Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam , jestem nowy,buduję dom pod Kołobrzegiem ale z racji pracy w Koszalinie trafiłem w poszukiwaniu okien m.in do firmy Womib w Koszalinie mają okna kilku producentów, ceny rózne jak i u innych dealerów, ale przekonuje mnie na tą chwile obsługa i chęć wyjaśniania mi moich wątpliwości. Czy ktoś może coś o nich powiedzieć?. Będę wdzięczny. Darek

Ps. Jakie drzwi na zewnątrz polecacie?

Witam,

Mieszkam od urodzenia w Koszalinie i o firmie nie słyszałem :) . Wszedłem na ich stronę i mają trochę za sobą. Ja w sumie o drzwiach. Konkretnych producentów nie będę polecał, ale przy zakupie sprawdzaj czy blacha, z której są zrobione jest gruba ( tanie drzwi odchudzają i stosują ok 0,5 mm blachę), Ocieplenie z pianki ( dobre wygłuszenie akustyczne oraz cieplne ) - występuje jeszcze wełna. Dobra obsługa i fachowy montaż jest na Jaśminowej 6 ( znajomy kupował u nich ) Szybki i czysty montaż. A jak będziesz potrzebowała dachówki to śmiało pisz to coś dobierzemy w fajnych cenach :)

https://forum.murator.pl/topic/280364-grupa-koszalinska/page/64/#findComment-9118567

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Chciałabym przestrzec wszystkie osoby z okolic przed firmą Tom-San Tomasz Szpil.

Mam od nich ogrodzenie wraz z napędem bramy przesuwnej z firmy Wiśniowski. Pierwsze problemy zaczęły się 20 dni po montażu bramy w zeszłym roku - wysiadł napęd. Najgorsze jest to, że oni w ogóle nie reagują na zgłoszenie reklamacyjne. Po długim oczekiwaniu na naprawę, udało się w końcu naprawić napęd.

W tym roku sytuacja się powtórzyła. Czekam na przyjazd ekipy już trzeci tydzień, co dnia otwieram ręcznie bramę, i właśnie, po wielokrotnych prośbach, przekazuję sprawę do Rzecznika Konsumentów. Wiśniowski jako producent sprawę ma także w głębokim poważaniu.

Tom-San Tomasz Szpil to totalne ignorowanie klienta, który zapłacił za usługę. Ktoś, kto reklamuje zakupiony u nich produkt, nie jest dla nich już klientem.

https://forum.murator.pl/topic/280364-grupa-koszalinska/page/64/#findComment-9119744

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam grupę koszalińską!

Przymierzam się do budowy domu, przeglądam już od dłuższego czasu projekty.

Zarysowana jest już wizja prostego ale z nowoczesną nutą domku o powierzchni ok 150m2, tylko nie mogę trafić na właśnie TEN projekt.

Jak z zewnątrz OK, to środek nie odpowiada i na odwrót. Do tego i tak dochodzi z reguly sporo przeróbek.

Czyli adaptacja gotowca i to znaczna. Stąd pada pomysł na projekt indywidualny.

Czy możecie polecić w Koszalinie sensownego architekta/projektanta który nie zedrze ze mnie skóry?

Czy warto to robić w Koszalinie, czy lepiej poszukać gdzie indziej (Słupsk, Białogard)?

Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii, bo spotkałem się z opinią że w Koszalinie projekt indywidualny bardzo drogo wychodzi.

https://forum.murator.pl/topic/280364-grupa-koszalinska/page/64/#findComment-9120462

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 7 months później...

Witam,

Proszę o podzielenie się informacjami ile kosztuje w Koszalinie tynkowanie, posadzki, elektryka, hydraulika, malowanie itp. ... czyli szukam informacji na temat kosztów robocizny we wnętrzu. W tym rejonie kraju wydaje się, że jakoś jest drogo ...

Chodzi mi o informacje kogo szukać, gdzie, do jakich cen się targować ... żeby nie dać się wykorzystywać cwanym wykonawcom.

https://forum.murator.pl/topic/280364-grupa-koszalinska/page/64/#findComment-9123560

• 2 months później...
  • 3 weeks później...
  • 1 year później...