Adamus 24.11.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 witam po przerwie, http://www.eweb.pl/forum/3.jpg oto efekt ostatnich tygodni wytężonych prac, wydawania pieniędzy, kilometrów po dziurach drogi dojazdowaj na działkę ! ale warto było efekt widać powyżej w tym roku zostało nam tylko obsypanie fundamentów z zewnątrz i zabezpieczenie całości folią, reszta na wiosnę ! Pozdrawiam forumowiczów z Koszalina i okolic, zapraszam też na stronke http://www.eweb.pl/forum tam tez umieściłem kilka zdjęć . PS. Wiadomość dla Vikiego : wejdź na stronkę http://www.eweb.pl/forum/viki jest mały update [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 02.01.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2004 Witam Koszalin ! taki u nas ruch że spaliśmy z pierwszej strony podganiam listem abyśmy znów wrócili do życia Ja korzystając z zimy szykuję siły witalne i finansowe na dalsza walkę juz od końca marca w reszta... ? chyba nie budujecie w taką pogodę Viki, Konar "where R U !!" Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 04.01.2004 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Witam wszystkich, ja tez planuje wkroczyc w swiat budowy. Mam juz dzialke, 22 km od Koszalina w strone Slupska, ale jeszcze nie mam projektu bo nie mozemy sie zdecydowac z zona, mysle ze juz w krotce to nastąpi Do jakiej firmy w Koszalinie warto sie zglosic w sprawie projektu ? Czy planujecie jakis wiekszy zakup materialow przed planowana podwyzka VAT i jakie materialy wartoby kupic przed nia? Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 04.01.2004 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2004 Witam HyenoX Witamy nowego forumowicza Co do twojego pytania o firmę architektoniczną w Koszalinie to osobiście polecam ArchTIM http://www.archtim.pl dom, który buduję to KAMA MAX właśnie z tej firmy z małymi zmianami adaptacyjnymi, wprawdzie sam projekt tj. jego zawartość wg. niektórych nie należą do najbogatszych ale same domki są ładne i funkcjonalne, do tego firma ta buduje w Koszalinie 2 ładne domki modelowe gdzie juz od maja bedzie można zobaczyć technologie i sposób ich wykonania. Jeżeli chodzi o ten cholerny VAT to słyszałem od wielu osób (i sam sie o tym przekonałem ) że producenci i sprzedawcy juz zdążyli podnieść ceny do poziomu de facto 22% vat`u tak aby po majowej powdyżce vatu nie zmieniać juz cen i swoje zarobić, oby tak było ! osobiście zamierzam dokonać wcześniejszych zakupów ale bardziej pod kątem ich sezonowych obnizek cen, np: styropian kupuje w lutym Zachęcam do wymiany opinii na tego typu tematy, pozdrawiam i zyczę powodzenia w wyborze projektu, w moim wypadku ja wybierałem projekt pod kątem funkcjonalności a żona... wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 05.01.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Siemanko. Chyba zdecydujemy sie na projekt D06 z muratora, ale chcemy jeszcze pojechac do ludzi ktorzy juz w takim domku mieszkaja i przekonac sie osobiscie. Znalezlsmy takich pod Slupskiem i planujemy sie do nich wybrac na weekend. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 25.01.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 cze, moze napiszecie co kupujecie przed podwyzka, jakies propzycje, na co warto zwrocic uwage i na czym mozna zaoszczedzic w zwiazku z nadchodzaca podwyzka VAT pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 01.02.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Witam "najaktywniejszą" grupę na forum ! Jutro zaczynam polowanie, analizy cenowe rynku pod kątem wiosennych zakupów i prac. Właśnie przeczytałem na stroanch SOLBET-u o podwyżce cen bloczów B-K z dniem 1-03-2004, jutro podjadę do Przemysłówki zweryfikować te informacje chce z tych bloczków budować tak więc .... , mam też zmiar pobiegać za foliami izolacyjnymi. Kurde ta wiosenna aura nieco mnie podpuściła do aktywniejszego działania w temacie budowy chyba nieco za wcześnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 06.02.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 siemanko allAdamus jak wyszklo polowanko ? Po ile znalazles najtaniej ten bloczek BK ?pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 07.02.2004 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Witam wszystkich nieobecnych Powiedzcie jak rozwiazaliscie ogrzewanie w swoich domkach. Kominek, gaz czy jak tam inaczej. Co wybrac najlepiej do domku ok 100 m3 ? Co myslicie o przeplywowych podgrzewaczach wody - czy to tylko duze rachunki ? bajo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 07.02.2004 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Koszalin!!! Wiosna idzie - ludzie piszcie co sie u was dzieje i co w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 08.02.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Witam ! Z tą wiosnę to obawiam sie że jeszcze poczekamy przez ostatnie kilka dni odwiedzałem szereg hurtownii i sklepów budowlanych i moje wnioski to.... panika na rynku ceny rosna w oczach mniej lub bardziej racjonalnie, generalnie wariactwo !!! a klienci ? jak mówią sprzedawcy kompletnie zakręceni, wiem to po sobie. Generalnie panuje opinia o uspokojeniu sie rynku po majowych zmianach ( a może ich nie będzie ) i wówczas możemy mieć paradoksalną sytuację spadku cen jak bedzie ....? w naszym dziwnym kraju wszystko jest możliwe . Osobiście nie będę szalał, kupuje na bieżąco to co jest mi potrzebne, ma moim poziomie zawansowania budowy skupiam sie na pustakach BK wybrałem Solbet 5,10 / szt w Przemysłówce, nie będę robić magazynu w swoim domu, choć w wypadku możliwości przedpłaty i odbioru towaru w poźniejszym terminie pewnie z tego skorzystam , po 15-02 ruszam do konkretnych działań. HyenoX co do pytania o ogrzewnaie to osobiście wybieram gazówkę + kominek z instalacją nawiewową będzie cieplutko , dużą wagę chcę przyłożyć do ocieplenia i izolacji domu, każda oszczędność na tym polu zemści sie podczas użytkowania, dla mnie ciepło od spodu i sucho od góry to podstawa !!! Pozdrawiam ! O... !!! wracając do wiosny, właśnie zaczął śnieg padac ! hm... jutro podjadę z synkiem na Górę Chełmską na sanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 19.02.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Koszalin gdzie jesteście !??? Mam krótkie pytanie potrzebuję kilka wywrotek gruzu na drogę tymczasową do działki, czekam na info na priva. PS. Spadam z pierwszej strony pobudka ! Viki żyjesz ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viki 21.02.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 witam po dłuższej przerwie ,VIKI ,POZDROWIENIA DLA KOSZALINA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 22.02.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 siemka all no ja czekam na pozwolenie na budowe, jakies jeszcze ze trzy tygodnie mnie to zajmie kurcze jak to teraz bedzie - 22% , gdzie kupowac najtaniej ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 26.02.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Witam ! Zobaczcie jak idzie Viki`emu, odwiedziłem go dziś na jego budowie i oto efekt wizyty http://www.eweb.pl/forum/viki . Viki pozdrawiam ! bez "Łychy" sie nie obejdzie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viki 28.02.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 co tam słychać ,bo u mnie dzisiaj kończą więżbę jak na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 29.02.2004 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 witam, dalej czekam na pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viki 29.02.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 jak byś coś potrzebował to służę pomocą bo jestem już trochę dalej i mam za sobą już ten etap "viki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 02.03.2004 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Jestem pod wrażeniem Kaskady z Archtimu. Może ktoś buduje ten ładny domek, a może jakieś wieści gdzie się buduje? Chętnie obejrzę. A tak w ogóle może brać koszalińska podzieli się opiniami na temat projektów z tej pracowni. O ile mnie pamięć nie myli to ktoś buduje właśnie wg archtimowego projektu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 05.03.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 A grupa koszalińska to śpi, a może juz buduje, a może nie lubi forumowiczów ze Szczecina, a może po prostu nie ma dla mnie zadnych informacji. Ponawiam prośbę, a Koszalin lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts