EwaAdam 19.08.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 co do Hormanna to sądzę , że to dobry wybór . Dachówka to Erlus Linea . Jesteś z unii to tam też jest jeden dom . o taki http://www.domyzwizja.pl/ z tą sama dachówką , taki zaraz przy płocie od strony działek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 20.08.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 my też jesteśmy ziemią nadal zinteresowani @el.tomo - nadal potrzebuję ziemi. to co my mamy powiedziec my potrzebujemy ze 100 wywrotek ... el.tomo gdzie na uni sie budujesz? Jestem tam 2 razy dziennie w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 20.08.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 przedszkole bardzo dobrze znamy ale budujemy się poza Koszalinem. O ile się nie mylę to moo88 dom stawia na Unii jak zdobędę namiary na ziemię to podzielę sie tą cenna informacją bo sami też szukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 20.08.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Ja miałem mieć z budowy obwodnicy. Ale mieli inne miejsce odkładu - bliżej. No ja się konstruuję na UE na maltańskiej. Dzisiaj wylany wieniec a w poniedziałek przyjedzie dach. A te projekty to bardzo ładne. Wasz z resztą też. My mieliśmy za wąską działkę no i żona musiała mieć kuchnię od ulicy . Budujemy Komfortowy z Muratora. Tegalit braas'a jest taka sama. Płaska - kolor antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 20.08.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 To prawda , ta dachówka braasa jest bardzo zblizona . Ja się uparłam na Erlusa i tak zostało . Komfortowy pamietam , niezły domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 20.08.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 I tak musieliśmy obciąć gabinet bo się nam w działkę nie mieścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 20.08.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 przedszkole bardzo dobrze znamy ale budujemy się poza Koszalinem. Czyzby Wasza pociecha chodzila tez tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 22.08.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Podrzuć mi swoje namiary to zapytam mojego elektryka , czy zajmie sie tym. Na kiedy go potzrebujesz ? Gdzie budujesz dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewka 23.08.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam pytanie czy ktoś z was czytał piątkowy głos koszaliński chodzi o droge expresową która ma iść przez stare bielice jesteśmy na etapie wylania ław i nie wiemy co dalej robić budujemy się w Dobrym .Zastanawiamy się jak ta droga będzie szła może ktoś z was wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 23.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Proponuję pójść do Urzędu MIasta i tam z pewnością będzie mozna zobaczyć cały przebieg tej drogi . Takie plansze często wiszą na korytarzu , a jesli nie to do odpowiedniego wydziału np. architektury lub do Zarządu Dróg na Połczyńską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 23.08.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Proponuję pójść do Urzędu MIasta i tam z pewnością będzie mozna zobaczyć cały przebieg tej drogi . Takie plansze często wiszą na korytarzu , a jesli nie to do odpowiedniego wydziału np. architektury lub do Zarządu Dróg na Połczyńską . Z tą drogą jest problem. Za sprawą tzw. "specustawy drogowej" miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego i studia uwarunkowań nie obowiązują w zakresie przebiegu tej drogi. Nawet Urząd Miejski czy Gminy niewiele ma do powiedzenia w tym temacie ponieważ jest to inwestycja Skarbu Państwa czyli Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. O inwestycji można się dowiedzieć m.in ze strony http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_szczecin/inwestycje/inwestycje_planowane/article.php/id_item_tree/2764a7fd55b2a1902d1080baf2ea26ab/id_art/7559dc1d0691f01a1512f901a6831191 Oczywiście można pójść do UM w Koszalinie Wydział Architektury, zawsze się tam znajdzie jakaś osoba, która chętnie podzieli się posiadanymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dacek 23.08.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam Poszukuję elektryka. Dobrego i taniego Możecie kogoś polecić? pozdrawiam U mnie instalację elektryczną robił Pan Grzegorz Kobus. tel. 600 406 358. Jestem bardzo zadowolona z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 24.08.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Z tą drogą jest problem. Za sprawą tzw. "specustawy drogowej" miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego i studia uwarunkowań nie obowiązują w zakresie przebiegu tej drogi. Nawet Urząd Miejski czy Gminy niewiele ma do powiedzenia w tym temacie ponieważ jest to inwestycja Skarbu Państwa czyli Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. O inwestycji można się dowiedzieć m.in ze strony http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzialy/gddkia_szczecin/inwestycje/inwestycje_planowane/article.php/id_item_tree/2764a7fd55b2a1902d1080baf2ea26ab/id_art/7559dc1d0691f01a1512f901a6831191 Oczywiście można pójść do UM w Koszalinie Wydział Architektury, zawsze się tam znajdzie jakaś osoba, która chętnie podzieli się posiadanymi informacjami. No z tym to tak nie do konca. Jedną ze składowych pozolenia na budowę są: - przeznaczenie terenu na cel zgodny z projektem (MPZP i Studium) - prawo do dysponowania gruntem (wczesniej wywlaszczyc trzeba - i za to zaplacic wlascicielowi) - (inne) W związku z tym, że jest planowana nic nie wnosi. Jeśli natomiast jest wpisane w Planie i/lub Studium - to trzeba bylo sie z tym liczyc. I oskarżyć osobę/instytucję wydającą pozwolenie na budowę domków w miejscowy przewiduje przebieg drogi. A jeśli MPZP dpuszcza i to i to - to nie znajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. A tymbardziej lenistwo. Bo to wlasnie inwestorzy kupują działki "na gębę" od kogoś kto powie, że można tu budować i sami nie sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 25.08.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ekspresówka bedzie przecinac ul.szczecinska na wysokosci pętli autobusowej potem w okolicy betonowej drózki przed komisem samochodowym koło Trawy i dalej w kierunku torów.Jednym słowem na granicy Koszalina i Starych Bielic .Fakt jest faktem że stoi tam kilkanascie domów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 27.08.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Na pewno też bym się denerwował na ich miejscu, ale ....- nie wyrzucą ich na bruk tylko oddadzą koszta+ zadość uczynienie.lub- Państwo musi zapewnić działkę o podobnej wartości i lokalizaci. + odszkodowanie. Co generalnie daje możliwość zbudowania - nowego - może lepszego domu. Droga nie wystartuje przed 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 30.08.2010 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam, do Ewa&Adam odnosnie elektryka. Swietny fachowiec z wieloletnim doswiadczeniem na terenie Koszalina to Zbigniew Niedosmialek 660997676, robil u mnie instalacje i u moich znajomych. Mucha nie siada, szybko, fachowo, terminowo. Co wazne, to doradzi jak by robil u siebie, bo czesto w projektach instalacje nie sa przemyslane do konca. Polecam wszystkim Do BOJATO, dzieki za namiary, spotkalem sie z Panem Gouda zupelnie z innego zrodla, ma zaczynac prace w tym tygodniu, wydaje sie bardzo konkretyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio_n 30.08.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ponawiam jeszcze pytanie odnosnie sprawdzonej ekipy ktora robi ocieplenie i elewacje, zna ktos moze? Potrzebuje dobrych fachowcow bo sciany sa z porothermu i nie bedzie kolkowania, tynk silikonowy z renomowanej firmy. Nie chcial bym zeby ktos to zpapral, bo to raczej kosztowna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.08.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 QRWA Dzis mial ruszyc dach a drewno jeszcze nie gotowe...Jak sie ich nie przypilnuje to zaraz oleja Cie... WRRRRRRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 30.08.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Knaufa w prawie każdej. Tęcza, KCMB, Castorama, nie znam takiej w której nie ma. A u mnie z dachem weszli w piątek (konstrukcja) i dzisiaj już powinien być skończony. Jak się jeżdża na UE od strony brytyjskiej to widać piękną zieloną konstrukcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Masakra .. U mnie maja wejsc na koniec tego a mialo byc od razu na poczatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts