moo88 16.11.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Na osiedlu UE. Dzisiaj obmierzali brame. Czas oczekiwania - 2 miesiące :/. Hormann ?? Podobno produkjuą w Niemczech. No i wyszło 3k taniej nież u Wiśniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 16.11.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 moo88 A zamówiłeś ocieploną bramę , czy 2 cm ? Matilde , też się na pewno doczekasz My na razie padamy z nóg i szukamy po " kieszeni drobniaków " , bo końcówka .........straaasznie czyści konto . Czasem kilka razy dziennie wołają o jakieś drobiazgi i 500 zł idzie jak 5 groszy - za nic , więc polecam zostawić sobie spory zapas na te ostatnie prace , bo położenie płytek w łazience to wcale nie tylko płytka i klej . Oświetlenie , gniazdka to też kawał grosza , no i trzeba mieć bradzo dobrze zaplanowane rozmieszenie na etapie okablowania , bo później to już tylko lipa . Podłoga jeśli nie " pływający " panel to sporo kasy , bo i klej drogi i drewno też . ech..... I można tak bez końca:sick::sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 17.11.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 z tego co pamietam identyczna jak wy macie. Titan Metalic i brama/drzwi promocyjne na 75-cio lecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 17.11.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 z tego co pamietam identyczna jak wy macie. Titan Metalic i brama/drzwi promocyjne na 75-cio lecie. Właśnie dlatego pytam , bo brama promocyjna ma tylko 2 cm grubości i nam odradzono taką , a nasza ma 3,5 lub 4 cm . My nie mogliśmy kupić promocyjnej tak , czy siak , bo wymiar jej nie obejmował , ale chyba warto dołożyć parę groszy i kupić o wiele cieplejszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 22.11.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 pewnie i lepiej. Ale nie wiem czy roznica okolo 3000 zł (bo tyle wyszło mniej) nie przebija kosztów zwiększonego ogrzewania. Się okaże. Tak czy siak na nic lepszego w obecnej chwili nas nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 24.11.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 moo88 ale to niemożliwe. My za bramę 275 cm szeroką zapłaciliśmy trochę ponad 3000 za same drzwi , bo przecież mechanizm się ne zmienia . U kogo kupujesz Hormanna ? No my już mieszkamy na naszym polu . Cissssssza , ciemności , spokój i moc pracy , ale już bez pośpiechu . Tylko z niepokojem patrzymy na naszą straszną , zalaną drogę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el.tomo 25.11.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 No my już mieszkamy na naszym polu . Cissssssza , ciemności , spokój i moc pracy , ale już bez pośpiechu . Tylko z niepokojem patrzymy na naszą straszną , zalaną drogę........ Tylko pozazdrościć ! Bardzo ładny domek a elewacja - cudna ! My niestety wciąz czekamy na okna - już 8 tydzień chyba :/ a pogoda jak widać niezbyt ciekawa. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 27.11.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Tylko pozazdrościć ! Bardzo ładny domek a elewacja - cudna ! My niestety wciąz czekamy na okna - już 8 tydzień chyba :/ a pogoda jak widać niezbyt ciekawa. Pozdr Hej to Oknoplast daje takie długie terminy? Wcześniej pisaliście że kupujecie chyba avante , czemu nie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 27.11.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 el.tomo bardzo dziękuję za pochwały , ale do elewacji mam zastrzeżenia i chyba trzeba będzie ją poprawić . No cóż ...tak to jest z fachowcami .My na okna czekaliśmy ponad 10 tygodni , ale może dlatego , że nie naciskaliśmy , bo zamówiliśmy je z dużym wyprzedzeniem . W sumie i tak planowo wg umowy było chyba 6-10 tygodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 29.11.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ja bramę mam tylko ten sam wzór, bo i tak potrzebowałem na garaż podwójny (bez podziału) więc za gramę bez promocji poszło. Więc brama jest indywidualna tylko o wzorze pasującym do tych drzwi. A zamawialiśmy w Tomex'ie (za tesame pieniadze co TomSan, a dorzucili elektrozamek i listwy do bramy w kolorze). U mnie na zimę stójka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 30.11.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 U mnie na zimę tez już spokój.. Mam już elektryka , hydraulika i fachowca od pompy na marzec umówionego ... Okna się powoli zaczynają robić... Wiec sezon budowlany 2010 mamy zamknięty... UFFFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOJATO 06.12.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 WitamJeżeli ktoś potrzebuje odkurzacz z filtrem wodnym to mogę odstąpić Liv Aquafilter 1500 za dobrą cenę tzn. 175 pln.Link do strony producenta: http://www.liv.si/sesalniki/aquafilter1500_e.htmlTeraz stoi u mnie w garażu i pokrywa się kurzem. Może będzie ktoś chętny, proszę o kontakt na priva. Pozdrawiam.Trochę danych:LIV Perles * Posiada funkcję odkurzania zarówno na sucho jak i na mokro * Nowoczesny odkurzacz o ergonomicznym kształcie * Odkurzacz posiada 20 L pojemnik * Posiada funkcję mechanicznej regulacji ssania * Filtr wodny zamiast worka * Zasięg pracy 9 mDane techniczne: * Moc max silnika 1400W * Zasysanie powietrza 17 kPa * Poj. zbiornika 20L * Poj. worka 5L Wyposażenie podstawowe: * Odkurzacz posiada 20L plastikowy pojemnik * Filtr wodny * 2 aluminiowe rury plus różne końcówki * Szczotkę do zbierania płynów * Przewód o dł. 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 18.01.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Witajcie w Nowym Roku.. Polecicie jakiegos dobrego posadzkarza i tynkarza ? Czas zaczac dalej budowac .. A jak u Was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.01.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Siły i cierpliwości na Nowy Rok dla wszystkich budujących No właśnie Monoceros , pogoda dopisuje i można na budowie cos robić dalej . Na naszym polu sąsiedzi kładą dach , a inni robią środek . Droga zimą była w świetnym stanie , bo pług zajeżdżał pod sam dom . Zresztą kupiliśmy też odśnieżarkę . Teraz , gdy dośc ciepło znowu są problemy , bo woda podmywa a budowy ida dalej, więc co się naprawi to zepsują . Zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 24.01.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 No ja się wstrzymuję z tynakmi do marca. Nie chcę ryzykować w tak zmienną pogodę. Chociaż nie powiem, że z chęcią bym widział jak znowu budowa rusza. ' Brama i drzwi przyjechały (jeszcze nie zamontowane, ale nie mogę się doczekać, bo będzie wyglądało na zwenątrz na gotowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 24.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 moo88 a kto bedzie robil Ci tynki ? I kto zrobi posadzki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 25.01.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Mam takiego gościa co mi elektryk (dobry elektryk) polecił. Widziałem już jego robotę. I powiem, że wyglądało to mega dobrze. Ale on tylko tynki maszynowo. Podłogi - to będe myślał po wyjściu hydraulika. Ale jak nie znajde nikogo innego to pewnie Gouda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna Paweł 29.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witajcie. Będziemy budować w okolicach Darłowa. Mamy nadzieję ruszyć w Kwietniu. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy cierpliwości i wytrwałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 01.02.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Życzę sporo samo zaparcia i stalowych nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 03.02.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Podłogi - to będe myślał po wyjściu hydraulika. Ale jak nie znajde nikogo innego to pewnie Gouda. Zamowilem Goude na kwiecien z zastrzezeniem ze on ma robic a nie jego podwykonawca.. chyba wiedzial o co mi chodzi bo szybko powiedzial ze tak bedzie i zrezygnowal z podwykonawcow w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts