Artur K. 02.01.2007 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Odpowiedż jeszcze dzisiaj, w godzinach około południowych - jak będę siedział nad kosztorysami, to przy okazji policzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licho21 12.01.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich! Czy możecie mi polecić sprawdzonego architekta, geodetę oraz geologa/geotechnika, a których pracy jesteście zadowoleni? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 13.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam serdecznie wszystkich! Czy możecie mi polecić sprawdzonego architekta, geodetę oraz geologa/geotechnika, a których pracy jesteście zadowoleni? Z góry dziękuję za pomoc. Architekta w Koszalinie nie polecam żadnego(wysokie ceny, saba jakość usług), geolog polecam Plichtę - dobrze i szybko,fachowo. Pozdrowienia w nowym roku! Szukamy ekipy na kompleksową budowę murator "Miła chwila" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 14.01.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Czy możecie mi polecić sprawdzonego architekta Zgłoś się do Z.Baranowskiego, biuro na Grunwaldzkiej, przy kinie Adria. Większość jest z niego bardzo zadowolona. Co do cen - zawsze można się targować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 15.01.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Jan Oberski - jarzębinowa 41 , 502257040, - zreszta współpracuje z muratorem, ma geologa i geodete geolog super- ze względu na szybkość działania, a geodeta pan Foszcz 943422477 potrafi miło rozmawiać w starostwie - obaj panowie starsi w wieku emerytalnym, spokojni i zrównoważeni i godni zaufania polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 15.01.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Potwierdzam opinię o Panu Oberskim, o którym wspomniał asiondek. Wykonywał dla mnie całość dokumentacji, a obecnie jest moim kierownikiem budowy.PozdrSlawek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 18.01.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Od siebie dodam jeszcze geodetę Mariusz Bruzda 668 193 177 a co do geologa to potwierdzam fachowość P.Plichty tel 600 021 257 A teraz z innej beczki mianowicie skąd braliście firmę do wstawiania okien i drzwi ? O ile dobrze pamiętam to Sławek W lub Asiądek chwalili gościa który ma punkt usługowy przy wejściu do Nomi .Pozdr Dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 18.01.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Dzum, ja wybrałem firmę Eltex która mieści sie naprzeciwko Związkowca. Ofertę od nich miałem kompelksową na okna, rolety, bramy garażowe. Muszę przyznać że nie ma uwag, ekipa montująca zrobiła to bardzo dokładnie, a musze dodać że jestem uczulony na fuszerki. Okna w profilu niemieckim Trocal, bramy garazowe od koszalińskiego producenta Hort. Cena jaką mi zaoferowano nie była najniższa, ale z doświadczenia wiem, że najniższą i najwyższą oferte należy odrzucić. Dość tanio swoje okna oferuję jeszcze Turplast czaplinek (biuro na Lechickiej), ale ze względu na brak zainteresowania klientem (czyli mną) w czasie zbierania ofert zostali przeze mnie wykluczeni. Co do punktu w Nomi to po złożeniu mojego zapotrzebowania facety miał się odezwać i do dzisiaj nie dał znaku życia.Jeżeli bedziesz potrzebował więcej info daj znać. PozdrSławek W. P.S.Pozdrowienia dla Basi i Tomka K. od wujka DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 18.01.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Slawek W. Mam pytanie jakich miałeś fachowców do stanu surowego. Jeżeli godni polecenia to bardzo proszę o namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 18.01.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 18.01.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 gdyby ktoś miał na miary na taniego gościa z ostrówkiem lub czymś podobnym będę wdzięczna za podanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 19.01.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 ida: na poczatku mojej drogi wydawało mi się że wybrałem naprawdę dobrą, a przy tym relatywnie tania ekipę. Poczatek był imponujący, tempo prac, liczba ludzi na budowie. Z czasem wszytsko zaczęło się wydłużać, szefa nie było, zostawało tylko 2 ludzi, którym za bardzo się nie spieszyło. Im bardziej była precyzyjna praca (przyp. budowałem 3-warstwowy mur z silikatów na klej) tym więcej błędów wyłapywałem. Aż strach pomyśleć gdybym wogóle nie bywał na budowie. Okazało się że mój wykonawca pomimo zapewnień nabrał sobie kilka budów, a ludzi mu tylko ubywało z ekipy. W konsekwencji opóźnienie oddania stanu surowego przeciągnęło się o prawie 3 miesiące. Jeżeli to cię nie przeraża to daj znać a ja ci podam nr telefonu.PozdrSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 19.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Kropelka2 Zaglądnij na 6 stronę tam Sławek W dał mi namiar na dwóch gości ze spychami ,tak jak Sławek pisze godni polecenia.Sławek W dzięki za info. o oknach pozdr.Dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 19.01.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Sławek Wielkie dzięki za odp mimo tych Twoich nie miłych doświadczeń prosiłabym o namiary (nie będę im za bardzo ufała lub zostawię wrazie czego) , a może ktoś z pozostałych grupowiczów zna ekipę budowlaną godną polecenia Pozdrawiam Ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 19.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 przejrzyj posty moje wczesniejsze - polecam pana bogdana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida 19.01.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 przejrzyj posty moje wczesniejsze - polecam pana bogdana Dziękuję i przepraszam za nieuwagę. Pozdrawiam Ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 19.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 dziękuję za podpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandalf2 20.01.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 WitajcieDom tzw. 1,5 kondygnacji. Mam w projekcie strop gęstożebrowy, czyli właściwie powinienem wybrać między terrivą, DZ, a filigranem. I teraz pytania. Po piersze - jak wyglada rynek koszaliński na tego typu stropy, czy jest w czym wybierać? Oraz drugie, raczej już do użytkowników - jakie są wady i zalety powyższych rozwiązań (najchętniej także z uwzględnieniem apsektu cenowego).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiondek 21.01.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 ja wybrałem terrive- najtańszy i chyba najłatwiejszy w sposobie układania - trudno popełnić błedy - zalety:tani i prosty co do wad to dosyć cięzki,choć nie tak jak żelbetowy po za tym trzeba robić "wymiany" wokół kominów(czasami jak nie ma gdzie belki oprzeć) po za tym wazne jest wypoziomowanie w czasie wylewania betonu zeby podłoga była pozniej prosta, no i najwazniejsze przewidzieć piony na kanalize i co i wode wstawićtam pcv-ki zeby nie kuć betonu ja się nakułem ...tym bardziej jak w sciane mają być schowane bo tam przecież śa wieńce no i przemiłe pręciki 12mm .... hehe, no i pozostaje problem kołków do sufitu... to tyle moich przemyśleń, ale na inny bym się chyba nie zdecydował , no moze fert ale jest sporo droższy a co do rynku - teraz to mozna wszystko kupić - kwestia ceny i upodoban ale mozna tez terrive kupić u producenta bez kwitków...w niemicy produkują a i na gnieznienskiej za byłym fiatem też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grandalf2 21.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Zgoda, od początku skłaniam się ku terivie z powodu ceny i łatwości układania, acz wolałem zapytać użytkowników. Prawdę mówiąc głównie zależało mi na doświadczeniach związanych z akustyką.Tak, o pionach będę pamiętał - to leży w moim interesie;-) Z producentów znałem tylko ten adres na Strażackiej - podjadę we wtorek, będę negocjował Niemicy także poszukam; dziękuję, asiondek, za cenne info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts