moo88 20.10.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Zjazd generalnie podlega pozwoleniu na budowę. Gmina nie ma nic do powiedzenia bo zgłasza się to do Inspektoratu na Racławickiej.Więc potrzebne jest prawo do dysponowania gruntem na którym jest inwestycja - zjazd obejmuje działkę drogową i Twoją działkę.Jeśli działka drogowa należy do gminy to od gminy; jeśli do powiatówek to od powiatówek.Jeśli droga należy do osoby prywatnej to od niej. Ale jeśli piszesz, że ZDP to już droga nie w kij dmuchał(zapewne asfaltowa albo utwardzona w inny sposób) więc z lewizną nie przejdzie.W wydanych warunkach na zjazd ZDP poda czy należy sporządzić operat wodno prawny. Może się okazać, że Inspektorat zarząda takiego opracowania w momencie składania pozwolenia na budowę. Sprawdź lepiej, czy projekt domu nie zawiera już uzgodnionego projektu zjazdu. Bo jeśli tak - to masz sprawę z głowy i wykonujesz jak w projekcie. A jak potrzebujesz proejkt drogowy to pisz do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack74 23.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Gazio - Miał być Urzędowski ale doczytałem się, że jest w stanie upadłości. Czy macie jakieś doświadczenia, wiedzę na temat okien z Dreweximu? Może polecicie jakieś inne okna drewniane?---- zapytaj o okna WELET - wiem że maja na Modrzejewskiej - WOmib. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 15.11.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 No i stało się od minionego weekendu mieszkamy w nowym domku. Tzn. pilnujemy budowy . Bo nie oddałem jeszcze do użytkowania. Przeprowadzka poszła sprawnie. Ziemia zmarznięta więc nie ma problemu (na obecną chwilę) z dojazdem. Zagospodarowanie terenu już na przyszłą wiosnę/lato. UFFF kosztowało to czasu, zdrowi i pieniędzy ale jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 15.11.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Moo gratuluje My sie bedziemy przeprowadzac w sensie pilnowania w polowie grudnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 15.11.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam, wszystkich budujacych. My jesteśmy na etapie zalewania stropów. Czy może ktoś dać mi namiary na dachówke w okolicach koszalina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monoceros 15.11.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam, wszystkich budujacych. My jesteśmy na etapie zalewania stropów. Czy może ktoś dać mi namiary na dachówke w okolicach koszalina? Polecam Pania Joasie z Careco .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 17.11.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 792 146 771 - Andrzej Staruchmann (współpraca z Extradacha ale działa indywidulanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaipawel 19.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Witam, wszystkich budujacych. My jesteśmy na etapie zalewania stropów. Czy może ktoś dać mi namiary na dachówke w okolicach koszalina? hej. My braliśmy dachówkę w firmie Ambit na ul Mieszka 1 można u nich wynegocjować dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaAdam 19.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 No i stało się od minionego weekendu mieszkamy w nowym domku. Tzn. pilnujemy budowy . Bo nie oddałem jeszcze do użytkowania. Przeprowadzka poszła sprawnie. Ziemia zmarznięta więc nie ma problemu (na obecną chwilę) z dojazdem. Zagospodarowanie terenu już na przyszłą wiosnę/lato. UFFF kosztowało to czasu, zdrowi i pieniędzy ale jest nieźle. Gratulacje :) Mieszkajcie miło , zdrowo...no i szczęśliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 20.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Dzieki bardzo za namiary na dachówkę. W tygodniu sie wybieramy poskładać oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 20.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam wszystkich! Chciałabym polecić szczerze i z pełną odpowiedzialnością elektryków ,którzy robili u nas instalacje.Zrobili wszystko w 2 dni i nawet po sobie posprzątali ,co sie do tej pory innym ekipom wydawało mało oczywiste.Mieliśmy trzy wyceny ,oni byli najtańsi .POLECAM warto wcześniej zaklepać termin -781 506 300 p.WIKTOR .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skubisie 20.11.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Polecam także okna PVC AVANTE .Cenowo porównywalne z MS Słupsk . Przedstawiciel p.Krzysztof 500 062 849.Ekipa montażowa błyskawiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 03.12.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Dziękuje za namiary na dachówkę i potwierdzam komentarz olaipawel. W Ambit dostaliśmy najlepszą ofertę, szkoda tylko, że za późno sie wzięliśmy za wybór dachówki i nie możemy długo czekać. Ale do Ambit warto sie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa D. 06.12.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Drogie Skubisie!W końcu znalazłam Was.Jak tam budowa?Może już mieszkacie?Pozdrawiam wszystkich budujących(sama jestem w trakcie) Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia K. 11.12.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Czy buduje ktoś dom "GRANAT" w okolicach Koszalina, jestem tuż przed zakupem projektu i chętnie bym zobaczyła domek na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 13.12.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Jak się przespacerujesz po Unii Europejskiej to pewnie znajdziesz. Projekt fajny - szkoda, że kuchnia otwarta na salon. Mi osobiście to przeszkadza. Ciągle trzeba mieć poukładane, pomyte. No i jak macie działkę przynajmniej 24 m szeroką to proponuje poszerzyć garaż na dwa miejsca i zamiast dachu nad tym garażem wstawiłbym taras. Oczywiście jeśli mówimy o tym: http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/granat/#nowhere - projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazio 28.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 WitamPlanuję budowę wg. projektu Madzia 2 pracownia Horyzont. Działka na Rokosowie. Na razie papiery, warunki przyłączeniowe, mapa ........ troszkę to potrwa zanim będzie się czym pochwalić. Na razie działka czeka na drenaż przed budową. (853 m kw.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinosiecki 29.12.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 witam wszystkich znam dobrą firmę tynkarską, robią naprawdę solidnie i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 30.12.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 piękna reklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila kam 02.01.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Hej, a znacie tą firmę budowlaną? Jesteście w stanie coś o niej powiedzieć? http://www.firmaamb.pl Proszę o szybką odpowiedź.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts