Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa koszalinska

lewy849

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

moo88 A zamówiłeś ocieploną bramę , czy 2 cm ?

Matilde , też się na pewno doczekasz :)

My na razie padamy z nóg i szukamy po " kieszeni drobniaków " , bo końcówka .........straaasznie czyści konto . Czasem kilka razy dziennie wołają o jakieś drobiazgi i 500 zł idzie jak 5 groszy - za nic , więc polecam zostawić sobie spory zapas na te ostatnie prace , bo położenie płytek w łazience to wcale nie tylko płytka i klej . Oświetlenie , gniazdka to też kawał grosza , no i trzeba mieć bradzo dobrze zaplanowane rozmieszenie na etapie okablowania , bo później to już tylko lipa . Podłoga jeśli nie " pływający " panel to sporo kasy , bo i klej drogi i drewno też . ech..... I można tak bez końca:sick::sick::sick:

z tego co pamietam identyczna jak wy macie. Titan Metalic i brama/drzwi promocyjne na 75-cio lecie.

Właśnie dlatego pytam , bo brama promocyjna ma tylko 2 cm grubości i nam odradzono taką , a nasza ma 3,5 lub 4 cm . My nie mogliśmy kupić promocyjnej tak , czy siak , bo wymiar jej nie obejmował , ale chyba warto dołożyć parę groszy i kupić o wiele cieplejszą .

moo88

ale to niemożliwe.

My za bramę 275 cm szeroką zapłaciliśmy trochę ponad 3000 za same drzwi , bo przecież mechanizm się ne zmienia . U kogo kupujesz Hormanna ?

No my już mieszkamy :) na naszym polu . Cissssssza , ciemności , spokój i moc pracy , ale już bez pośpiechu .

Tylko z niepokojem patrzymy na naszą straszną , zalaną drogę........

No my już mieszkamy :) na naszym polu . Cissssssza , ciemności , spokój i moc pracy , ale już bez pośpiechu .

Tylko z niepokojem patrzymy na naszą straszną , zalaną drogę........

Tylko pozazdrościć ! Bardzo ładny domek a elewacja - cudna !

My niestety wciąz czekamy na okna - już 8 tydzień chyba :/ a pogoda jak widać niezbyt ciekawa.

Pozdr

el.tomo

bardzo dziękuję za pochwały , ale do elewacji mam zastrzeżenia i chyba trzeba będzie ją poprawić . No cóż ...tak to jest z fachowcami .

My na okna czekaliśmy ponad 10 tygodni , ale może dlatego , że nie naciskaliśmy , bo zamówiliśmy je z dużym wyprzedzeniem . W sumie i tak planowo wg umowy było chyba 6-10 tygodni .

Ja bramę mam tylko ten sam wzór, bo i tak potrzebowałem na garaż podwójny (bez podziału) więc za gramę bez promocji poszło. Więc brama jest indywidualna tylko o wzorze pasującym do tych drzwi.

A zamawialiśmy w Tomex'ie (za tesame pieniadze co TomSan, a dorzucili elektrozamek i listwy do bramy w kolorze).

U mnie na zimę stójka.

Witam

Jeżeli ktoś potrzebuje odkurzacz z filtrem wodnym to mogę odstąpić Liv Aquafilter 1500 za dobrą cenę tzn. 175 pln.

Link do strony producenta: http://www.liv.si/sesalniki/aquafilter1500_e.html

Teraz stoi u mnie w garażu i pokrywa się kurzem. Może będzie ktoś chętny, proszę o kontakt na priva.

Pozdrawiam.

Trochę danych:

LIV Perles

* Posiada funkcję odkurzania zarówno na sucho jak i na mokro

* Nowoczesny odkurzacz o ergonomicznym kształcie

* Odkurzacz posiada 20 L pojemnik

* Posiada funkcję mechanicznej regulacji ssania

* Filtr wodny zamiast worka

* Zasięg pracy 9 m

Dane techniczne:

* Moc max silnika 1400W

* Zasysanie powietrza 17 kPa

* Poj. zbiornika 20L

* Poj. worka 5L

Wyposażenie podstawowe:

* Odkurzacz posiada 20L plastikowy pojemnik

* Filtr wodny

* 2 aluminiowe rury plus różne końcówki

* Szczotkę do zbierania płynów

* Przewód o dł. 6 m

• 1 month później...

Siły i cierpliwości na Nowy Rok dla wszystkich budujących

No właśnie Monoceros , pogoda dopisuje i można na budowie cos robić dalej . Na naszym polu sąsiedzi kładą dach , a inni robią środek .

Droga zimą była w świetnym stanie , bo pług zajeżdżał pod sam dom . Zresztą kupiliśmy też odśnieżarkę . Teraz , gdy dośc ciepło znowu są problemy , bo woda podmywa a budowy ida dalej, więc co się naprawi to zepsują .

Zapraszamy :)