Anna Wiśniewska 05.05.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Witaj! Doczekasz się, doczekasz. Czas strasznie szybko leci Ja już nie mogę doczekać się przeprowadzki. A tu jeszcze tyyyle do zrobienia Kanalizacja będzie za rok- jeśli dobrze pójdzie. Dlatego zrobiliśmy sobie na ten rok szambo z plastikowych zbiorników, które potem będą beczkami na deszczówkę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 07.05.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 P.S. Czy to Wy dostaliście pozwolenie na budowę z przyłączeniem do kanalizacji gminnej? Według naszych wiadomości kanalizacja będzie MOŻE na lato przyszłego roku... Tak to my. Mam nadzieję, że będzie jednak wcześniej. Chociaż w gminie nikt nie sądzi, że można wybudowac się w ciągu jednego sezonu, więc pewnie nam tak dali... pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 09.05.2004 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Witam grupowiczów ! Tak sobie czytam i szczęśliwy jestem, że nie mam problemów z kanalizą i innymi mediami, wszystko jest w obrębie działki , właśnie skończyliśmy pierwszy etap budowy MUROWANIE (zostały tylko kominy) jak widać na stronce http://www.eweb.pl/forum ruszyliśmy z dachem Co do zakupów to: - gwożdzie i wszystkie duperele łączniki itd - Zakonek ul.Szczecińska - rynny i blachy - Careco ul.Lutyków - dachówki Nelskamp, folie - Izoterbud ul.Władysława IV - drzewo tartak Rogowo skład na ul.Syrenki wszystko na 280 m2 dachu kosztowało prawie 32000 zł do tego robocizna 40 zł/ m2 tal wiec skończy sie na 43000,00 ale za to dach bedę miał SUPER ! Raz jeszcze pozdrawiam wszystkich, i życzę wytrwałości i... grubych portfeli PS. Nie ma tu nikogo z Osiedla Europejskiego ...? ludzie dajcie znać mam pytania o drogi dojazdowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 11.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Mark0: Czy Twoja strona będzie uzupełniana o widok na pola z wieeeelkiej kupy piachu, jaką masz na budowie? Twoje dzieciaczki też chyba tam w ostatnią niedzielę pozowały? Pozdrawiam sąsiadów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 11.05.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Mam pytanie do grupy Koszalinskiej.Czy Ktos z Was orietuje sie w cenach dzialek budowlanych w miejscowosci Godzislaw , jadac na Bobolice , trasa do Warszawy.Z gory dziekuje. bonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 12.05.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Witamy Grupę Koszalińską,Mamy do Was pytanie i prośbę: Czy ktoś by mógł polecić nam dobrego architekta, który wykonałby adaptację projektu gotowego? Ile was kosztowała taka adaptacja?Pozdrawiamy serdecznie. Cieszymy się, że jesteście i wymieniacie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.05.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Witam U nas adaptacja była tylko teoretyczna- usadowienie projektu na działce, a robił nam to człowiek, który odpowiadał też za dokumentację do pozwolenia na budowę. Teraz jest kierownikiem budowy, a za wszystko płaciliśmy razem więc nie potrafię tego rozbić na odpowiednie kwoty. Chyab nie pomogę za bardzo Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 16.05.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Aniu, dzięki za odpowiedź. Być może będziemy musieli skorzystać z usług architekta, który zrobi adaptację i przygotuje pełną dokumentację do pozwolenia na budowę, bo chyba nie jest zbyt łatwo starać sie samemu o te wszystkie papiery i pochłania to masę czasu i nerwów. Więc jeśli nie jest to tajemnicą, może mogłabyś nam podać namiary na swojego "człowieka do zadań specjalnych". Oglądaliśmy zdjęcia Twojego domku. Można pogratulować! Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.05.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Wymiary tego pana zaraz wyślę na priva. Nie wiem tylko, czy Wam sie akurat on przyda. On pracuje w Gminie Świeszyno i wiem, że w obrębie tej gminy jest kierownikiem wielu budów. Ale spróbowac przecież warto Pozdrawiam! I życzę duuużo szczęścia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 23.05.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Witam ! W naszym przypadku pani architekt (pozdrawiamy panią Beatę ) załatwiła nam całą papierologię od zmian adaptacyjnych począwszy poprzez projekty wszystkich mediów, projekt wjazdu na działkę aż po samo pozwolenie na budowę wszystko bez problemów, ja sam nie musiałem błąkać sie po urzędach ograniczyłem sie tylko do odebrania pozwolenia w UM w Koszalinie . Za całość zapłaciłem 2800 zł czy to dużo czy tez nie ??? sam nie wiem... wiem tylko, że zaoszczędziałm sporo czasu i nerwów a to też sie liczy PS. Budowa idzie pełną parą : http://www.eweb.pl/forum Pozdrawiamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bratles 26.05.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam!Pozdrawiam wszystkich klubowiczów. mam pewne pytanie : CZy może ktoś z czytających nasze forum miał już jakieś doświadczenia z wydaniem warunków zabudowy i zagospodarowania terenu w Urzędzie Miejskim w Koszalinie gdy niema planu zagospodarowania miasta (przestał obowiązywać z dniem 01.01.2004 roku; ich główny punkt to &61 dz.u nr 717). Proszę o rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 27.05.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Chciałbym kupić z waszego regionu z betomexu koszalin strop teriva a myśle też o stropie solbet czy znacie tę firmę i można o niej coś powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 27.05.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 My mamy terrivę z Betomexu- wszystko gra, niemiłych niespodzianek nie było. Mogę polecić Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 28.05.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Do AdamusaWitam, Czy mógłby nam Pan podać namiary na Panią Beatę. Jej oferta wydaje się nam bardzo ciekawa. Spotkaliśmy się z cenami rzędu 5000 zł za przeprowadzenie adaptacji projektu łącznie z formalnościami potrzebnymi do uzyskania pozwolenia na budowę. W tej cenie był też projekt zagospodarowania działki, nie musielibyśmy sami niczego załatwiać z geodetami ani w urzędach. Czy cena 2800zł była tylko za usługę, a za mapiki itp. płacił Pan osobno? Pozdrawiam dzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 02.06.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 witam Koszalin Cały czas mam (dzięki TP SA ) b. sporadyczny dostęp do internetu, więc nieczęsto tu zaglądam i nie mam niestety zaktualizowanej strony (te zdjęcia z kupy piachu Obecnie jesteśmy przed kładzeniem stropu - filigran z Trustu Biały Bór. Jedna uwaga do gazobetonu Solbet - nasz niestety był kupowany kiedy producent nie nadążał z produkcją, więc rozminęło się to z jakością. Dużo bloczków jest popękanych i nie trzymają wymiarów - idzie o wiele więcej kleju. pzdr Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 16.06.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Mark0 Ponawiamy zaproszenie na herbatkę Przeszłam się ostatnio kawałek zobaczyć Wasze budowanie. Imponująco to wszystko wygląda Oby tak dalej! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamus 19.06.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2004 MAMY DACH !!! jakie to piękne uczucie Huuuurrraaa!!!!!!!!!!!!!! Zapraszam http://www.eweb.pl/forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzum 20.06.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2004 Gratulujemy postępów w budowie domu. I dzięki za namiary na Panią Architekt.Pozdrawiamdzum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 12.07.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Ludziska! Grupa nam spadła na drugą stronę! Tak nie może być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 16.07.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Witam serdecznie forumowiczów z grupy koszalińskiejhttp://www.enter.net.pl/www/betty/emots/pa.gif. Ja też chciałbym dołączyć do tak szanownego grona i przedstawić mój nieduży domek. Wraz żoną rozpoczęliśmy budowę pod koniec roku 2003 w Rościęcinie pod Kołobrzegiem. Jest to projekt o nazwie "Dom w Rozmarynie" z Archonu. Na razie jesteśmy na etapie stanu surowego zamkniętego i mamy nadzieję, że (niestety wspólnie z bankiem) http://www.enter.net.pl/www/betty/emots/1/smutny.gif ruszymy z budową pod koniec lipca. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na stronkę http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=20766&q=rozmarynek&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts