynk. Pan Janek ci wszytsko powie co i ile masz kupić. Co do ceny ja zaopatruję sie w Mega System i narożniki 50x50 dł. 3 m dostałem za 4,5 zł brutto/sztuka. Ja polecam Millenium, w którym sam brałem kredyt. W kwietniu nie było lepszej oferty od tej jaka dawało MIllenium, myslę, że i teraz jest ona bardzo atrakcyjna. PozdrSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 23.11.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dzięki Dorkad i Sławek W za namiary Pana Kondraciuka polecono mi w banku ,a bankiem tym jest właśnie Satander sądze że na dzień dzisiejszy jest to najlepsza oferta pozdr.Dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkad 23.11.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 To zrób prywatnie wycenę u Kondraciuka i daj do banku.Przez bank jest drożej, przynajmniej było tak w kwietniu.Różnica 200zł. Sławek wiem jakie listwy kątowe, ale nie zwróciłam uwagi co on daje przy oknach.W każdym razie jest w sprzedaży listwa plastikowa - patrząc z profilu wygląda jak litera Ł - z jednej strony jest silikonowa uszczelka, tóą wkłada się w szpare okno-piana oraz taśma samoprzylepna którą przyleja się do pianki. Z drugiej strony listwy jest taśma - do tórej przykleja się folię zabezpieczająca okno - tą cześć po otynkowaniu wyłamuje się i zostaje tylko 1/3 tej listy zamurowana w tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 24.11.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 co do pieca... tak wybrałem i znowu pokusiłem sie o kompromis cena/jakość - wybrałem po wielu rozmowach komplet saunier duval - piec+zasobnik 150 l (kominek z płaszczem do c.w.u) +tygodniówka +wszystkie orginalane przyłącza - konsole za 4700 piec 24KW otwarta komora, ale teraz wiem ze trzeba było nie budowac komina dołozyć do pieca ok 400 - 500 zł i kupic z zamkniętą komorą jak liczyłem koszt komina i wkładu z kwasówki to wyszło by taniej no i oszczędniej na zamknietej komorze ale wiele rzeczy wie sie dopiero pózniej ... takze jeden komin z cegły pełnej bym miał mniej, a kanały wentylacyjne zrobił bym z kształtek mysle ze ok 2000 bym zaoszczedził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 28.11.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Musze sprosotwać cene narożników o których wczesniej pisałem. Okazało sie że kupiłem je w końcu za 3,2 zł, a cena 4,5 zł była przed rabatemPozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts