ola i tomek 04.02.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam grupe koszalinska!Zaczynamy sie budowac na wiosne,dzialke mamy w Nieklonicach.Macie namiary na dobrego geodete?jesli tak to prosze kontakt do niego.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 06.02.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ja mam super geodetę, szybko załatwia i bez ściemy, ceny też są ok, jak chcesz jego dane, to napisz na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 07.02.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 ponowię pytanie czy ktoś miał dobre bądź złe doświadczenia z firmą Tur-Plas albo Lastrik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licho21 07.02.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 witam serdecznie, Poszukuję blaszanego garażu lub kontenera na budowę. Jesli ktoś posiada informacje o osobach chcących takie coś sprzedać bardzo proszę o kontakt, na priv lub kar25 [at] o2.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka79sia 12.02.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Czy ktoś z was zastanawiał sie na oknami drewnianymi zamiast PCV. Co myślicie o oknach Urzędowskiego. Może ktoś już je urzytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekalog 14.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Od połowy stycznia przez 4 tygodnie pan Grzegorz robił u mnie poddasze, stryszek i garaż. Wełna Ursa, stelaż, folia paroizolacyjna, regipsy. Na stryszku i w garażu płyta OSB. Szanowni Państwo bardzo uważajcie na dokładność wykonania paroizolacji. Fachowcom wydaje się, że to czego nie widać to nie warto dobrze robić. Szczelność połączeń paroizolacji przy wełnie Ursa to bardzo ważna sprawa! Teraz kiedy wchodzę na piętro pokoje wyglądają jak pokoje a nie jak szopa na słomę. Nie była to zabawa tania, robocizna pociągnęła prawie 6000 zł a materiały przeszło 10000 zł. Wykończeniówka to droga rzecz. W kwietniu układanie podłogi na parterze – fachowiec już zamówiony. Cały parter w granicie. Materiał kupiony - była promocja w OBI Słupsk.Pozdrawiam i życzę sukcesów w budowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benysik 14.02.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Do tych co wybudowali w zach-pomorskim stan surowy- możecie podać ceny samej robocizny stanu surowego otwartego najlepiej z rozbiciem na etapy? Ja mam projekt z poddaszem dom w śnieżyczkach archonu 169m cena robocizny (2firmy) ok 90 i 100 tys czy wydaje się to przesadą czy mam się już z tym pogodzić?pomóżcie jak możecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka79sia 15.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 HEJ,mogę podać namiary na dobrą ekipę właśnie u mnie kończą ścianki działowe.Szef razem z całą brygadą pracuje,więc również ich pilnuje,nie ma popijania na budowie.Sam szefuńcio przykłada się do układania więżby,sądze że to jego specjalność.Co do ceny to też budują za ludzkie pieniądze,nie rzadne 90-100 za stan surowy otwarty.JAk będziesz chciał to zapytam jutro i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benysik 16.02.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 [quote="ka79sia]HEJ,mogę podać namiary na dobrą ekipę właśnie u mnie kończą ścianki działowe.Szef razem z całą brygadą pracuje,więc również ich pilnuje,nie ma popijania na budowie.Sam szefuńcio przykłada się do układania więżby,sądze że to jego specjalność.Co do ceny to też budują za ludzkie pieniądze,nie rzadne 90-100 za stan surowy otwarty.JAk będziesz chciał to zapytam jutro i dam znać. Bardzo chętnie.Będę budował w okolicach Trzebiatowa, ale jeśli cena dobra to koszty dojazdu, wyżywienia ew. spania do obgadania.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abgiena 18.02.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy ktoś z was zastanawiał sie na oknami drewnianymi zamiast PCV. Co myślicie o oknach Urzędowskiego. Może ktoś już je urzytkuje. Witam! Ja rownież długo zastanawiałam nad wyborem okien PCV czy drewniane, padło na drewniane z DREWEXIMU, gdyż mają je znajomi, mogłam dokładnie się przyjrzeć. Od grudnia dopiero je użytkuję i bardzo jestem zadowolona z wyboru. Widziałam też okna z DZIADKA i WłOSZCZOWEJ, jednak postawiłam na nasz DREWEXIM. Muszę dodać że miałam" ileś" tam wycen, więc decyzję podjęłam po głębszej analizie.O oknach Urzędowskiego tylko słyszałam ogolnie że dobre ale nic więcej. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remcioxp 19.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Elektryka -Klimayzacja-Wentylacja-Automatyka-CO Firma jest nie duża ale naprawde solidna ceny też bardzo przyzwoite. Pracują na całym woj.Zachodniopomorskim i woj.pomorskim ale najczesciej można ich spotkać w koszalinie i okolicach oraz słupsku. Tel.kontaaktowy Mirek 514 285 974 Czesław 502 740 288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 22.02.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Daber czemu schucco? ( to tak na marginesie) Mam mieszane uczucia , profil jak najbardziej ok, ale trzeba pamiętać że nie tylko to się liczy , ale jak zgrzeją , jakie szyby i jakie okucia. No i jak zamontują i tu rodzi się dylemat. Cena nie czyni cudów, są okna ze zbliżonych profili jakościowo , a bogatsze wyposażeniem i z lepszymi warunkami posprzedażnymi . Okno oknu nierówne , choć wszystkie wyglądają podobnie. Nie ukrywam mam swoją firmę , ale nazwy nie będę podawał bo wydaje mi się byłoby to nieuczciwe- zwłaszcza ze pytasz tylko o producentów schucco. Popytaj znajomych o kwestie montażu jeśli ktoś już montował okna tych firm, poczytaj o wyposażeniu okien.( ja wybrałbym Tur Plast ale tylko w oparciu o rozmowy z klientami - nie jest to moja ocena do końca obiektywna - podkreślam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alfzmelmack 26.02.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ile za mapke 1:1000? Może ktoś jakis namiar podaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 26.02.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 mack74 - dzieki na rady jesli chodzi o Schuco, to po prostu o samych profilach b.dobrze sie forumowicze wypowiadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 26.02.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam ponownie. Szukam ekipy na ocieplenie budynku. Mam propozycje 120 zł / m kw i w tym:1. styropian 10cm2. kołki, siatka, klej, narożniki itp.3. puc mineralny4. robocizna Czy ktos to moglby ocenic czy drogo czy do przyjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommyk 27.02.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 W zeszłym roku okolice września płaciliśmy za ocieplenie 150 zł/ 1m2 w tym styropian gr 15 cm z Termexu, Tynk mineralny + farba STO silikonowa+ malowanie 2 razy+ podcień w Kamyczkach bodajże bolix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 27.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Daber ja tez nie powiem złego słowa na profil schucco, ale sugeruję ci rozejrzeć sie po naszym rynku, ponieważ te dwie firmy są kojarzone u nas , gdyż są fabrykami natomiast w kraju mało kto nich słyszał. Poza tym jest kilku solidnych sprzedawców handlujących oknami dobrych ogólnopolskich firm. Po takim rekonesansie może okazać się że są okna ładniejsze i lepiej wyposażone ( tego drugiego jestem prawie pewien). Wejdź na stronę http://www.oknonet.pl , poczytaj opinie na temat fabryk , jakości okien. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavo 27.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Kolega intensywnie poszukuje działki pod budowe domu w okolicy Koszalina do 10 arów, jesli sa wolne tereny po sasiedzku za Waszymi płotami prosze o kontakt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daber1980 27.02.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 W zeszłym roku okolice września płaciliśmy za ocieplenie 150 zł/ 1m2 w tym styropian gr 15 cm z Termexu, Tynk mineralny + farba STO silikonowa+ malowanie 2 razy+ podcień w Kamyczkach bodajże bolix. Przegladajac forum natrafiłem na Twoją wypowiedż z okolicy lipca 2007, w której wspominałeś właśnie o ocieplaniu za 150zł/m2, wówczas stwierdziłeś że są to ceny kosmiczne, rozumiem że taniej nie udało się znaleźć. Wynika że cena 120zł/m2 jest do przyjęcia (puc barwiony, więc nie liczył malowania - z malowaniem 130zł/m2). Dzięki i pozdrawiam. Wejdź na stronę http://www.oknonet.pl Nie omieszkam, nie omieszkam Kolega intensywnie poszukuje działki pod budowe domu w okolicy Koszalina do 10 arów, jesli sa wolne tereny po sasiedzku za Waszymi płotami prosze o kontakt. pozdrawiam Koło nas jest kilka działek wolnych, ale pewnie nie są przeznaczone na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MONIKAFW 28.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Witam....W najblizszym czasie planuję postawic swój wymarzony dom.Przeszukuje forum, czytam i szkolę się.Czy jest tu ktoś z oklolic Szczecinka?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts