Małgosia i Grześ 11.03.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Piszę do Was drodzy Forumowicze z prośbą. Jeśli ktoś z Was, lub Waszych znajomych, miał do sprzedania szambo (ok. 6m3) to bardzo proszę o kontakt. Z góry dzięki P.S. Cisza na forum... Chyba wszyscy na placach budowy [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 12.03.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 znam faceta z koszalina, który wstawia szambo, takie jakiego poszukujecie - nazywa się Dariusz Skoczypiec tel. 608-316-610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 18.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Dzięki bardzo za info! Narazie decyzję o zakupie wstrzymujemy, gdyż czekamy na (miejmy nadzieję, że pozytywną) decyzję odnośnie zamontowania na działce przydomowej oczyszczalni ścieków. Uprościłoby nam to niesamowicie życie. Wszystko w rękach urzędników... Mam nadzieję, że pokażą ludzkie oblicze i za kilkanaście dni będę mogła napisać wiadomość z jednym, ale jak wiele mówiącym słowem: "HURA" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszaliński Rozmaryn 08.04.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Witam, możecie polecić jakąś firmę ,która wybuduje stan surowy ?[/quote My właśnie zakonczyliśmy stan surowy. Budowala nam firma Pana Jerzego Lemańczyka. zainteresowanym podam namiary. Generalnie ujmę to jednym słowem. REWELACJA. Konkretni, rzeczowi, BŁYSKAIWCZNI, mili, wszystko załatwiają sami, uczciwi. No po prostu brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszaliński Rozmaryn 08.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Dzięki bardzo za info! Narazie decyzję o zakupie wstrzymujemy, gdyż czekamy na (miejmy nadzieję, że pozytywną) decyzję odnośnie zamontowania na działce przydomowej oczyszczalni ścieków. Uprościłoby nam to niesamowicie życie. Wszystko w rękach urzędników... Mam nadzieję, że pokażą ludzkie oblicze i za kilkanaście dni będę mogła napisać wiadomość z jednym, ale jak wiele mówiącym słowem: "HURA" Czy moglibyście nam napisać czy pozwolenie o oczyszczalnie składaliście już po odebraniu budynku, czy w trakcie budowy (zmieniając pozwolenie)?? Ja właśnie chciałabym złożyć o oczyszczalnie i kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać. Warunki wszystkie spelniamy. Jesteście z Koszalina czy okolic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 09.04.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 My mamy działkę rolną na terenie bez planu zagospodarowania przestrzennego, więc określić sposób pozbywania się nieczystości musieliśmy na samym początku, tj. przy wydaniu warunków zabudowy. Ale z tego co słyszalam to budowę przydomowej oczyszczalni ścieków wystarczy zgłosić w Starostwie. Jeśli w ciągu miesiąca nie powiedzą "nie" to nie ma przeszkód w kopaniu. Ale może jakiś bardziej doświadczony Forumowicz podpowiedziałby jak to zrobić po najmniejszej linii oporu Poszukaj np tu: http://forum.muratordom.pl/tyle-kasy-za-szambo,t30325-60.htm Jesteśmy z Czaplinka (100 km od Koszalina). Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koszaliński Rozmaryn 09.04.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 My mamy działkę rolną na terenie bez planu zagospodarowania przestrzennego, więc określić sposób pozbywania się nieczystości musieliśmy na samym początku, tj. przy wydaniu warunków zabudowy. Ale z tego co słyszalam to budowę przydomowej oczyszczalni ścieków wystarczy zgłosić w Starostwie. Jeśli w ciągu miesiąca nie powiedzą "nie" to nie ma przeszkód w kopaniu. Ale może jakiś bardziej doświadczony Forumowicz podpowiedziałby jak to zrobić po najmniejszej linii oporu Jesteśmy z Czaplinka (100 km od Koszalina). Pozdrawiamy i życzymy powodzenia w boju My tez mielismy rolna, bez planu ZP i nam odmowili oczyszczalni na zasadzie "nie bo nie". Nie chciialo mi sie wtedy walczyc z urzedasami, bo zalezalo mi bardzo na szybkim pozwoleniu na budowe. Wiec przymknelam oczy na szambo no i teraz juz w trakcie budowy chcialabym to jakos odkrecic. Nie wiem wlasnie czy w trakcie budowy - kiedy w Warunkach zagospodarowania mam wpisane szambo i w pozwoleniu tez szambo - to wystarczy teraz ze tylko zglosze, ze buduje oczyszczalnie, czy musze jakos odkrecic to szambo najpierw. No glupia jestem normlalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgosia i Grześ 09.04.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 To jesteśmy w tej samej sytuacji. Może warto spróbować zgłosić do Starostwa budowę przydomowej oczyszczalni ścieków. W razie gdyby odmówili powołując się na wydaną decyzję o warunkach zabudowy to uderzyć raz jeszcze do UMiG. Ja narazie czekam na rozpatrzenie mojego odwołania. Mam WIELKĄ nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli. Naszą silną bronią w walce z urzędnikami może być nasza cierpliwość. Ja będę chodzić, pisać i dzwonić tak długo aż w końcu, żeby mieć mnie z głowy, się zgodzą Napisz proszę jak podejmiesz jakieś kroki w tej sprawie. Może wspólnymi siłami damy radę coś wymyślić. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vince 16.04.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mam pytanie: czy ktoś buduje dom wg projektu Retro? Ustaliłem, że robi to Bratles - obecny kiedyś na tym forum, ale chyba zajęty jest już budową a nie wchodzeniem na to forum, bo nie mogę się z nim skontaktować. A chciałbym zobaczyć budowę a może już ukończony dom w naturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 16.04.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Mam do oddania za darmo gruz o'k 3 - 4 m3, tak to wyglądana oko. Chętnych proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam pięknie! Etap okien - znacie jakieś dobre w okolicy i dobrych fachowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 A zapomniałam przedstawić: dom w Darłowie Parterówka z GWC i rekuperator (mam nadzieję, że będzie mnie stać) na razie stan surowy otwarty jak mi dadzą kredyt to polecę dalej na razie chcę wstawić okna (tylko jakie?) Jak się nauczę wstawiać zdjęcia to wstawię na razie lipa tylko WAS podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusy 19.04.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Tez buduje w Darlowie.Wycenili mi na okolo 10 tys okna w firmach Darłowskich,znajoma w Sławnie załatwila mi dobre okna za 8,5 tys tak wiec mialem drzwi za free :)Okna mam "Bajcara" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 A dzie brałeś te okna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 A w której części Darłowa bo my na Wyszyńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Przypomniało mi się że koleżankanka z Popiełuszki też wzięła "Bajcara" od Wieczorka oglądałam ładne, ale ja chcę bez szprosów.A tak wogóle to szukam takich co będą się nadawały dla domu energooszczędnęgo bo taki mi się marzy czyli rekuperacja i GWC już mam projekt z Bobrowiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 19.04.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 DariusyJa nowa jestem ale piszmy coś! Plisssss! Gdzie ty ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariusy 19.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 na Żeromskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR10L 20.04.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 witam grupę jeden dom wybudowany i myślałem ,że na tym koniec,ale nieprzedstawie się zakładaliśmy tą grupę VIKI-PIOTR KARPOWICZ TERAZ PIOTR10LZACZYNAM BUDOWĘ DRUGIEGO DOMU, MACIE NAMIARY NA INSTALATORÓWSOLAR,PIEC KONDENSACYJNY,KOMINEK Z PŁASZCZEM - PEWNYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 20.04.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 dariusy My na Wyszyńskiego, właśnie się zastanawiam nad oknami i znowu nie wiem jakie. Drutex dość tani ale nikt o nich nie pisze pochwał ,choć oni sami się chwalą na swojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts