Viki 05.03.2004 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 jeżeli chodzi o Szczecin to mi zbrzydł , ale jeżeli chcesz zobaczyć dom jaki buduję to kilka wątków wcześniej wejdż na viki ,archtim buduje akurat dwa modelowe domy koło mnie są przyzwoite ,ale nie rewelacyjne POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 05.03.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Viki, mocne wejście Dzięki za informacje. Domek zapowieda Ci się ładny, chociaż jeszcze mało widać ( moja wyobraźnia ). Znam fajnych ludzi z Koszalina i chyba nie zepsujesz mi statystyki. Bardzo serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 05.03.2004 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Witam Kasieńkę ! Ja w Szczecinie spędziłem 10 lat - studia i kilka lat po nich, wspominam ten okres dobrze choc wiele w Szczecinie zmieniło sie na gorsze do dzis jestem tam co tydzień w sprawach busines`owych i mam wielu przyjaciół tak więc pozdrawiam co do twojego pytania odnośnie firmy ArchTim to ja realizuje ich projekt KAMA MAX i moja opinia na temat ich projektów jest dobra, choc mam kilka uwag opartych oczywiście na własnych doświadczeniach Po pierwsze dachy: projekt oparty jest właściwie na gotowym projekcie więźby dachowej firmy ModernDach i tylko oni teoretycznie są w stanie go zrobić choć mnie sie udało znależć dobrego dekarz (Pan Kuchnowski - polecam !!! ) i on opracował mi nowy projekt tego dachu tak wiec nie jestem skazany na te firmę , druga sprawa to sam projekt nie należy on do tych najbardziej "wypasionych" nie grzeszy dużą ilością informacji odnośnie np. nakładu materiałów czy tez niektórych szczegółów budowlanch (w tym względzie Atrium bije ich na głowę), z drugiej strony domy ArchTIM`u podobają mi sie ze względu na ich prostote połączoną z funkcjonalnością a przy tym są po prostu ładne, a to przecież sie liczy . Ogólnie mówiąc polecam Ci te firmę obecnie w Koszalinie budują oni dwa modelowe domy w których obejrzeć bedzie można wszystkie rozwiązania proponowane w ich projektach, kończą budowę w czerwcu, przy okazji wizyty w Koszalinie polecam ! PS. Gdzie zamierzasz sie budować ? osobiście jak bym miał sie budować w Szczecinie to tylko na Bezrzeczy albo w okolicach Wołczkowa Pozdrawiam i zapraszam do naszej skromnej grupy na pogawędki o tych naszych szalonych poczynaniach PS. Viki słyszałem że dach rośnie w oczach ! kiedy wiecha ??? podjade taksówką szykuj dużą ŁYCHĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 05.03.2004 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Adamus, jesteś genialny, wierzyłąm, że w Koszalinie są fajni, życzliwi ludzie. . Na razie buduję " w papierach" i nie w Wołczkowie czy na Bezrzeczu, lecz troche dalej, w Dobrej, w pieknym i urokliwym zakątku, skąd tylko widok na "zagramanicę" jak mawiała moja córka. O ile zdecydujemy się na Kaskadę, to na pewno będę się odzywać. Na pogaducht też chętnie do Waszej grupy wpadnę. Powodzenia i pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 10.03.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 A tu czemu nic się nie dzieje? My zaczynamy wykańczanie domku w Konikowie (w prawo za szkołą). Nie przespaliśmy zimy dzięki zamontowanemu w październiku wkładowi kominkowemu. Obecnie kończymy tynki wewnętrzne i zaczynamy malowanie ścian i sufitów, kładzenie podłóg- czyli najprzyjemniejsze! ) Wszystkim budującym w okolicach Koszalina polecam sklep Pani Zakonek na Szczecińskiej. Fachowo, sympatycznie i bardzo tanio. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 10.03.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 No nareszcie jutro ruszam !!! Wiem, wiem niektórzy powiedzą za wcześniej ja jednak mam problem z dojazdem na działkę i teraz mam ostatnią szanse dojechać ciężkim sprzętem pod same fundamenty póżniej zostaje czołg lub śmigłowiec Oś. Europejskie pod tym względem to DRAMAT , jak Bozia da to do końca tygodnia skończymy podmurówkę i położymy pierwszą warstwę pustaków tak aby od poniedziałku ruszyć już z klejem na ostro (póki co prognozy temp. są korzystne ). Trzymajcie kciuki !!! Co do materiału to: - cegła pełna 0.60 z VAT / szt dowozem i rozładunkiem - bloczek BK Solbet 24 5,20 z VAT / szt z dowozem i rozładunkiem - cement, wapno, klej itd ...... Wszystko w firmie TRANSPED na Lechickiej, polecam ! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 10.03.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Ja też mam nadzieję lada chwila ruszyć. Myślę, że iformacje co gdzie i za ile kupujecie są bardzo cenne . pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 10.03.2004 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 My zaczynamy wykańczanie domku w Konikowie (w prawo za szkołą) Może drugi wjazd za szkołą? Ja lada dzień tam zaczynam - już tylko czekam na papiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 11.03.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Rzeczywiście drugi wjazd za szkołą Ale pierwszym też można. Mały domek ogrodzony machoniowym, drewnianym płotem. Pierwszy od drogi. Materiały kupowaliśmy w Tęczy, Betomexie i u Zakonkowej. Teraz zaczynamy wykończeniówkę. Pozdrawiam sąsiada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 11.03.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Właśnie po tym płocie poznałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 11.03.2004 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2004 Do Anna WiśniewskaIle czasu czekaliście na pozwolenie na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 12.03.2004 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Na pozwolenie czekaliśmy około cztery miesiące. Złożyliśmy na samym początku stycznia 2003, dostaliśmy pod koniec kwietnia 2003. Ale bez naciskania i butelkowych prezentów się nie obeszło niestety A zostały one zasugerowane wprost przez miłego pana urzędnika w starostwie Za to stosunki z Urzędem Gminy- cudeńko Bardzo kompetentni ludzie, szybko, sprawnie i bez problemów Mogę polecić projektanta instalacji sanitarnych. Też z Konikowa. Wy już pewnie załapiecie się na kanalizację gminną. Ma być w przyszłym roku. PS Bardzo ładny ten Wasz Feniks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HyenoX 13.03.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 hej, ja zlozylem pozwolenie na budowe w dniu 05.03.2004 ale tu niespodzianka , 10.03.2004 dostalem poczta POSTANOWIENIE ze: - NAKŁADAM OBOWIAZEK: dostarcznia projektu inst. elektrycznej i wodno-kanalizacyjnej zgodnie z ( jakis tam paragraf ) w sprawie szczegółowego zakresu i formy projektu budowlanego. Czy bo nie wiem czy dobrze rozumiem ze musze juz teraz rozplanowac polozenie gniazdek elektr, kubla, umywalki itd ??????????? strasznie sie wkurzylem bo mam czas do 24.03.2004 inaczej zostanie wydana decyzja o odmowie zatwierdzenia projektu i udzielenia pozwolenia na budowe. powiedzcie mi o co chodzi dokladniej pozdro all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 13.03.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 ja zlozylem pozwolenie na budowe w dniu 05.03.2004 ale tu niespodzianka , 10.03.2004 dostalem poczta ... Gdzie składałeś wniosek na pozwolenie? Starostwo czy miasto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 14.03.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 W moim przypadku nie było najmniejszych problemów 3 tygodnie od złożenia papierów w Urzędzie Miejskim miałem już pozwolenie, a co do niespodzianek typu brak czegoś tam to rozwiązałem to upoważniając moją panią architekt do wszystkiego co związane z procesem uzyskania pozwolenia tak więc ze swojej strony musiałem tylko otworzyć kopertę z UM i wyjąc upragnione pozwolenie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 14.03.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2004 W Starostwie niestety jest inaczej - tu jeszcze socjalizm. Patrz wyżej wpis Ani. Mówiono mi, że zasada jest taka: postanowienie o jakimś braku musi być i już. Wystawione oczywiście 30 dnia od złożenia wniosku, a na drugi dzień, mimo, że jeszcze nie zdążyłeś donieść czegos tam jest wydawana decyzja (dostajesz ją oczywiscie później) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 15.03.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2004 Nawet złozenie kompeltnego wniosku, z projektami przyłączy (to obowiązkowe załączniki, ale nie trzeba tam nakreślać aż takihc szczegółów jak rozmieszczenie gnazdek ) nie przyspiesza sprawy. Starostwo w Koszalinie zawsze znajdzie jakiś sposób żeby nie trzymać się ustawowych terminów Trzeba się uzbroić w cierpliwość, nabrać pokory i nie dać się po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 21.03.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 Witam i pozdrawiam walczących z papierologią ! Ja na szczęście walczę już w terenie zapraszam na http://www.eweb.pl/forum , sciany idą ostro w górę w tym tygodniu skończymy ściany zewnętrzne i rozpoczniemy wylewanie wieńca. Życzę wytrwałości w walce z "aparatem ucisku" a sobie życzę dobrej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 23.03.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dziś listonosz przyniósł postanowienie do wniosku o pozwolenie na budowę złożonego tydzień wcześniej. Chodzi tylko o jakieś duperele, ale wiem, że już niedługo powinienien otrzymac decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 25.03.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 Adamusie! Życzę i Tobie, i sobie, i wszystkim budującym wkoło Koszalina dobrej pogody Ja jestem już troszkę dalej z budowaniem: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=18425&q=Domek%20Ani%20i%20Bartka&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts